Patru ani consecutivi de creștere pentru Honda în România

Civic Type-R and NSX

În 2017 Honda Trading România a comercializat 1 025 de autoturisme, în creștere cu 2.5% față de anul precedent. Această valoare marchează al 4-lea an consecutiv de creștere pentru brandul Honda în piața auto din România.

În topul celor mai vândute modele s-au situat SUV-ul de clasă compactă, CR-V, cu 339 de unități, urmat de Civic Hatchback cu 262 de unități, Civic Sedan cu 228 de unități și SUV-ul de clasă mică, HR-V, cu 170 de unități.
Pentru modelul de clasa mică, Jazz, s-au înregistrat 19 unități, iar sportivul Civic Type R a înregistrat un număr de 7 unități.

Astfel, 50% din clienții Honda au optat pentru o caroserie tip SUV, iar 48% au optat pentru transmisie automată. De remarcat că 34% dintre clienți au ales echipările de top.

Rețeaua de dealeri Honda a ajuns la un număr de 15 showroom-uri, prezente în cele mai mari orașe din România. De asemenea, toate locațiile de vânzări Honda au integrate și partea de service.

2018 va reprezenta un an plin pentru Honda. În prima jumătate a acestui an va fi disponibilă motorizarea diesel pe modelul Civic (Hatchback + Sedan), iar în partea a doua a anului se vor lansa a 5-a generație CR-V și facelift-ul modelului HR-V.

8 Responses

  1. dan says:

    Da,ai dreptate anonimule.Politica Honda Trading,importatorul oficial al Honda Romania,este una dezinteresata de vanzari(de ce,nu stiu) cu un marketing cvasiinexistent.Sunt sigur ca nu ei de fapt se fac vinovati,ci mai degraba aplica politica globala a Honda prin care ea,Honda,nu e concentrata pe vanzarile din Europa,iar Romania nu exista pentru ei.Vorbesc din prisma unui cumparator Honda si efectiv ma minunez de dezinteresul si rigiditatea politicii de discounturi a HTR.Insa,masinile astea ( unele,nu toate) au ceva aparte pe langa fiabilitate si anume placerea pura de a conduce.Din cauza asta sunt la a treia masina Honda.

  2. Anonim says:

    Nu contest rezultatele la nivel mondial dar articolul era despre vanzarile Honda in Romania ! Care sumt ca si inexistente o crestere de 2.5 % la 1000 de masini nu reprezinta nimica . La vanzari in Romania sunt foarte multe luni in care nici un model al marcii Honda nu intra in top 50 modele vandute . Si la acest clasamemt nu vorbim de vanzarile grupurilor auto ! Atata timp cat Honda nu are o retea mai buna de dealeri , service si politica de preturi mai atractiva nu vor face vanzari bune in Europa si cu atata mai putin in Romania care este o piata mica de vanzari auto noi . Ca exemplu in Timisoara Hinda vinde in interiorul show room Mercedes intr-un colt sunt 2 masini expuse . Atunci cand intri in show room esti intampinat de masinile producatorului Mercedes . Sincer dupa ce treci printre toate modelele Mercedes din show room sa ajungi sa vezi cele doua masini Honda iti trece pofta sa mai cumperi una . Nu isi gasesc locul in acelas show room cu Mercedes . Nu am nimica cu producatorul Honda si fanii acestei marci ce am scris sunt doar niste realitati ce se pot verifica .

  3. Anonim says:

    Ce conteaza ca scriu Ion, Vasile, Gheorghe ? Im spatele calculatorului poate fi Mos Craciun . Nu este o critica ce am scris este adevarul statisticile revistelor de specialitate si vanzarile sunt muuuult sub alte marci in conditiile in care unii au avut crestei din doua cifre 2.5 % la vanzari de 1000 de masini pe an este fix pix . La top 50 de masini vandute in Noiembrie 2017 Honda nu are nici un model lucru care se intampla aproape in fiecare luna . Intreb si eu chiar atata de putini “cunascatori ” in Romania ?

    • turatiimaster says:

      Honda vinde 5,7 milioane de masini anual (luand ca baza anul 2017). In Europa sunt slab reprezentati prin vanzari, pe alte continente insa, e alta poveste. Ceea ce noua ni se pare ca nu e in regula, acolo se cauta. Pentru un producator care nu face parte dintr-o alianta, Honda merita tot respectul. Grupul VAG se bate cu Hyundai/Kia si Renault/Nissan/Mitsubishi, adunand toate masinile din grupuri, Honda sunt ei si atat. Ca orice masina de pe lumea asta, si Honda are bune si rele, insa sa nu consideram totusi Honda ca e un fel de Fiat acolo, ca nu e asa, in materie de fiabilitate nu sunt doar undeva acolo, sunt bine cotati pe plan international si masinile lor ruleaza bine si dupa 30 de ani. In Romania vinde pretul si povestea fiabilitatii legendare VAG, care s-a terminat cam prin anul 2005.

      • Silviu says:

        Intra te rog la topicul ‘seat toledo’ din 2016, am lasat un comentariu si chiar am nevoie de un sfat. Multumesc anticipat!

  4. Ionut S says:

    Scoala de design auto japoneza difera in multe aspecte de cea europeana. De aceea interioarele par cu o generatie in urma. Ei merg pe minimul necesar la interior, dar cu inovatii multe sub capota. De aceea si vanzarile nu sunt pe masura producatorilor europeni, deoarece doar cunoscatorii accepta aceste compromisuri. Sud coreeni, in schimb, au adoptat mai repede stilul european si de aici succesul ma mare in vanzari.
    PS: Daca faci critici, asuma-ti-le cu sub un nume (chiar si alias)

    • andrei says:

      Asta cu cunoscătorii e, de fapt, doar auto-amăgire. Mașinile din segmente de piață asemănătoare și din aceeași clasă sunt cam la fel în ceea ce privește calitatea și fiabilitatea. Contează ce place fiecăruia. Honda nu prea este în stare să facă mașini care să placă prea multor oameni prin partea asta de lume. Plus că vinde la prețuri mari față de concurență.

  5. Anonim says:

    Vanzati mai mult decat slabe tinand cont de numele marcii . Alti importatori vand 1000 de masini intr-o luna . Adevarul este ca Honda vinde masini foarte scumpe in raport cu concurenta fara a oferi nimica in plus ba chiar as indrazni sa spun ca interioarele sunt la cel putin o generatie in urma . Garantie si fiabilitate in media generala nimica spectaculos . Reteau de dealeri si service mica in marea majoritate a locatiilor sunt in sediile altor firme .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.