Renault Clio 1.2l TCe GT LINE

Renault Clio 1.2l TCe GT LINE

Clio a primit un facelift interesant, menit sa il mentina in cursa cu modelele mici, ramane o oferta de luat in sema, oferind o combinatie de motorizari/transmisii ceva mai larga decat majoritatea concurentilor directi.

Am incercat si noi o versiune mai puternica, respectiv 1.2l TCe cu transmisie manuala 6 trepte, daca va amintiti pe Captur m-am declarat incantat de dinamica masinii, natural pe Clio ar trebui sa se miste mai bine si chiar o face.

Ofera performante bune si se conduce incisiv, culmea, avand un consum combinat de carburant foarte bun pentru o motorizare turbo benzina. Spun asta si prin prisma faptului ca acum multi ani, cand am luat contact cu primul TCe al celor de la Renault, respectiv 1.4 TCe, pe un Megane, eram convins de potentialul de performanta al motorului, insa consumul era mare.

Nu e cazul aici, consum mic, dinamica superioara, versiunea GT Line face o trecere subtila intre motorizarile normale si cele de inalta performanta (RS), si avand echipari specifice, masinuta arata bine si diferit de un Clio standard.

Sunt convins ca se conduce mai bine decat un 1.2l TCe cu EDC, insa varianta cu EDC probabil e un mix interesant intre dinamica si confort in conducerea urbana, deci e de luat in seama de cei care conduc mult in oras.

1 Response

  1. ciprian says:

    Salut Robert. Stii cumva modelul asta se poate echipa cu airbag-uri cortina fata-spate sau au ramas tot la cele laterale care sar din scaunele fata?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.