Klar Professional obţine certificarea iLF

Echipa Klar Professional Policolor

Klar Professional, singurul producător român de lacuri şi vopsele auto, deţinut de Policolor, împlineşte 10 ani de activitate pe piaţa locală de profil şi anunţă obţinerea certificării de calitate din partea institutului german iLF Forschungs Lacke und Farben.

În cadrul conferinţei de presă „10 ani de brand. 48 de ani de istorie” susţinute astăzi, Klar Professional a comunicat rezultatele comerciale pentru anul în curs.

Klar ocupă prima poziţie în clasamentul furnizorilor de profil în funcţie de volumele desfăcute pe piață, 41,5%, potrivit celui mai recent studiu realizat de compania de cercetare InterBiz, şi locul doi în funcţie de valoarea vânzărilor, cu o cotă de 20,5% într-un sector evaluat la 25 milioane de euro.

„Suntem mulţumiţi de performanţele anului în curs iar în 2014 vom urmări să ne consolidăm poziţia, odată cu creşterea volumelor atât pe piaţa locală cât şi în Bulgaria şi Moldova, unde produsele Klar cumulează circa 10% din piaţă”, a declarat Gabriela Ghiță, director de marketing Klar Professional în cadrul Policolor.

Anul 2014 va reprezenta pentru Klar Professional extinderea şi penetrarea pe pieţe noi. În această direcţie au fost demarate exporturi, de volum mic pentru moment, în Italia şi au fost încheiate parteneriate cu distribuitori naţionali pe piaţa franceză.

„Avem încredere în calitatea şi puterea produselor dezvoltate de Klar Professional, ceea ce ne determină să urmărim extinderea în regiune. Pe lista scurtă a pieţelor vizate, pe termen scurt şi mediu, intră atât Ungaria precum şi Ucraina sau Turcia”, a declarat Gabriela Ghiţă.

Pregătirile pentru realizarea a noi produse au inclus investiţii de circa 1 milion de euro, în decurs de un an şi jumătate, în echipamente pentru modernizarea departamentului de cercetare şi dezvoltare al Klar Proffesional.

Certificarea brandului românesc de vopsele şi lacuri auto Klar Professional de către institutul german iLF Forschungs Lacke und Farben marchează evoluţia de ordin tehnologic şi calitativ şi startul extinderii pe plan european.

Testele de certificare s-au derulat în intervalul iunie – iulie 2013 şi au avut ca obiect de studiu gradul de rezistență al sistemelor autorefinish Klar Professional în condiţii care simulează într-un ritm accelerat acţiunea factorilor naturali de îmbătrânire a lacurilor şi vopselelor auto.

Rezultatele înregistrate au consemnat o deviaţie de doar 0,01% – 0,5% a luciului şi a calităţii lacurilor faţă de mostrele originale.

Aniversarea a 10 ani de prezenţă pe piaţa de profil a Klar Professional şi obţinerea certificării calităţii au fost marcate şi prin difuzarea primului film de scurt metraj „10 ANI DE BRAND. 48 DE ANI DE TRADIȚIE”, care punctează în premieră tradiţia lacurilor şi vopselelor auto în România.

Filmul cuprinde imagini de arhivă din perioada 1968 – 1976, care prezintă starea tehnologică şi capacităţile de producţie ale Policolor, precum şi imagini actuale cu evoluţia producătorului în domeniul său.

„Marcăm în acest an nu doar continuitatea şi tradiţia companiei ci şi efortul angajaților Policolor. Avem aici familii care lucrează de 2-3 generaţii, fară contribuţia şi fără experienţa cărora nu am fi putut atinge aceste rezultate.

Suntem bucuroşi că putem susține această performanţă, mai ales prin investiţii care vizează calitatea muncii lor”,a declarat Marius Văcăroiu, CEO-ul grupului Policolor – Orgachim.

Cei 10 ani de activitate Klar Professional a u fost consemnaţi şi prin expoziţia de artă durabilă realizată de președintele Uniunii Artiştilor Plastici din România, Aleodor Dură. Utilizând componente de caroserie, artistul a realizat 5 opere de artă contemporană, finisate cu lacurile şi vopselele Klar Professional.

KLAR Professional este divizia specializată în vopsele auto a Policolor, cel mai mare producător cu tradiţie pe piaţa din România (din 1965).

Cu o istorie de peste 40 de ani în industria vopselelor auto, KLAR Professional este compania cu un nivel avansat de experienţă în producerea de vopsele auto OEM, aftermarket şi de sisteme complete pentru refinisarea autovehiculelor.

Grupul Policolor – Orgachim operează două mari unităţi de producţie: Policolor România şi Orgachim Bulgaria şi este liderul regional în domeniul tehnologiei vopselelor şi lacurilor în zona Sud-Est Europeană.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.