Soluţii inovatoare de accesibilizare a autovehiculelor la Salonul Auto Bucureşti

Mobility Networks LtdMobility Networks Ltd. anunţă în cadrul Salonului Auto Bucureşti, ediţia 2013, lansarea oficială a reprezentanţei sale pentru Europa de Est.

Mobility Networks Eastern Europe îşi propune să întâmpine nevoile de transport public şi privat din Europa de Est, oferind soluţii inovatoare de adaptare şi accesibilizare a oricărui tip de vehicul, de la autoturisme personale, microbuze, autobuze, autocare şi ambulanţe până la tramvaie şi trenuri. Mobility Networks este lider mondial în furnizarea soluţiilor de specialitate pentru accesibilizarea vehiculelor.

Mobility Networks Eastern Europe combină expertiza la nivel mondial cu cunoştintele locale, pentru a oferi soluţii specifice, asigurând o calitate de neegalat, fiabilitate şi aplicabilitate.

Experţii regionali promit furnizarea unui serviciu complet de îndrumare tehnică, consultanță şi asistenţă de la proiectare până la livrare, în vederea adaptării oricărui tip de vehicul, fie că este vorba despre un produs convenţional sau unul personalizat.

La nivel internaţional, colaborăm cu constructorii, producătorii şi partenerii care realizează conversia vehiculului, pe tot parcursul procesului de proiectare şi inginerie, pentru a asigura îndeplinirea cerinţelor şi standardelor de siguranţă şi respectiv omologarea.

Excelenţa în inginerie. Produsele oferite de Mobility Networks oferă un grad înalt de fiabilitate, durabilitate şi siguranţă.

Pricepere în inovare. Produsele încorporează cele mai noi tehnologii în acesibilitate şi ne mândrim cu inovaţiile care aduc beneficii pentru operatorii de flote, conducătorii auto, mecanici şi pasageri.

Mobility Networks furnizează:
 una dintre cele mai mari și mai cuprinzătoare game de rampe pentru vehicule şi imobile, din lume;
 lifturi de acces pentru autoturisme, microbuze, autobuze, autocare, ambulanțe, trenuri de călători şi ambarcaţiuni, parţial sau complet automatizate;
 roboţi pentru manipularea scaunului cu rotile;
 elemente de control manual al pedalelor autovehiculelor;
 trepte automate;
 înălţătoare de pedale pentru persoanele de înălţime mică;
 scaune rotative acţionate electric;
 kituri de modificare a autovehiculelor, disponibile pentru cele mai recente modele de VW Caddy, VW Caddy Maxi, Citroen Berlingo şi Peugeot Partner Marques;
 centuri şi sisteme de fixare şi siguranţă;
 alte accesorii pentru persoanele cu dizabilităţi.

Produsele Mobility Networks sunt fabricate în Marea Britanie, Spania, Cehia, Italia şi îndeplinesc toate standardele actuale de siguranţă la nivel mondial, inclusiv PSVAR, DDA, în conformitate cu directiva 2001/85/CE, 95-54-EC, European Whole Vehicle Type Approval, National Small Series Type Approval, Lifting Operations and Lifting Equipment Regulations 1998 (LOLER), Provision and Use of Work Equipment Regulations 1998, iar producătorii sunt acreditaţi ISO 9001 și ISO 14001:2012, fiind cunoscuţi la nivel mondial cu o experienţă de peste 20 de ani în domeniu.

Experţii noştri oferă îndrumare tehnică, consultanţă şi asistenţă în vederea adaptării oricărui tip de vehicul. La nivel internaţional, colaborăm cu constructorii, producătorii şi partenerii care realizează conversia vehiculului pe tot parcursul procesului de proiectare și inginerie, pentru a asigura îndeplinirea cerinţelor şi standardelor de siguranţă, inclusiv omologarea.

Lifturi. Lifturile noastre încorporează mecanisme fiabile, componente durabile şi finisaje de precizie, asigurând astfel performanţă maximă şi siguranţă oriunde în lume. Fiecare lift este testat înainte de a fi trimis şi instalarea este conformă cu ECWVTA (European Whole Vehicle Type Approval).

Comercializam următoarele tipuri de lifturi:
 Access Lift
 Automatic Bariatric Lift
 EA Bariatric Lift
 Frontline Extender Lift
 G-Wise Lift
 GXI Fully Automatic Lift
 GXI-A Lift
 GX’tra Lift
 Magic Lift
 Mega Lift
 Step-Well Lift
 Stop Safe Lift
 Stretcher Lift
 Noul Access Lite Lift

Automatic Bariatric Lift este LIDER MONDIAL, complet automat, cu o capacitate de 500 kg, ce poate fi echipat pe ambulanţe. Poate fi pus în funcţiune în doar 30 de secunde.

