Toyota Corolla – noua generaţie

Toyota Corolla 2013Toyota România lansează oficial, cea de-a 11 generaţie Toyota Corolla, cel mai nou model din gamă.

Concomitent, partenerii autorizaţi Toyota din ţară vor prezenta noul model în cadrul unor evenimente de lansare la nivel local.

Toyota Corolla este cel mai bine vândut model auto din toate timpurile. De-a lungul unei istorii de 47 de ani, prima generaţie fiind lansată în 1966, modelul Toyota Corola a intrat în posesia a mai bine de 40 de milioane de utilizatori.

Noua Generaţie Corolla, va fi fabricată în 16 locaţii în întreaga lume şi distribuită în peste 150 de ţări.

Cu fiecare generaţie nou apărută, Corolla a inovat, adoptând concepte şi tehnologii noi, acest lucru contribuind din plin la succesul modelului.

Cel mai mare factor de succes a fost şi rămâne însă modul în care Toyota înţelege să incorporeze în procesul de dezvoltare a modelului grija faţă de client, dorinţele acestuia şi feed-back-ul utilizatorilor.

Toţi aceşti factori se suprapun filozofiei Toyota de a păstra în ADN-ul fiecărui model atu-urile calităţii superioare, ale fiabilităţii şi durabilităţii, reuşind astfel să vină în întâmpinarea nevoilor şi să depăşească aşteptările clienţilor săi.

Cea de-a unsprezecea generaţie a modelului se înscrie în această linie de dezvoltare, moştenind 47 de ani de inovaţie şi răspunzând celor mai înalte exigenţe printr-un design extraordinar, atât la interior cât şi la exterior, mai mult spaţiu şi confort, un nivel redus de consum de combustibil, o dinamică a condusului net îmbunătăţită şi dotări de siguranţă de neegalat.

Din punct de vedera al designului, noua generaţie Toyota Corolla este cu adevărat revoluţionară, îmbinând aspectul frontal de tip Keen Look cu elemente de decor sofisticate într-un melanj avangardist şi extrem de elegant în acelaşi timp.

Fiecare detaliu asigură practicalitate şi funcţionalitate dar şi un plus de frumuseţe, nimic nu este lăsat la voia întâmplării.

Cu o lungime de 4620 cm, o lăţime de 1465 mm şi o înălţime de 1775 mm, noua generaţie Toyota Corolla este cu 80 mm mai lungă decat predecesoarea sa şi cu 15 mm mai lată asigurând astfel un confort imbunătăţit. Ampatamentul maşinii a fost de asemenea mărit cu 100 mm, conferind astfel modelului un aspect atletic.

Confortul noii generaţii Toyota Corolla nu este legat numai de spatiu ci şi de capacitatea de antifonare a habitaclului ce o transformă în leader de clasă din acest punct de vedere.

Noua generaţie Toyota Corolla dispune de 3 motorizări: 1.33l cu transmisie manuală, 1.6l cu transmisie manualp sau CVT şi 1.4 D-4D cu transmisie manuală sau MMT.

Aceste motorizări îi asigură un grad de emisii de CO2 mai scăzut decât predecesoarea sa necesitând de asemenea şi un consum de combustibil mai scăzut atât faţă de vechiul model cât şi faţă de competiţia directă.

Echipamentele destinate siguranţei active şi pasive îi conferă acestui model 5 stele Euro NCAP. Modelul este dotat cu 9 airbaguri SRS, sisteme de frânare, control al tracţiunii şi al stabilităţii de ultimă generaţie.

Toate cele 11 generaţii Toyota Corolla fac din acest model emblema mărcii Toyota, pariul acestui brand cu calitatea, fiabilitatea şi durabilitatea combinate într-un design de excepţie.

4 Responses

 1. Adrian says:

  Salutare Robert & Team,

  Observ cu bucurie ca printre testele urmatoare se numara si noua Corolla, se poate estima cam cand apare pe site testul?
  De altfel, se poate destainui motorizarea sau, daca ati avut sansa sa parcurgeti ceva km si cu motorasul de 1.33, care e oferit la un pret bun deocamdata?
  Care ar fi parerea fata de el? Din ce stiu, pe Yaris era suficient de fortos, dar slab insonorizat. Oare s-a schimbat ceva?

  Toate cele bune pe mai departe si multumiri pentru obiectivitate si pareri!

 2. Adrian says:

  Buna ziua,

  Ati putea va rog sa ne informati pe cand ne putam astepta la aparitia unui drive test detaliat cu noul model de Corolla?

  As fi foarte interesat de un test al motorului de 1.33 pe aceasta caroserie, cu bune si rele, ca toate review-urile pe care le realizati.

  Cu bine,

  Adrian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.