BMW X4 30d xDrive xLine

BMW X4 30d xDrive xLine

Când a apărut BMW X6 au fost voci care spuneau că nu va avea succes, că există deja X5, ce nevoie e de o maşină cu un design ciudat? Şi X6 a rupt piaţa mondială, devenind o clasă în sine.

Acum, a apărut X4. Cu aceleaşi probleme: de ce era nevoie de X4, avem X5, avem X3, avem X6? Răspunsul e simplu: pentru că BMW vrea să mai inventeze un segment.

Şi, în acest moment, X4 galopează singur, în segmentul său. Sigur, concurenţa nu doarme, dar până se va arăta, X4 va face furori.

Am încercat un X4 cu faimosul motor 30d, descoperind un model care poate face oricând liniuţe cu maşini sport şi nu ştiu dacă va pierde, fiind probabil şi mai economic în utilizare.

Când ai un asemenea cuplu motor disponibil, orice doreşti de la maşină devine o joacă. Ai xDrive şi o cutie automată cu 8 rapoarte, fiabilă şi ultrarapidă? Ai nevoie să accelerezi rapid? E suficient sa apeşi acceleraţia.

Designul e controversat, dar eu l-aş cumpăra cu ochii închişi. Noroc că nu am bani.

13 Responses

 1. slVW says:

  Tehnic masina e ireprosabila insa optic e prea vulgara dupa gustul meu. Daca as avea resursele financiare necesare as alege un Macan sau un A6 Allroad.

 2. Tudor P. says:

  Dupa cum ai observat, pe youtube sunt multi straini care te urmaresc dar nu inteleg ce spui. Stiu ca e dificil sa oferi subtitrare, dar m-am gandit la o solutie. Asa cum in timpul video-ului apare pe ecran informatii tehnice, asa pot aparea in engleza informatii/propozitii scurte despre ce vorbesti. Sau mai bine zis “notite” asa cum le scrie studentul pe caiet in timp ce profesorul vorbeste intruna.:D

 3. alex says:

  Stiu ca e de preferat automata dar si 2000 euro e ceva diferenta mai aleas cand banii sunt limitati. AI condus 500L? Daca da care ti se pare ok 1.4 benzina la 11000 euro sau esti de parere ca se merita inca 2000 in plus pentru 0.9 twinair sau 1.3 multijet?

  • turatiimaster says:

   Nu am condus 500L, cred ca ai si alte variante in banii aia, cu motorizari destepte.

 4. Alex says:

  La Opel insignia nu mai faci?

 5. alex says:

  BMW-urile sunt masini geniale, cele mai placute si dinamice la condus. Pacat de imaginea lor in Romania, daca ai un BMW esti considerat cocalar sau interlop.
  Mai dureaza 2008 si Trax? Ce parere ai de Captur Xmod, e o editie speciala si cu 1.5 dci manual, multe optiuni nu sare de 14750 euro ( este o reducere de 2900 acum), cum ti se pare?

  • turatiimaster says:

   Un Captur X-Mod full, cu 1,5l dCi EDC e 16 000 si ceva la oferta, eu zic ca merita mai mult decat unul manual.

 6. Maxi Marius says:

  Salut, trebuie sa recunosc sa testele si prezentarea masinilor este geniala, o simpla parere personala, pacat ca ai renuntat de ceva timp la a testa si bancheta din spate, spatiu/loc/confort.

  • turatiimaster says:

   Tot incerc sa le scurtez cumva.

   • Bam Bam says:

    Salut! Nu cred ca trebuie sa le scurtezi de loc. Faci o treaba foarte buna! Tocmai de asta ne uitam la review-urile tale, ca sa vedem detalii. Ne-ai invatat intr-un fel. Cine vrea sa sara peste anumite amanunte poate sa o faca manual. Prezentarea e structurata bine. Eventual, daca vrei sa te adresezi si segmentului de vizitatori care cauta review-uri scurte poti sa faci un synopsis gen carbuyer/whatcar/honest john iar apoi video explicit pentru “clientii” vechi care vor sa vada inclusiv textura antifonului din pasajul rotilor.

   • andrei says:

    Ca o sugestie. Cred că mai util pentru noi, cei care ne uităm, ar fi dacă ai tăia din scenele în care arăți mașina în mișcare sau interiorul în timp ce conduci în loc de prezentarea propriu-zisă. Mai ales că prezentarea aspectelor practice, de tipul banchetei din spate e destul de utilă și interesantă, zic eu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.