Opel Mokka 1.6l CDTi 4×4 Cosmo

Opel Mokka 1.6l CDTI 4x4 Cosmo

Deja “aproape” inlocuit cu un facelift cuprinzator, cu numele Mokka X, actualul Mokka ni se dezvaluie intr-un test complet, in echiparea de top si cu motorizarea super silentioasa 1.6l CDTi.

Supranumit “whisper diesel”, pentru ca nivelul de zgomot scazut nu e o intamplare ci s-a dorit un deziderat inca din faza de proiectare, motorul poate fi pus fara probleme in top 3 motorizari diesel de 1.6l.

Economic, flexibil, poate fi considerat un motor de referinta pentru Opel, dupa o serie de colaborari mai mult sau mai putin reusite cu alti producatori de motoare.

De data asta, motorul e proiectat integral de Opel, evident folosind si know-how din colaborarile mentionate, insa nu mai conteaza ce si cum, ci rezultatul. Iar rezultatul impresioneaza…

Pe de alta parte, desi nu e ieftin, Mokka mi s-a parut un pachet impresionant pentru un SUV, avand dimensiunile ideale, un nivel de calitate mai ridicat decat credeam la prima vedere si un comportament rutier impecabil.

La finalul testului am recunoscut cinstit faptul ca e net superior majoritatii concurentilor directi si poate sta inca la bataie cu modelele recent lansate.

Cum spuneam si la inceput, nu mai e nevoie, deja are un succesor, Mokka X, pe care sper sa il vedem curand pe “platoul de filmare Turatii”…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.