Nissan NP300 Navara: International Pick of the Year 2016

Nissan NP300 Navara 2016

Noul model Nissan NP300 Navara reprezintă un nou reper în segmentul pick-up-urilor de o tonă, combinând expertiza Nissan ca lider al segmentului crossover, cu cei peste 80 de ani de experiență în proiectarea și fabricarea pick-up-urilor robuste, cu tehnologii ingenioase.

Sporirea confortului şi a rafinamentului, menţinând capabilitățile off-road, fiabilitatea şi capacitatea de încărcare pentru care este recunoscută Navara, a reprezentat punctul de pornire în dezvoltarea noului vehicul.

Noul model este o versiune complet actualizată a generației anterioare, cu un șasiu robust și rezistent care introduce o serie de noi caracteristici de inginerie proiectate pentru a îmbunătăți performanţele dinamice și caracterul practic.

Utilizând același ADN al gamei Nissan crossover din care au rezultat modele de referință precum Qashqai, X-Trail şi Juke, noul Nissan NP300 Navara propune un nivel ridicat de rafinament, stil, confort și calitate, precum și tehnologii in premiera pe piața pick-up-urilor.

Garanția constructor de 5 ani sau 160.000 de km pentru noul Nissan Navara NP300 este o dovadă suplimentară a calității vehiculului, oferind şi mai multă încredere clienților.

Confort și manevrabilitate

Un rafinament sporit și o experiență de conducere în stilul crossoverelor a fost un element-cheie în concepția modelului NP300 Navara. Pentru a realiza acest obiectiv fără a compromite capabilitatea off-road apreciată a vehiculului, Nissan a conceput un sistem nou cu suspensie spate multi-link cu cinci brațe pentru versiunea Double Cab, ceea ce asigură un confort vizibil sporit în timpul călătoriei și o manevrabilitate îmbunătățită, fiind cu 20 de kg mai ușor decât versiunea anterioară cu foaie lamelară.

Modelul King Cab prezintă o versiune substanțial actualizată a concepției arcului lamelar montat pe modelul de generație anterioară.

Pe lângă faptul că noul arc suspendat cântărește cu 7 kg mai puțin decât în versiunea anterioară, acesta permite și o îmbunătățire cu 3.1 % a unghiului de atac al roții din spate la versiunea King Cab, reducând în același timp și zgomotul de rulare.

Tehnologie

In deplin acord cu inovațiile Nissan, NP300 Navara introduce o nouă gamă de tehnologii la bordul vehiculului. Într-un segment care a adoptat într-un ritm lent cele mai recente inovaţii de confort și siguranță, acesta stabilește un nou etalon pentru tehnologia „in-car” accesibilă.

Around View Monitor (Sistemul de asistență la parcare cu vedere 360°) și Forward Emergency Braking (Anticiparea frânării de urgenţă) – ambele fiind caracteristici foarte apreciate de siguranță ale modelelor crossover – sunt unice pe piața pick-up-urilor.

Măsuri suplimentare de siguranță și confort includ funcțiile Cruise Control, Hill Descent Control (Asistență la coborârea în pantă) și Hill Start Assist (Asistență la pornirea din rampă), toate acestea fiind dezvoltate pentru a satisface cerințele specifice ale proprietarilor de NP300 Navara, precum și acces și pornire tip „mâini libere”, cameră video spate și senzori de parcare.

Interior

Interiorul reconceput în totalitate oferă o călătorie de prima clasă în timp ce fiecare element din cabină a fost optimizat pentru a oferi cea mai bună calitate, confort, spațiu și caracter practic șoferilor și pasagerilor.

Bordul a fost reproiectat în întregime, cu un aspect sculptat care creează un spațiu mărit al habitaclului și o atmosferă mai deschisă. Scaunele față cu suport pentru coloana vertebrală oferă o ergonomie îmbunătățită, fiind proiectate cu ajutorul unei tehnologii inspirate de NASA.

