Federal-Mogul a anunţat planul de divizare în doi furnizori globali

Federal-Mogul

Federal-MogulFederal-Mogul Holdings Corporation (NASDAQ: FDML) a anunţat astăzi planul său de separare a diviziilor Powertrain şi Motorparts în două companii independente, cotate la bursă, care deservesc industriile globale OE şi aftermarket.

Separarea va fi implementată prin împărțitrea diviziei Federal-Mogul Motorparts între acţionarii Federal-Mogul Holdings Corporation.

Carl Icahn, Preşedinte al Consiliului de administraţie Federal-Mogul Holdings Corporation a precizat: „Prin separarea diviziilor Powertrain şi Motorparts ale Federal-Mogul urmează să creăm două companii independente, lideri de piaţă care se vor număra printre cele mai mari şi mai puternice dintre companiile globale din segmentele corespunzătoare.

În urma separării, noua divizie Federal-Mogul Motorparts va avea acces la sume importante de capital, ce îi vor permite să urmărească achiziţii sinergetice în industria aftermarket extrem de fragmentată.

Suplimentar, segmentul de activitate Federal-Mogul Powertrain va beneficia de mai multă atenţie din partea managementului şi de o alocare a resurselor mai bine aliniată cu priorităţile sale strategice.

După separare, ambele segmente de activitate vor fi bine valorificate şi echilibrate pentru a dobândi succes pe cont propriu”.

Divizia Federal-Mogul Motorparts vinde şi distribuie un portofoliu larg de produse prin intermediul a peste 20 dintre cele mai recunoscute mărci de pe piaţa aftermarket globală și deserveşte producătorii OE cu produse de frânare, direcţie-suspensie şi ştergătoare.

Mărcile de top Motorparts de pe aftermarket includ ştergătoarele de parbriz ANCO®; bujiile, ştergătoarele şi filtrele Champion®; produsele pentru motor AE®, Fel-Pro®, FP Diesel®, Goetze®, Glyco®, Nüral®, Payen® şi Sealed Power®; piesele pentru direcţie şi suspensie MOOG®; şi produsele pentru frânare Ferodo®, Jurid® şi Wagner®.

Daniel Ninivaggi, Co-Director Executiv, Federal-Mogul Holdings Corporation şi Director Executiv, Motorparts, a precizat: „De la crearea diviziei Motorparts în 2012, am realizat un progres important în dezvoltarea şi implementarea unui plan strategic prin care să profităm de parcul auto global tot mai complex şi aflat în plină expansiune.

Structura separării va oferi Federal-Mogul Motorparts o flexibilitate financiară şi operaţională superioară. Aceasta îi va permite să urmărească oportunităţi de creştere şi consolidare, oferindu-i totodată acces la tehnologiile şi experienţa produselor de talie mondială care există în divizia Federal-Mogul Powertrain.”

Federal-Mogul Powertrain este un furnizor global de top de componente pentru producătorii de OE, proiectând şi fabricând produse şi servicii care permit economii importante de carburant, emisii reduse şi performanţe sporite ale vehiculului.

Rainer Jueckstock, Co-Director Executiv, Federal-Mogul Holdings Corporation şi Director Executiv, Powertrain a precizat: „Divizia Powertrain, care s-a concentrat să ofere clienţilor noştri tehnologiile de care au nevoie pentru a face faţă provocărilor prezente şi viitoare, va continua să crească organic ţinând cont de ofertele noastre superioare.

Vom continua să urmărim oportunităţile de pe piaţă pentru a ne extinde orizonturile, mărimea şi acoperirea, urmând să ne concentrăm pe motoarele cu combustie care se potrivesc perfect din punct de vedere strategic cu portofoliul nostru existent.”

Finalizarea tranzacţiei face subiectul unor condiţii obişnuite, incluzând printre altele, primirea de către Federal-Mogul a unei hotărâri cu privire la scutirea de taxe pentru veniturile fiscale din S.U.A..

Nu poate fi oferită nicio asigurare cu privire la o dată finală a divizării sau dacă aceasta va avea lor, deşi obiectivul companiei este acela de a finaliza divizarea Federal-Mogul Motorparts în primul semestru din 2015.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.