Ford Focus ST 2.0l T MT6

Ford Focus ST 2.0l T MT6

Focus a fost intotdeauna un model referinta in materie de manevrabilitate si dinamica, asa ca diversele versiuni sportive, ca au fost ST sau RS, au avut sarcina dificila de a acapara varful clasamentului la acest capitol.

ST are doua variante, diesel si benzina, dieselul l-am prezentat deja si am avut chiar si o controversa daca e mai rapid pe reprize decat benzina, iar dovada ca benzina e superioara o aveti mai jos.

In rest, n-am ce sa comentez, pare sa fie extrem de stabil, aproape nu iti vine sa crezi cum sta pe drum cand este solicitata la maxim, tind sa cred ca n-am condus nimic asemanator ca tinuta de drum, din modelele care se lauda ca pot concura cu ST.

Pe drumurile noastre poate sa para un pic cam dura suspensia, dar e suportabila daca esti tanar si stai bine cu spatele. Motorul uimitor de performant consuma rezonabil daca este condus normal, daca il fortezi e bine sa stai cu cisterna dupa tine (exagerez, chiar e decent consumul).

Altfel, la Loto e deschis destul de mult, daca n-ati jucat sau ati jucat si n-ati castigat, nu va faceti griji, un ST nu costa mai mult decat un SUV compact corect echipat…

3 Responses

 1. VB says:

  Am urmarit clipurile cu noul duster pe benzina, de 150cp si cel cu ford st pe benzina si am o mare nedumerire: duster la 130km/h are 2700 rot/min in treapta 6, iar ford are 2900. Nu trebuia sa aiba mai putin decit duster avind in vedere ca motorul e cu mult mai puternic? Multumesc.

  • turatiimaster says:

   Nu exista o relatie directa intre putere si turatie intre motorizari diferite, totul tine de configurarea specifica a fiecarui ansamblu motor/cutie. Duster e facut sa fie mai economic, ST-ul e facut sa fie puternic, deci are treptele configurate pentru performanta, nu pentru consum. De aici diferenta de turatie.

 2. vionut says:

  Frumoasa! Este o masina pe care mi-as cumpara-o imediat daca as as avea banii necesari!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.