Alte caracteristici includ climatizare digitală duală pentru versiunile King Cab și Double Cab, precum și un sistem nou de ventilare spate a cabinei și un design nou al scaunelor spate, scopul fiind acela de a oferi pasagerilor un mediu plăcut pentru o călătorie confortabilă.

Design exterior

Conceput și proiectat în conformitate cu cerințele şi preferințele specifice pieței europene și, de asemenea, fabricat în Europa, NP300 Navara prezintă, în ambele sale versiuni, King Cab și Double Cab, un mix de suprafețe convexe şi concave, ceea ce îi conferă un stil general robust și totodată sportiv.

Semnătura proprie Nissan, grila față în formă de V şi luminile de zi cu LED, sub formă de bumerang, reprezintă mărci distinctive ale designului Nissan.

Motoare și transmisie

Noul motor dCi de 2.3 litri care echipează Navara NP300 este cu până la 24% mai eficient decât cel pe care îl înlocuiește și este cel mai ecologic și economic din sectorul său.

Disponibil în două variante de putere utilă, 120kW și 140 kW, versiunea vârf de gamă introduce pentru prima dată în segment tehnologia de supraalimentare dublă (twin turbo) și asigură costuri excepționale de funcționare cuplate cu reducerea semnificativă a emisiilor de CO2.

Motoarele foarte performante au nevoie de transmisii pe măsură și încă o dată noul NP300 Navara excelează. Modelul de ultimă generație este disponibil încă de la lansare cu opțiunea de tracțiune față (4×2) sau tracțiune integrală (4×4) și cu opțiunea unei cutii de viteze manuale cu șase trepte sau a unei cutii de viteze automate cu șapte viteze.

Așa cum anticipează clienții Nissan, noul NP300 Navara este la fel de performant off-road cât și on-road. Sistemul de tracțiune integrală se bazează pe punctele forte ale modelului de generație anterioară și oferă o tracțiune sigură pe teren accidentat.

Sarcină utilă și remorcare

Fiind conștienți de faptul că proprietarii de pick-up-uri folosesc vehiculele în scopuri lucrative, capacitatea de remorcare și de transport a noului NP300 Navara este îmbunătățită.

Cu o sarcină utilă care depășeste acum o tonă, pe unele versiuni din gamă și o capacitate impresionantă de remorcare de 3.500 kg, noul model este pregătit pentru cele mai dificile și mai solicitante locuri de muncă sau destinații de agrement.

Chiar și bena găzduiește alte inovații Nissan sub forma sistemului foarte apreciat de fixare a încărcăturii. Grație canalelor de sarcină grea situate pe spatele cabinei și pe părțile laterale din interiorul benei, proprietarii au flexibilitate completă atunci când vine vorba de transportul în siguranţă a unor încărcături vulnerabile. Deoarece clemele culisează pe șinele canalului în formă de C, chiar și mărfurile cu cele mai neobișnuite forme pot fi asigurate cu ușurință.

Pentru transportul unor încărcături mai mari, noua benă de pe versiunea Double Cab este cu 67 mm mai lungă față de vechiul model, având o lungime de 1.578 mm – cea mai mare dimensiune din segment. Pentru versiunea King Cab, bena are o lungime de 1.788 mm.

Ponz Pandikuthira, Directorul Diviziei de vehicule comerciale a Nissan în Europa, a declarat următoarele: „De când am construit primul nostru pick-up în 1935, peste 14 milioane de clienți din 180 de țări din întreaga lume au ajuns să depindă de pick-up-urile Nissan pentru a-și transporta familiile, colegii şi mărfurile, uneori în cele mai dure circumstanțe.

