Hyundai Motor extinde capacitatea de producţie europeană la 500.000 unităţi pe an

Hyundai-i20-2012Hyundai Motor a finalizat proiectul de extindere al fabricii din Turcia, astfel, producţia europeană crescând la 500.000 unităţi pe an.

Facilitatea Hyundai Assan Otomotive Sanayi a fost construită în 1997, în Izmit, Turcia. Pe lângă fabricile din Coreea, aceasta reprezintă una dintre cele mai importante unităţi Hyundai din punct de vedere operaţional.

Cu o capacitate iniţială de 60.000 unităţi pe an, producţia a fost extinsă în 2007 la 125.000 maşini pe an. Investiţia recentă contribuie la o creştere de până la 200.000 unităţi anuale, până în 2014. Noul aport tehnologic permite producţia noului i10, dar şi a modelului i20.

Succesul înregistrat de facilitatea Hyundai Assan Otomotive Sanayi, în care Hyundai a investit peste un miliard de euro a condus la dezvoltarea celei de-a doua fabrici europene Hyundai din Nošovice, Cehia.

Unitatea a demarat producţia cu 114.000 vehicule în primul an, iar în prezent funcţionează la capacitate completă, livrând 300.000 unităţi pe an.

95% dintre autovehiculele Hyundai vândute catre Europa sunt create şi dezvoltate în zona. Investiţia recentă de la fabrica Hyundai din Turcia va asigura, până la finalul anului, producţia pe continent a 90% dintre unităţile destinate acestei regiuni.

Allan Rushforth, Senior Vice President şi COO al Hyundai Motor Europe, a declarat: “Extinderea capacităţii de producţie pentru fabrica din Turcia demonstrează angajamentul Hyundai faţă de Europa.

Unităţile noastre europene permit dezvoltarea unor modele adaptate pieţei locale, şi, în acelaşi timp, oferă suport comunităţii şi furnizorilor din Europa.”

Extinderea fabricii din Izmit, Turcia, a ajutat la crearea a 2.804 locuri de muncă atât în interiorul unităţii de producţie Hyundai Assan Otomotive Sanayi, cât şi în rândul furnizorilor acesteia.

Mai mult, Hyundai va produce anual 150.000 autovehicule la facilitatea din St. Petersburg, Rusia, livrând pentru piaţa locala şi Europa de Est.

2 Responses

 1. sorin says:

  1.0 si 1.2 T-GDI poate? in curand o sa le vedem…. tot ne ameninta cu lansarea lor.
  1.7Crdi pe i30 nu o sa vezi

  Bine ca ai nostri au atras Renault si Ford, nu mai era loc de Hyundai.
  Coreenii cauta sa faca profit si Romania nu era interesanta.
  Facilitatea din Turcia face niste i20 care sunt de o calitate turceasca…

 2. George says:

  Facilitatea Hyundai da…

  In primul rand felicitari Hyundai si apoi pe rand:
  * pe cand 1.0GDi si 1.2 GDi?
  * pe cand 1.7CRDi pe i30?

  PS.: Multumim alesilor nostri ca au reusit sa ii atraga pe coreeni sa investeasca in Romania

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.