Kia: motorizare supraalimentată pentru Forte Cerato Koup

KIA-FORTE-KOUPModelul Kia Forte Koup, cunoscut şi ca Cerato Koup în funcţie de pieţele pe care este comercializat, va primi o nouă motorizare pe benzină, supraalimentată, capabilă să producă 201 CP.

Noul Forte Koup este mai lung, mai lat şi mai rafinat decât predecesorul său şi îşi va face debutul spre sfârşitul anului în curs.

Kia Motors America (KMA) a dat publicităţii detalii despre cel de-al treilea, şi ultimul, membru al familiei restilizate Forte (cunoscută pe unele pieţe ca şi “Cerato”) care îşi face debutul cu ocazia Salonului Auto de la New York.

După lansările lui Forte sedan şi a versiunii cu cinci portiere, noul Coupé completează design-ul puternic europenizat, foarte apreciat, cu o motorizare nouă, performantă.

Este vorba de unitatea GDI de 1,6 l (injecţie directă de benzină, supraalimentată) capabilă să producă 201 CP şi un cuplu motor maxim de 265 Nm.

În această echipare, Kia Forte Koup SX devine cea mai puternică versiune a acestui model produsă vreodată. Vânzările sunt aşteptate să debuteze în ultimul trimestru al anului 2013, iar preţurile noului model vor fi comunicate în preajma lansării spre comercializare.

“Kia Forte Koup este cel mai sportiv model al premiatei familii Forte, şi a reuşit de-a lungul vremii să crească popularitatea mărcii noastre printre entuziaştii auto”, a declarat Michael Sprague, Vicepreşedinte Executiv al Departamanetului de Marketing şi Comunicare KMA.

Design-ul eaborat al modelului, caracteristicile sale premium şi motorizările supraalimentate puternice îl detaşează de concurenţă.

După ce la începutul anului s-au consemnat debuturile noilor Forte sedan şi a versiunii cu cinci portiere, premiera de la New York vine să completeze o gamă complet restilizată şi îmbunătăţită.”

Ca şi în cazul modelului cu cinci portiere, noul Forte Koup este disponibil în două versiuni de echipare: EX şi SX, existând posibilitatea de a opta între două motorizări şi două versiuni de transmisie.

Versiunea EX este echipat cu o motorizare GDI de 2 l (173 CP și 210 Nm), în timp ce sportivul SX vine în standard cu noul propulsor pe benzină, supraalimentat, de 1,6 l şi cu patru cilindri (201 CP și 265 Nm).

EX este echipat standard cu o transmisie automată cu şase trepte de viteze, în timp ce pentru SX motorul poate fi cuplat la o transmisie manuală cu şase rapoarte, sau, opţional, la una automată tot cu şase trepte, şi cu padele de schimbare montate pe volan.

Tehnologii avansate şi caracteristici premium

În ton cu restul gamei Forte, noul Forte Koup oferă cumpărătorilor o listă impresionantă de tehnologii implementate şi de sisteme de siguranţă.

Echiparea standard cuprinde jante din aliaj uşor cu dimensiunea de 16 inch, UVO eServices cu display pentru camera de mers înapoi, tehnologie Bluetooth, SiriusXM Satelite Radioiv, volan îmbrăcat în piele şi cu comenzi integrate pentru mai multe sisteme, FlexSteer, lumini de zi cu tehnologie LED.

Versiunea de echipare SX le aduce cumpărătorilor în standard jante din aliaj cu dimensiunea de 18 inch, ornament cromat dublu pentru sistemul de evacuare, lămpi cu tehnologie LED.

De asemenea, spoilerul are un desen mai agresiv, cu prize de aer mai mari, inserţii negre la nivelul grilei radiatorului, sistem de frânare mai mare în cazul punţii faţă, pedalier din aluminiu, scaune şi banchetă cu ornamente ce amintesc de fibră de carbon.

Atât versiunile EX cât şi cele SX oferă posibilitatea de a se opta pentru faruri cu tehnologie HID, sistem de navigaţie cu HD Radio, trapă panoramică, volan încălzit, scaun al şoferului disponibil cu zece posibilităţi de reglare şi cu sistem de ventilaţie, scaune faţă încălzite, tapiţerie din piele, SmartKey, sistem de climatizare pe două zone şi oglinzi reglabile electric.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.