Michelin ALPIN 5

Michelin ALPIN 5Noua anvelopă MICHELIN Alpin 5 integrează două tehnologii avansate. Una vizează profilul anvelopei, respectiv blocurile de profil, acea parte a anvelopei care se află în contact cu solul. Cealaltă vizează compoziţia cauciucului.

– MICHELIN Alpin 5: performanţe excelente pe toate tipurile de suprafeţe, din octombrie până în aprilie, graţie noului profil care asigură performanţe în trei domenii diferite

Comparativ cu anvelopa precedentă, banda de rulare a anvelopei MICHELIN Alpin 5 asigură:

– Stabilitate şi aderenţă pe zăpadă, cu rezistenţă sporită la acvaplanare

Noua anvelopă MICHELIN Alpin 5 dispune de canale adânci, un design direcţional, blocuri de profil speciale şi un procent de goluri cu 17 % mai mare comparativ cu generaţia anterioară de anvelope. Datorită profilului direcţional cu blocuri de profil speciale şi canale adânci, anvelopa este extrem de aderentă pe zăpadă. Canalele laterale evacuează apa şi reduc riscul de acvaplanare.

– Efect de „gheară” pentru tracţiune optimizată pe zăpadă
Lamelele se comportă ca nişte adevărate gheare care aderă la suprafața de rulare, optimizând tracţiunea. Acest efect este cu atât mai eficient cu cât numărul lamelelor cu formă specială este mai mare. Comparativ cu anvelopa precedentă, MICHELIN Alpin 5 are cu 12 % mai multe canale, cu 16 % mai multe lamele şi un procent de goluri cu 17 % mai mare.

– Efect de „gheară” pentru manevrabilitate sporită
Noul profil cu lamele auto-blocante a fost obţinut pe baza tehnologiei

Cu cât amprenta anvelopei este mai mare, cu atât aderenţa acesteia crește. Anvelopele se deformează cu fiecare rotaţie a volanului. Din acest motiv, inginerii Michelin au creat o anvelopă cu un profil nou, cu lamele auto-blocante, care asigură o manevrabilitate sporită.

– MICHELIN Alpin 5: performanţe de excepţie pe suprafeţe umede şi uscate, dar şi pe zăpadă, graţie tehologiei Innovative Tread Compound.

Pentru aderență sporită pe suprafeţe umede în timpul iernii, compusul de cauciuc trebuie să conţină un procent crescut de siliciu. Pentru prima dată, Michelin a adăugat la o anvelopă de iarnă elastomeri funcţionali la compusul de cauciuc al benzii de rulare. Acestă nouă tehnologie poartă numele de Innovative Tread Compound.

Scopul acestor elastomeri funcţionali este acela de a creşte uniformitatea compusului de cauciuc cu un conţinut mai mare de siliciu. În acest fel, constructorul de anvelope a putut îmbunătăţi aderenţa anvelopei pe suprafeţe acoperite cu zăpadă, menţinând totodată o eficienţă energetică sporită.

Noul compus din cauciuc se bazează pe cea de-a patra generaţie a tehnologiei Helio Compound. Cauciucul conţine ulei de floarea soarelui, care permite anvelopei să funcţioneze eficient la temperaturi scăzute.

Dimensiuni

MICHELIN Alpin 5 este disponibilă în 27 de dimensiuni diferite, de la 195/65R15 până la 225/55R17

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.