Segmenţii Glyco IROX pentru sistemele de start-stop reduc cu până la 50% frecarea

Cuzineti-Glyco-IROXFederal-Mogul lansează cuzineţii pentru motoare Glyco® IROX® pentru piaţa aftermarket, dezvoltaţi de Departamentul VCS (Vehicle Component Solutions) al companiei.

Tehnologia IROX, utilizată acum pe scară largă de producătorii de echipamente originale, rezolvă problemele de lubrifiere legate de repornirea frecventă a motoarelor hibride si a altor motoare populare cu sisteme de start-stop.

În acelaşi timp, rezolvă şi problemele legate de creşterea sarcinilor mecanice, care apar la motoarele de mici dimensiuni cu putere foarte mare.

Acestă nouă tehnologie poate mări de peste 5 ori durata de viaţă a cuzineţilor palier şi a cuzineţilor de bielă şi poate reduce cu până la 50% frecările, în comparaţie cu straturile metalice de alunecare.

„Atunci când un motor se opreşte, uleiul se îndepărtează treptat de suprafeţele de contact, ducând la un contact direct, metal pe metal, la repornire”, spune Paul Vure, director pentru servicii tehnice pe piaţa aftermarket europeană.

„Numărul de reporniri ale sistemelor start-stop creşte atât de dramatic încât este nevoie de cuzineţi foarte speciali care să reziste la condiţii de lubrifiere redusă. IROX este o soluţie la îndemână pentru rezolvarea acestor dificultăţi tehnice.”

S-a demonstrat că cuzineţii Glyco IROX asigură şi o protecţie mai bună în timpul rodajului, deoarece suprafaţa moale înglobează particulele de metal, împiedicându-le să provoace avarii.

„Acesta este în mod clar un avantaj pentru reparatorii de motoare,” spune Vure, care a mai subliniat importanţa montării cuzineţilor IROX la motoarele dotate cu aşa ceva de constructorul de autovehicul.

„Fără IROX, cuzineţii se vor defecta mult mai repede într-un sistem de propulsie hibrid sau de tip start-stop” a spus el.

„Având în vedere că numărul motoarelor de putere sporită şi al celor cu sisteme start-stop creşte rapid, acest tip de tehnologie de producţie a cuzineţilor va juca un rol vital în asigurarea unei durabilităţi înalte.

Cuzineţii IROX nu sunt mai complicaţi decât oricare alţi segmenţi şi nu necesită scule sau pregătire suplimentare. Odata ce cuzineţii Glyco IROX sunt folosiţi ca echipament original, pur şi simplu nu există înlocuitori pentru aceştia.”

Tehnologia IROX este o tehnologie inovativă care cuprinde cuzineţi acoperiţi cu polimeri, care rezistă la funcţionarea de scurtă durată fără lubrifiere. Tehnologia este ideală pentru solicitările mari impuse cuzineţilor de către motoarele de mare putere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.