Mazda CX-3 2.0l G120 4×2 Takumi

Mazda CX-3 a fost adusa la zi, beneficiind de noile tehnologii dezvoltate de companie si de discrete modificari la exterior si interior, pentru a mentine proaspat cel mai vandut model al marcii, pe piata din Romania.

Nu am avut noroc sa gasim un G120 automat, asa ca ne-am multumit cu varianta manuala, de data asta intr-o echipare speciala, editie Takumi.

La ora actuala CX-3 ramane unul din modelele foarte dorite pe piata, desi nu e foarte ieftin, pentru ca are un design atragator, premiat, o tinuta de drum sportiva, un raport putere-greutate bun, si un motor de cilindree medie foarte economic si performant.

Daca spatiul interior nu tocmai generos nu va deranjeaza, CX-3 in varianta Takumi poate fi usor o alternativa la un vehicul premium, care la pret asemanator poate veni mai putin echipat.

Sfarsitul testului ne-a confirmat inca o data ca motorizarile Mazda isi merita renumele, fara efort am avut un consum mediu mai mic decat cel dat de constructor. Comportamentul masinii cu G-Vectoring Control si antifonarea mai buna reamintesc ambitiile constructorului japonez de a ramane alternativa sportiva cu motor aspirat la avalansa de modele noi cu motorizari de cilindree mica turbo.

4 thoughts on “Mazda CX-3 2.0l G120 4×2 Takumi

 1. Alex

  Buna ziua,

  Din experienta dvs pentru 10k km/an si drumuri 60% oras (dar nu in intervalele de bara la bara) merita diferenta pentru o cutie automata?

  Multumesc!

 2. Cristi

  Ce aleg?
  Mazda cx3 sau kia sportage ambele 4×2

 3. Sorin

  Salut,
  Cum este acest Cx3 comparativ cu mazda 3 fl dpdv al zgomotului interior la viteza de autostrada,?este mai bine antifonata?

  • turatiimaster

   Toate modelele 2017 au primit antifonare suplimentara, in urma plangerilor clientilor (deh, nu se poate si masina usoara si fara zgomot, dar asta e), ideea e ca 3-ul e o idee mai silentios pe autostrada (e si mai aerodinamic, mai jos, intra mai putin aer pe dedesubt). Nu sunt diferente majore, dar exista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.