Soul EV, primul vehicul KIA electric, în premieră la SAB 2014

Kia-Soul-EVMit Motors Int. – dealer şi service autorizat pentru mărcile KIA, ISUZU si MITSUBISHI participa la Salonul Auto Bucuresti si Accesorii 2014.

Evenimentul se desfasoara in perioada 23 octombrie – 02 noiembrie 2014, la ROMAERO Baneasa.

Suntem prezenti la acest eveniment cu un stand reprezentativ de masini expuse, in pavilionul H – 107.

În stand, clienţii vor face cunoştinţă, în premieră în România, cu noul model KIA Soul EV.

Soul EV este primul model complet electric destinat a fi comercializat pe pieţele internaţionale. Noul Soul EV este produs la fabrica Kia din Gwangju, unde volumul producţiei autoturismului electric este planificat să ajungă la 5,000 unităţi.

“Acum că producţia pentru export a demarat, noul Soul EV este cu adevărat în prim-planul programului Clean Mobility, oferind clienţilor din întreaga lume un mijloc de transport complet ecologic”, a comentat Thomas Oh, Vice Preşedinte Executiv şi COO al Kia Motors Corporation.

“Deşi este primul vehicul Kia complet electric comercializat la nivel global, Soul EV este vehiculul ce dispune de a doua generaţie de baterie electrică şi beneficiază de experienţa acumulată din producţia si comercializarea în ultimii trei ani a modelului Ray EV”.

Soul EV este un vehicul electric ce se potriveşte perfect transportului în oraş, graţie autonomiei de condus, interiorului spaţios precum şi a portbagajului generos.

Dispunând de o baterie performantă cu 192 celule litiu-ion de 27 kWh, autonomia de 212 km a modelului Soul EV este acum certificată pentru Europa.

Autonomia remarcabilă a modelului Soul EV este oferită graţie numeroaselor elemente de economisire a energiei ale noii baterii dintre care amintim: noua pompă termică, un sistem de control al admisiei de aer inteligent şi un nou sistem individual de ventilare a aerului care asigură o autonomie maxima fară a pierde energia pentru încălzire, ventilare şi aer condiţionat.

Noul Soul EV dispune de asemenea de un sistem de regenerare a forţei de frânare ce asigură captarea şi recircularea energiei cinetice produse atunci când automobilul frânează.

Puterea provine de la un motor electric ce produce 81.4 kW (110 CP) şi un cuplu generos de 285 Nm (29kgm) ce antrenează puntea faţă printr-o cutie de viteză cu o singură treaptă.

Asigurându-se ca reţine caracterul ‘fun-to-drive’ al modelului Soul, Soul EV dispune de o accelerare de 11.2 secunde până la 100 kph (62 mph) în timp ce viteza maximă este de 145 kph (90 mph).

Bateria este plasată dedesubtul cabinei, asigurând astfel un centru de greutate scăzut şi contribuind la o mai buna manevrabilitate şi rafinament în timpul conducerii autovehicului.

Incărcarea este realizată prin conectarea autoturismului în orice sursă de electricitate de uz casnic. Timpul de încărcare de 100% este de până la cinci ore folosind un încărcător de 6.6 kW AC. O încărcare de 80% poate fi realizată în mai puţin de 25 de minute cu un încărcător de 100 kW sau 33 de minute cu încărcător de 50 kW (dacă este disponibil).

Alături de noul Soul EV, nu va lipsi familia cee’d, model care a făcut deja istorie în industria auto. Picanto, Rio, Carens si Sportage vor fi modelele care vor completa gama KIA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.