Şcoala GUIDARE PILOTARE

Guidare Pilotare RomaniaGuidare Pilotare, prima şcoală de conducere defensivă din Italia, s-a născut în 1982, fiind înfiintată de Siegried Stohr. După doar 3 ani, începând cu 1985, a fost declarată şcoala oficială BMW Group Italia.

Din 1999, şcoala a început să dezvolte cursuri de conducere defensivă pentru motociclete, iar din 2005 pentru vehicule industriale şi comerciale.

Datorită progresului continuu, în 2009 a devenit şcoala oficială DAF, iar din 2013 – şcoala oficială BMW Motorrad. Experienţa şi domeniul de informare din cadrul Guidare Pilotare permit asimilarea cunoştintelor despre toate elementele securităţii: omul, vehiculul şi mediul înconjurător.

Monitorizarea continuă a proceselor de predare şi a evolutiei acestora în raport cu inovaţiile tehnologice pentru toate vehiculele a condus la obţinerea acreditării ca instituţie de formator, recunoscută chiar de regiunea Emilia Romagna.

Dintr-un sondaj efectuat între 2007-2012 pe un eşantion de peste 1.122 de cursanţi, a rezultat o reducere a numărului de accidente cu 36%.

Cursantul va învăţa să cunoască mai bine vehiculul şi tehnicile de conducere corecte. Dar mai întâi de toate va învăta să îşi extindă propriile capacităţi mentale, cu fiecare pas al cursului nostru de conducere.

Guidare Pilotare include cea mai mare bază de clienţi privaţi din Italia. În plus, clienţii sunt instituţii de prestigiu, cum ar fi Palatul Quirinal, Ministerul de Interne, de Carabinieri, Politia Rutieră, Politia Municipală a mai multor municipalităţi, dar şi peste 1.500 de companii.

Din 1982, Guidare Pilotare a contribuit la îmbunătăţirea condusului a peste 176.000 de cursanţi. O contribuţie importantă la siguranţa şoferului şi a altor participanţi la trafic. Nu doar în Italia, ci şi în Franţa, Spania, Albania şi India.

METODA SIEGFRIED STOHR
Psihologia performanţei

Fost pilot de Formula 1 şi absolvent de psihologie, Siegfried Stohr (născut pe 10 octombrie 1952 în Rimini, Italia) este fondatorul primei şcoli de conducere defensivă şi sportivă din Italia.

A început la doar 14 ani, pilotând karturi. După numai 5 ani a reuşit să câştige două campionate naţionale (Formula 3 şi Formula Italia). Formula 1 a fost următorul pas, participând la 13 curse ale Campionatului Mondial de Grand Prix şi debutând în 1981 la Grand Prix-ul Statelor Unite. În anul 1982 a înfiinţat prima şcoală de conducere defensivă şi sportivă din Italia.

Pionier în acest domeniu, Siegfried Stohr a folosit cunoştinţele dobândite în psihologie pentru a dezvolta o metodă de predare originală.

Metoda nu se limitează doar la a învăţa tehnici de conducere, ci are ca scop îmbunătăţirea şi dezvoltarea capacităţii mentale de auto-control. Astfel, Guidare Pilotare devine o adevarată şcoală a gândirii.

ȘCOALA GUIDARE PILOTARE.
Mai mult decât o experienţă unică.

Avantajele tale personale
Scăderea riscurilor de accidente
Creşterea plăcerii de a conduce datorită cunoştintelor tehnice dobândite
Protejarea propriei vieţi
Scădera costurilor pentru întreţinerea propriei maşini

Avantajele companiei şi ale angajaţilor tăi
Scăderea cheltuielilor pentru parcul auto (reparaţii, costuri pentru întreţinerea parcului auto datorită modului corect de conducere, costuri pentru înlocuirea maşinilor)
Scăderea riscurilor accidentelor ale angajaţilor
Stimulente pentru angajaţi (îmbunătăţirea relaţiilor dintre angajaţi şi firmă)
Scăderea cheltuielilor pentru amenzi

TIPURI DE CURSURI
Pentru fiecare şofer, pentru fiecare stil de condus

Fiecare persoană are un stil diferit şi unic. De aceea, fiecare curs poate fi personalizat, cursantul putând alcătui un set de exerciţii în orice mod doreşte.

CURS DE CONDUCERE DEFENSIVĂ

Siguranţa înseamnă în primul rând prevenire. Un antrenament care analizează principalele situaţii de risc şi comportament rutier riscant este esenţial după obţinerea carnetului de conducere.

Cursul îţi oferă posibilitatea de a învăţa în condiţii de siguranţă tehnicile de bază ale conducerii sigure, reproducând principalele situaţii de pericol şi neprevăzut din trafic.

CURS DE CONDUCERE SPORTIVĂ

Controlul unei maşini sport necesită abilităţi şi experienţă. Trebuie să cunoşti puterea maşinii pentru a putea gestiona peste 400 de cai putere, chiar şi în conditii de umiditate şi fără ajutorul sistemelor de control al tracţiunii.

Acest curs îţi pune la dispoziţie un BMW M, o maşină sport prestigioasă. Îţi vei dezvolta abilităţile de conducere sportivă în cele mai dificile condiţii. Iar exerciţiile de control al puterii maşinii cu tracţiune pe spate îţi vor dezvolta aptitudini de profesionist.

CURS INDIVIDUAL SERIA M

Condusul este o artă – implică sentimente, abilitate şi control.

Cursul individual Seria M va perfecţiona stilul de condus şoferului cu ajutorul unui antrenament bazat pe exerciţii şi tehnici personalizate. Vei obţine de la propria maşină precizie, rapiditate şi stabilitate la schimbarea direcţiei.

În cadrul acestui curs vor fi puse la dispoziţie cele mai performante autoturisme din flota Guidare Pilotare: BMW M3 şi 1M.

EXPERIENŢA BMW M

Acest curs oferă posibilitatea de a ajunge la volanul unora dintre cele mai prestigiose maşini din lume: BMW Seria 1M Coupè şi M3.

Experienţa ta începe cu teoria de pregătire, apoi visul tău devine realitate. Vei efectua ture de pistă alături de un instructor calificat, care te va ajuta să te bucuri la maximum de perfomanţa maşinii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.