Federal-Mogul lansează pistoanele de schimb Nüral DuraBowl

Pistoane-Nural-DuraBowlFederal-Mogul lansează pistoanele DuraBowl® sub marca Nüral®, răspunzând cererii tot mai mari din partea producătorilor de maşini pentru motoare mai puternice la dimensiuni din ce în ce mai mici, şi a cererii de piese de motor care rezistă unor solicitări termice şi mecanice tot mai intense.

În ultimii zece ani, puterea obişnuită a motoarelor diesel pentru autovehicule a crescut de la 50kW/litru (67CP/litru) la aproximativ 70kW/litru (94CP/litru).

„Această tendinţă se va accelera probabil ca urmare a presiunilor legislative tot mai puternice privind reducerea valorilor ţintă de CO2,” spune Paul Vure, director Federal-Mogul pentru servicii tehnice pe piaţa aftermarket din Europa.

„Scăderea dimensiunilor motorului cu ajutorul supraalimentării şi a altor tehnici se aplică la scară tot mai mare, pentru a obţine mai multă putere cu mai puţin combustibil.

Însă acest lucru duce la solicitări termice şi mecanice mult mai mari ale componentelor motoarelor”, explică Vure „Pistoanele cu care sunt înlocuite cele originale trebuie să aibă exact aceeaşi calitate şi specificaţii ca şi componentele OE pentru a reveni la performanţa motoarelor din fabrică.”

Piesele au fost create de departamentul VCS (Vehicle Component Solutions) al Federal Mogul şi acum sunt disponibile şi pentru reparatorii independenţi de motoare, pe piaţa aftermarket.

Aceste componente se găsesc deja, ca piese OE, în mai multe motoare diesel de mare putere aparţinând unor mărci prestigioase.

Design-ul premiat DuraBowl asigură o rezistenţă mai mare a capului de piston, ceea ce duce la o durată de viaţă de peste 4 ori mai mare decât cea a pistoanelor din aluminiu turnate convenţional prin gravitaţie.

Procesul de fabricaţie DuraBowl creşte rezistenţa capului de piston prin retopirea locală al aliajului din jurul camerei de ardere, lucru care face să crească semnificativ rezistenţa la oboseală.

Importanţa acestei tehnologii a fost recunoscută independent în 2010, când pistoanele DuraBowl au primit prestigiosul premiu Automotive News PACE™ pentru inovaţie de produs.

Uşurinţă în utilizare.
Pistoanele Nüral DuraBowl nu sunt mai complicat de montat decât pistoanele convenţionale şi nu necesită scule sau pregătire suplimentare.

De asemenea, reparatorilor de motoare le este uşor să comande pistoane noi: dacă vehiculul a fost echipat de la bun început cu DuraBowl, pistoanele de schimb Nüral vor dispune şi ele de tehnologia DuraBowl.

Procesul de fabricaţie este brevetat, ceea ce înseamnă că Federal-Mogul este singurul furnizor de pistoane de schimb de calitate OE, pentru vehiculele echipate iniţial cu tehnologia DuraBowl.

Planuri de viitor
Corporaţia Federal-Mogul va aduce curând pe piaţa aftermarket o altă tehnologie inovatoare în producţia de pistoane, pistoanele Nüral EcoTough®. Acestea au o acoperire unică, alcătuită din lubrifianţi solizi – cum sunt grafitul şi bisulfitul de molibden (MoS2) – cu fibre de carbon.

Rezultă o reducere a frecărilor de până la 18%, împreună cu o creştere substanţială a durabilităţii. Mai mulţi producători de vehicule au introdus deja pistoanele EcoTough ca un înlocuitor pentru ameliorarea imediată a consumului de combustibil, a emisiilor şi durabilităţii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.