Noul Land Rover Discovery Sport în România

Land Rover Discovery Sport

După lansarea la nivel mondial, care a avut loc la Paris, în luna septembrie 2014, Premium Auto, Importatorul Oficial Jaguar Land Rover pentru România, prezintă publicului noul model Land Rover Discovery Sport, cel mai versatil şi capabil SUV premium compact din lume.

Primul din noua generaţie Discovery, modelul Discovery Sport oferă opţiunea de “5+2” scaune, pastrând aceleaşi dimensiuni ale unui SUV premium de 5 locuri.

“Provocarea noastră a fost să îmbinăm designul premium cu versatilitatea excepţională; cele două atribute trebuie să conlucreze armonios.” a declarat Gerry McGovern, Land Rover Design Director and Chief Creative Officer.

“Sunt mândru să spun că am atins acest obiectiv; designul dinamic al Discovery Sport va rezona cu publicul său la nivel emoţional, iar acest model este mai polivalent decât orice alt SUV premium compact de pe piaţă.”.

Discovery Sport va fi echipat cu o serie de motoare pe benzină şi motorină turbo-alimentate în patru cilidri. Atât motorul integral din aliaj Si4 2.0-litri pe benzină, cât şi cel 2.2-litri turbodiesel sunt dotate cu tehnologia Stop-Start, injecţie directă de înaltă presiune, componente interne de joasă frecare şi soluţii de încărcare regenerativă inteligente, pentru performanţe extraordinare şi economie considerabilă.

Motorizarea TD4 va dezvolta 150 CP, cu emisii de 149g/km CO2, iar motorul SD4 va dispune de 190 CP, şi emisii de 157g/km. Mai târziu, în 2015, un motor turbodiesel eD4, dotat cu transmisie manuală, va completa seria, cu emisii CO2 de numai 119g/km.

Sunt disponibile atât transmisia automată cu 9 trepte de viteză, cât şi cea manuală, cu 6 trepte, împreună cu opţiunea de tracţiune integrală sau doar frontală.

“Conceput şi construit pentru a deveni cel mai versatil şi capabil SUV premium compact din lume, acest nou model va fi atrăgător atât pentru clienţii actuali Land Rover, cât şi pentru un grup nou de potenţiali clienţi, care nu au luat în calcul achiziţionarea unui Land Rover până în acest moment”, a declarat Gerry McGovern, Land Rover Design Director and Chief Creative Officer. “Este, pur şi simplu, un vehicul complet în segmentul său.”

Preţul de pornire al noului model Land Rover Discovery Sport este de 30.200 EURO + TVA, iar vânzarea efectivă va începe în luna martie 2015.

6 Responses

 1. Daniel says:

  Crezi ca o sa faci un review detaliat si la Land Rover Discovery Sport?

  • turatiimaster says:

   Da.

  • Mihai says:

   Experienta unui amic cu una din primele masini aduse in Romania nu e incurajatoare avand in vedere pretul achizitiei (peste 50000 de euro), dar o fi din cauza faptului ca e una din primele masini produse…
   Asadar : plasticele din bord si pe la hayon scartaie prin oras (masina nu a fost scoasa in off-road sau ceva), usile (inclusiv cea a portbagajului) trebuie trantite pentru a se inchide, motorul de 2.2 mi s-a parut relativ zgomotos , poate noile ingenium din toamna vor fi mai ok.
   La aspecte pozitive, consumul e in jur de 7 extra urban.

   • Daniel says:

    Multumesc Mihai,
    Asta am auzit si eu despre fiabilitatea Land Rover/Range Rover.
    Exterior masina arata intr un mare fel dar la 40 000 – 50 000 te astepti sa fie mai robusta. Deocamdata oscilez intre o Mazda CX-5 si BMW X3 , o sa fac un test drive si sa vad daca merita sa mai pui 10 000 in plus pentru un BMW.

 2. Bam Bam says:

  Salut! Te rog zi-mi cum pot sa-ti scriu ceva fara sa apara pe site. Poti sa-mi scrii direct pe mail. Merci!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.