Nissan Qashqai 1,6l dCi 4×4 Tekna

Nissan Qashqai 1,6l dCi 4x4 Tekna

Mai sunt şi situaţii în care începem un test vara şi îl terminăm în pragul iernii.

Aşa a fost cu Qashqai 1,6l dCi, în vară o şină de tramvai ne-a lăsat fără unul din pneurile de 19″ şi n-am reuşit să-l filmăm complet.

L-am luat din nou, acum ceva vreme, de data asta având alte jante şi pneuri de iarnă, pentru a completa părţile lipsă.

Cum spuneam şi altădată, Qashqai rămâne SUV-ul SUV-urilor, s-a maturizat bine, iar în versiunea cu 4×4 rămâne un model care nu se teme de drumurile neamenajate, datorită tracţiunii integrale performante.

Motorul e binecunoscut, l-am mai prezentat, se împacă perfect cu greutatea destul de mare a maşinii, trage bine şi consumă decent, aş fi vrut parcă să fie mai bine insonorizat, dar nu deranjează atât de mult în interior.

Parcă şi-a mai pierdut din confort pe drumurile neamenajate, dar rămâne în preferinţele mele, deşi nu aş mai tolera un SUV fără cutie automată performantă.

Sper să prezentăm curând şi Qashqai cu CVT, să vedem ce şi cum. Concluzia acestui test: Qashqai rămâne o maşină foarte bună, cu un raport preţ/calitate optim.

22 Responses

  1. vali says:

    buna seara
    apreciez f. mult ceea ce faceti in acest domeniu, va urmaresc fimuletele, de aceea va cer parerea despre un nissan qashqai , echipare tekna cu noua motorizare de 1.3 benzina 157 cp
    multumesc
    stima,
    vali

  2. Daniel says:

    Indraznesc si eu o intrebare foarte importanta pentru mine in a lua o decizie…Cat ai nevoie cu adevarat de un sistem 4×4 pe acest SUV? Eu sunt interesat de o varianta pe benzina si Qashqai nu ofera asa ceva. Mentionez ca nu umblu prin munti :)…ci doar oras..vacante..ocazional drum pietruit…insa zic unii ca 4×4 e bun si pe ploaie sau zapada mai ales datorita faptului ca masina este mai inalta. Din aceasta cauza iau pentru moment in consideratie si Mazda CX5 benzina 4×4 insa na, e o diferenta de pret de vreo 5k euro. Deci, ce parere aveti? se merita diferenta de bani cu adevarat Mazda CX5 pt acel 4×4 sau nu? Multumesc frumos pt orice raspuns!

  3. Constantin says:

    Multumesc, astept prezentarea cu X-Trail.
    La Nissan nu am reusit sa gasesc un Qashqai 1.6 dCi cu CVT pentru test-drive. Mi-e greu sa decid fara sa fi vazut cum merge masina. In general, crezi ca e o combinatie fiabila?

  4. Constantin says:

    Salut Robert,

    Analizez optiunea de a cumpara Qashqai 1.6 dci cu CVT.
    Ce parare ai de aceasta combinatie?

    Multumesc

    • turatiimaster says:

      Urmeaza un test cu X-Trail cu 1.6l dCi cu CVT, mi-a placut, e foarte interesanta combinatia.

  5. Dragos says:

    Salut .

    M-ar interesa si pe mine consumu in oras , mixt , extra urban la Nissan Qashqai 1,6l dCi 4×4 , Mai putea ajuta ?

    • Dragos says:

      Salut .

      M-ar interesa si pe mine consumu in oras , mixt , extra urban la Nissan Qashqai 1,6l dCi 4×4 cutie manuala , Mai putea ajuta ?

      • turatiimaster says:

        Consumurile mele, din cate imi amintesc, undeva la 6.5-7 urban, extraurban poti scoate un 5, mixt am zis pe filme, nu mai retin cat a fost.

  6. CiP says:

    Salut.

    Crezi ca se va intampla: “Sper să prezentăm curând şi Qashqai cu CVT, să vedem ce şi cum.”

    Multumesc.

  7. Dragos says:

    As dori sa stiu si eu exact consumu in oras , mixt , extra urban

  8. ben24iunie says:

    Salutare si tot respectul pentru munca depusa.
    Faceti cele mai complete si relevante review-uri.
    Ce puteti sa mentionati despre varianta pe benzina DIG-T 115 Stop&Start.
    Plusuri – minusuri.
    Va multumesc.

    • turatiimaster says:

      Nu am condus, nu ma pronunt, probabil ca voi lua unul in lunile urmatoare si vedem ce e de capul lui.

  9. alex says:

    Alfa Giulietta 1.4 170 CP ? Crezi, ca mai au probeleme de fiabiliate? Nu sunt disperat dupa un consum cat mai mic, daca merge in jur de 10 in oras e ok, masina este pt sotie si nu face foarte multi km zilnic.

    • turatiimaster says:

      E relativa treaba cu fiabilitatea, daca nu te preocupa consumul, cred ca poti lua linistit o Giulietta.

  10. Cosmin says:

    Prea multe repere renault pe acest vehicul, incepand de la incuietoarea capotei care te izbeste din prima, continuand cu compartimentul motor unde agregatul si cutia sunt frantuzesti, vasele de expansiune,pentru lichid de frana, pana si intercooler-ul si pozitionarea lui toate miros a renault.

  11. alex says:

    Salut Robert, am vazut ca nu ai niciun test cu ceva 1.4 turbo montat pe Opel, doar pe Cruze. Cum ti se apre motorul pe Astra? Ai condus? Ca performante si consum sa ma astept la ceva asemanator cu, Cruze sau sunt alte setari si difera?
    Multumesc

    • Cosmin says:

      Nu e rau, dar nu te astepta la cifre fabuloase de consum sau la performante deosebite. Astra J e o masina grea, pe de alta parte atunci cand rulezi linistit pe drum drept ai senzatia ca esti intr-un vehicul de clasa medie, ceea ce nu e tocmai rau. Nu am condus Cruze deci nu pot face o paralela

    • turatiimaster says:

      Am condus si pe Astra, nu e mare diferenta fata de Cruze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.