Modelul este unic în sector, fiind singurul lift cu casetă automată, capabil să manipuleze tărgile bariatrice, ce presupun dimensiuni speciale şi o capacitate de 500 kg SWL (Safe Working Load).

Această platformă de acces cu reglaj electric poate fi personalizata, pentru a se potrivi solicitarilor exacte, incluzând upgrade-ul de oţel inoxidabil, sistemul de blocare a cutiei automate, iluminat suplimentar, inchidere automată pentru capacul de final al casetei etc.

G-Wise Lift a fost special creat pentru a ajuta mecanicii şi operatorii să reducă costurile de operare. Încorporează materiale plastice “regenerate”, materiale ecologice și componente din surse locale, astfel încât amprenta de carbon este redusă, chiar înainte ca liftul să fie pus în funcțiune.

Liftul G-Wise funcționează cu ulei biodegradabil și are o economie totală în greutate de 15%. Acest lift reflectă angajamentul general al Mobility Networks de a oferi durabilitate printr-o producţie bazată pe principiul “fără carbon”, un consum redus de energie şi, acolo unde este posibil, reciclarea materialelor.

Noul Lift Access Lite. Lansat pe 9 septembrie 2013 in Marea Britanie, ’’acest lift prezinta un design de pionierat în domeniul lifturilor pentru vehicule şi oferă avantaje semnificative pentru operatorii de flote şi pentru cei ce execută conversia, atât în ceea ce priveşte economisirea de timp cât şi de costuri. Întreaga noastră experienţă şi know-how de inginerie se reflectă în mod clar în acest ultim produs de precizie, care va revoluţiona sectorul lifturilor.

Greutatea sa mai uşoară, robusteţea sporită şi gradul avansat de compatibilitate determină un montaj mai eficient realizat pentru o varietate mai mare de vehicule, reducând în acelaşi timp nevoia de modificări de şasiu.’’– a declarat Mike Simmonds, preşedintele Mobility Networks (Holdings) Ltd.

Prin noul “design inteligent” şi finisaje, Access Lite oferă o reducere remarcabilă în greutate de 50 kg în comparaţie cu lifturile similare existente pe piaţă. Nituri speciale auto au înlocuit şuruburile, rezultând minimizarea vibratiilor şi o reducere de 15% a timpului de fabricaţie.

Atunci când este acţionat, Access Lite va funcţiona cu 20% mai puţină presiune hidraulică decât alte modele, având un consum mai mic al bateriei, la încărcarea de pasageri.

Acesta are o capacitate de încărcare impresionantă de 400 kg şi platforma sa poate fi proiectată într-o varietate de dimensiuni, de la 725 – 925 mm lăţime şi 1410 – 1780 mm în lungime. Platforma poate fi ridicată la o înălţime de 1500 mm deasupra solului.

Rampe. Fabricate la cele mai înalte standarde, aceste rampe oferă durabilitate, fiabilitate, compatibilitate şi siguranţă. Sunt realizate manual, din oţel inoxidabil sau aluminium, rezultând sisteme uşor de manevrat. Rampele pot fi standard sau uşoare.

Kituri. Special proiectate pentru a se integra cu uşurinţă în designul vehiculului, instalarea făcându-se rapid şi cu uşurinţă. Peste 5000 de kituri furnizate de Mobility Networks au fost instalate si folosite cu succes peste tot în lume.

Centuri de siguranţă Q’Straint. Acestea presupun fixarea scaunul cu roţile în 4 puncte. Q’Straint a fost primul care a introdus acest sistem inovator pentru industria de transport la nivel mondial.

La Salonul Auto Bucureşti, Mobility Networks prezintă Access Lift-ul, Mega Lift-ul, rampa standard, un modul de hand control, centuri de siguranţă Q’Straint şi un Citroën Berlingo adaptat pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi, şoferi sau pasageri.

Printre cele mai populare lifturi se află Access Lift-ul. Acesta este montat sub caroserie, într-un mod compact şi discret oferind avantaje multiple faţă de lifturile montate în interior. Implementarea se face rapid şi eficient. Lungimile de serie pentru acest tip de lift sunt cuprinse în intervalul 1410 – 1780 mm, cu lăţimi asociate între 725 şi 925 mm. Produsul poate fi personalizat, adică manual construit de catre inginerii noştri specializaţi.