Deseori, pick-up-urile Nissan au fost forța motrice a comunităților lor și un partener de lucru de încredere pentru companii și comercianți. Acum, la cea de a 12-a generație, am valorificat această experiență și feedback-ul clienților noștri pentru a dezvolta noul Nissan Navara NP300, care instituie un nou standard de performanță, rafinament, confort și costuri de funcționare în clasă”

Prin gama sa impresionantă de caracteristici în materie de performanță, securitate, tehnologie și confort, cuplate cu costurile eficiente de exploatare, noul Navara NP300 este partenerul ideal pentru muncă și pentru timpul liber.

Noul Nissan NP300 Navara – International Pick of the Year 2016

NP300 Navara a primit marele premiu al competitiei internaţionale Pick-up of the Year 2016 reusind să îşi surclaseze detaşat concurenţii, modele Mitsubishi L200 și Ford Ranger, într-o competiţie acerbă, în care membrii juriului au punctat ţinuta de drum, capabilităţile off-road, performanța motorizării şi sarcina utilă.

Printre cele mai apreciate noutăţi propuse se numără şasiul robust şi suspensia spate multilink în 5 puncte pentru versiunea Double Cab, precum şi o benă impresionantă, mai lungă cu 67mm decât a modelului precedent.

Noul Nissan NP300 Navara ridică standardele şi în materie de tehnologie utilă, prin introducerea unor inovaţii unice în segment: Around View Monitor, ce permite o vedere panoramică 360º pentru manevre la viteză redusă şi Forward Emergency Braking (Frânare automată de urgenţă) ce reduce sau împiedică pericolul de coliziune.

Philippe Guérin-Boutaud, Corporate Vice President Nissan LCV BU, declară:

“Acest premiu prestigios încununează expertiza de 80 de ani a Nissan în producţia de pickup-uri. Testele riguroase efectuate de către membrii juriului International Pick-up of the Year au evidenţiat caracteristicile noului NP300 Navara precum robusteţea şi inovaţia.”

„Nissan este recunoscut de către clienţii săi din Europa ca expert al vehiculelor cu capabilităţi autentice 4×4 şi creator al conceptului de crossover. Noul NP300 Navara reprezintă fuziunea celor două universuri auto în care ne este recunoscută excelenţa: un pick-up care combină robusteţea vehiculelor 4×4 cu rafinamentul şi eficienţa unui crossover.

Este o mare onoare ca noul NP300 Navara să primească trofeul internaţional Pick-up of the Year 2016 (IPU) din partea celor mai experimentaţi jurnalişti din Europa în domeniul vehiculelor comerciale. Mulțumesc membrilor juriului pentru acest premiu ce reprezintă o reconfirmare a excelenţei noului model.”, a adăugat Ponz Pandikuthira, director Vehicule Comerciale Uşoare Nissan Europa.

5 Responses

 1. pickup? says:

  Salut Robert. Din ce inteleg esti posesor de pick up. Intrebare .

  Care pick up crezi ca este cel mai confortabil ? As vrea sa l folosesc zi de zi in Bucuresti si ceva drumetii prin tara. Nu imi fac griji in privinta marimii, greu de parcat ..etc . Ma intereseaza sa fie fiabil, cutie automata, consum decent, confortabil.

  Vad ca tind sa se apropie din ce in ce mai mult de un SUV premium. Poate gresesc, dar daca nu este o diferenta de la cer la pamant intre un LC si un Hilux echipat full … ash face o economie de 30k euro . Daca intradevar este o diferenta de la cer la pamant la rulaj si confort, atunci imi vad de treaba mea.
  din ce ai testat . nissan, mitu, isuzu, ford, toyo , ce ai alege ?

  Multumesc si succes in continuare, faci o treaba buna.

  • turatiimaster says:

   Nissan Navara, Ford Ranger, VW Amarok. Pentru consum mic, Isuzu (e si foarte confortabil, insa nu are echipamentele si optiunile disponibile la cei dinainte).

 2. Dan says:

  Cei de la Nissan au reusit sa incropeze un model foarte reusit!

 3. serghei says:

  Cind kia sportage.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.