Policolor: Gabriel Hennessey semnează Calendarul KLAR Professional 2013

Coperta Calendar Klar Professional 2013Ediția 2013 a calendarului Klar Professional este semnată de Gabriel Hennessey, unul dintre cei mai renumiți fotografi din România și cu o carieră care include pictoriale pentru cele mai renumite reviste de modă.

Colaborarea echipei Klar cu fotograful a demarat în urma unui proiect personal al artistului, care a presupus revopsirea automobilului său, un model special – MG Cabrio de culoare roșie.

Pentru acest model a fost necesară dezvoltarea unei culori speciale de către departamentul de cercetare al Klar Professional, rezultatul fiind foarte apreciat de către Gabriel.

Având în perspectivă culoarea, caii putere dar și experiența și notorietatea lui Gabriel Hennessey în domeniul vizual, a mai fost doar un pas până la realizarea, de către acesta, a celei de-a 9-a ediții a tradiționalului calendar Klar Professional.

“Credem în culoare, credem în talentul lui Gabriel Hennessey, iar calendarul KLAR Professional 2013 marchează începutul unei colaborări care va pune în valoare munca oamenilor din această industrie”, Narcis Obeadă, director general adjunct al Policolor Orgachim.

Gabriel Hennessey,absolvent arhitectură și un pasionat al culorii – care a devenit și sursa principală de inspirație- și-a pus în operă talentul de artist fotograf pentru acest proiect.

Fotografiile sale oferă o viziune nouă asupra frumosului cotidian al automobilelor, care arată că vopsirea unei mașini este o artă, precum este considerată și fotografia. Imaginile sale surprind întru totul frumusețea și emoția inspirate atât de mașini cât și de modele.

Lansarea celei de-a 9-a ediții a calendarului Klar Professional va include publicarea pe rețeaua de socializare Facebook a fotografiilor aferente fiecărei luni și a procesului de realizare a acestui proiect.

De asemenea, concursuri ce au ca premiu calendarul semnat de Gabriel Hennessey vor fi organizate pentru entuziaștii auto și ai vopselelor Klar.

Colaborarea dintre maeștrii culorilor din echipa Klar Professional și fotograful Gabriel Hennessey se va extinde în perioada următoare prin noi proiecte ce vor demonstra că refinish-ul auto este o artă a cărui rezultat are un efect la fel de puternic precum fotografia și în care se investește la fel de multă muncă și pasiune.

La fel ca și în cazul fotografiei, unde instantaneul perfect are nevoie de ore de muncă, refinish-ul unui automobil are la bază proceduri complexe de pregărire, polishare, grunduire, ce formează “pânza” pe care este aplicată la final “culoarea”.

Un prieten Klar Racing din rețeaua de socializare Facebook, a descris procesul de vopsire într-un mod fascinant: “Fiecare paint job trebuie să fie ceva special, fie că discutăm de “metal flake”, perle sau simple vopsele cu lac inclus.

De la pregătirea suprafețelor cu atenție, când mâinile aleragă pe fiecare formă a caroseriei, mângâind fiecare cant și curbă, la alegerea culorii potrivite pentru formele în cauză, culoare care să caracterizeze mașina sau pe tine, ca vopsitor, astfel încât la final, când șiroaie de sudoare îți aleargă pe spate și inima-ți aleargă în piept de nebună să rămâi fără respirație pentru câteva secunde când, în lumina soarelui, toată munca ta asiduă își arată roadele, când razele soarelui reflectă exact ce ai vrut TU să spui alături de acea mașină”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.