Aceste dimensiuni generoase permit un spațiu confortabil pentru participanti in timpul ridicarii/coborarii scaunului cu rotile și ofera siguranța suplimentara prin balustrade și sistemul automat “roll off stop” în față și spate.

In timpul functionarii liftului nu exista nicio vibrație sau zgomot suplimentar, datorită sistemului precis de asamblare. De asemenea, nu exista nicio irosire a spațiului disponibil pentru pasageri sau scaune, iar prin faptul ca platforma este sigilata, se elimină contaminarea cu elemente externe.

Access Lift-ul incorporeaza următoarele caracteristici:
 Electricitate de 12 sau 24 de volti
 2 butoane de control
 Placă punte automată
 Două balustrade pliabile cu extensii, dacă este necesar
 Liftul este închis într-o cutie complet galvanizată
 Pompă de mână auxiliară, de urgență
 Oprire automată rampă hidraulică
 Carcasă pompă interioară sau exterioară
 Capacitate standard de încărcare 350 kg, cu o versiune disponibilă de 400 kg

Dotările opționale pentru acest tip de lift includ:
 Balustrade extensibile
 Blocare cutie automată
 Semnal intermitent sau lumini statice de avertizare cu LED-uri
 Oțel inoxidabil pachet anti-coroziune
 Micro casetă montată pentru a da semnal de depozitare corectă
 Dispozitiv de avertizare sonoră
 2 telecomenzi

Access Lift deține următoarele certificări de siguranță și calitate:
 SWL și CE, LOLER, PSVAR, DDA, COIF, SVTA, BS6109 și IVA 2009

Mega Lift-ul. Este un lift de pasageri foarte rezistent și robust, ce permite accesul persoanelor cu dizabilități în autocarele Executive, Touring și de lux, putându-se ridica până la înălțimi de 1830 mm.

Mega Lift-ul oferă acces în condiții de siguranță a persoanelor cu mobilitate redusă pentru a se putea deplasa cu autocarul.

Este montat în zona superioară a portbagajului, această poziție asigurând protecție maximă împotriva efectelor corozive ale murdăriei rutiere, sării și a altor substante pulverizate pe șosea.

Mega Lift-ul poate fi montat, ca și toate celelalte lifturi, în cadrul liniei de fabricație a autovehiculului nou sau oricând ulterior.

Versiunea cea mai recent introdusă este liftul Multi-Access Mega, cu o platformă de dimensiuni mari, și anume 2000 mm lungime x 925 mm lățime. Aceste dimensiuni oferă un nivel ridicat de accesibilitate și poate găzdui scaune cu rotile mai mari și powerchairs.

Rampa standard. Fie că se dorește un produs personalizat sau o soluție “de pe raft”, design-ul va asigura o securitate de neegalat, robustețe și durabilitate, cu o configurație care poate satisface toate nevoile de încărcare. Componentele din oțel inoxidabil sunt fabricate la cel mai înalt standard de calitate, astfel că suprafețele și mecanismele își păstrează în timp marginile netede, “fără hopuri”.

Oțelul inoxidabil minimizează gradul de coroziune și oferă un finisaj estetic, fie că rampele sunt depozitate sau utilizate. Șuruburile și niturile de înaltă rezistență asigură stabilitatea întregii structuri și fiecare rampă Mobility Networks este în mod riguros testată înainte de livrare.

Există trei metode standard de atașare a rampelor, astfel încât să se potrivească la o mare varietate de vehicule, de la autoturime până la autobuze și autocare.

Hand Control. Sistemul de control manual al pedalelor autovehiculului, inovator, cu ambreiaj electric automat, cu memorie pentru stiluri diferite de condus, frână manuală.

Citroen Berlingo este adaptat pentru transportul unei persoane cu handicap aflate într-un scaun cu rotile și astfel echipat pentru prezentare la Salonul Auto Bucuresti:

 Podeaua autovehiculului este coborâtă pe toată lungimea
 Distanța rezultată dintre podea și plafon este de 134,5 – 139 cm
 Unghiul de rampă închisă este de 12 °
 Rampă de aluminiu manuală (Flexi Ramp)
 Suprafață lavabilă antiderapantă pe rampă și podea nouă
 Sistem retractabil de reținere a scaunului cu rotile
 Centuri retractabile față, ce permit scaunului cu rotile să fie asigurat și în afara mașinii
 Scaun rotativ dreapta față
 Comenzi manuale pentru controlul pedalelor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.