Michelin: condu în siguranţă în condiţii de iarnă

Michelin-promoMichelin, partenerul şoferilor din întreaga lume, derulează în perioada 1 octombrie – 30 noiembrie o campanie menită să ajute conducătorii auto din România să aleagă anvelopele potrivite pentru iarnă.

Pe perioada campaniei, şoferii pot participa la o acţiune interactivă cu premii pe site-ul www.performanta.michelin.ro şi pot câștiga vouchere de carburant la achiziționarea a 4 anvelope Michelin de iarnă.

„Pentru Michelin, cei mai buni conducători auto sunt cei care ajung cu bine la destinaţie, în special în condiţii de iarnă, atunci când sunt necesare calităţi deosebite atât din partea şoferilor, cât şi a anvelopelor.

Prin intermediul acestei campanii Michelin, dorim să venim în sprijinul şoferilor, ajutându-i să aleagă anvelopele potrivite, care să le asigure o deplasare sigură în timpul iernii”, a afirmat Remi Paupert, Director de marketing pentru anvelope de turism, Europa Centrală şi de Sud.

Detalii despre mecanismul campaniei:

O experienţă interactivă, pentru a câştiga o cameră GoPro

Michelin îşi prezintă anvelopele de iarnă prin intermediul unei acţiuni amuzante şi interactive. Consumatorii sunt invitați să viziteze site-ul dedicat, www.performanta.michelin.ro, şi să participe la o nouă experienţă de condus alături de prietenii de pe Facebook, având şansa să câştige o cameră GoPro în fiecare săptămână.

Şoferii conduc în siguranţă şi pot câştiga vouchere de carburant de până la 200 lei

Consumatorii care achiziţionează 4 anvelope Michelin de iarnă cu dimensiuni cuprinse între 13” şi 16’’ şi care se înscriu pe site-ul www.performanta.michelin.ro vor primi după validare vouchere de carburant în valoare de 100 lei.

La achiziţionarea a 4 anvelope de iarnă cu dimensiuni cuprinse între 17” şi 21”, consumatorii pot primi vouchere de carburant în valoare de 200 lei.

Strategia Michelin constă în integrarea mai multor performanţe într-o singură anvelopă, graţie tehnologiilor sale de ultimă oră.

Acesta este soluţia cunoscută sub numele de MICHELIN Total Performance! „Susţinem consecvent importanţa alegerii anvelopelor potrivite, nu doar din motive de siguranță, ci şi pentru realizarea de economii de carburant, pentru creşterea longevității anvelopelor şi pentru o experienţă mai plăcută la volan.

Acum, alegerea anvelopelor potrivite a devenit o experienţă interactivă datorită platformei Michelin www.michelin.ro, completată de calificativele şi observaţiile altor utilizatori.” a adăugat Remi Paupert.

Încredere la temperaturi sub 7ºC, pe carosabil umed sau acoperit cu zăpadă şi gheaţă

Pentru anvelope, iarna începe atunci când temperatura coboară sub 7ºC. Este important ca atunci când temperatura scade, anvelopele să rămână flexibile, pentru a permite reducerea distanţei de frânare şi creşterea aderenţei.

Anvelopele de iarnă au nu doar o compoziţie diferită de cea a anvelopelor de vară, dar şi un design special, cu lamele care asigură o tracţiune excelentă pe suprafeţe acoperite cu zăpadă, aşa-numitul „efect de gheară”. În plus, noroiul nu poate rămâne blocat în banda de rulare.

Concepute special cu tehnologii inovatoare, pentru rularea în condiţii dificile, anvelopele Michelin de iarnă asigură o frânare optimă, o tracţiune şi o manevrabilitate superioare.

Şi deoarece iarna necesită o pregătire mai atentă pentru rularea în condiţii de siguranţă, Michelin recomandă: deplasarea atentă, utilizarea anvelopelor iarnă, verificarea regulată a presiunii şi echilibrarea anvelopelor de către specialişti.

Anvelopele de iarnă şi măsurile de securitate sunt extrem de importante pentru deplasarea pe suprafeţe acoperite cu zăpadă sau gheaţă. Cu ajutorul acestei acţiuni, Michelin ajută consumatorii să se pregătească pentru deplasarea sigură în timpul iernii.

Anvelopele de iarnă pot fi recunoscute cu ajutorul marcajului M+S (noroi şi zăpadă) şi a simbolului fulg de zăpadă aflate pe flanc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.