Ford Focus 1.5l TDCi EcoBlue AT8 ST Line Business

Cei de la Ford spun ca noul model Focus e construit de la zero. Asa sa fie oare? L-am incercat, mi-a placut, e perfectibil, dar un lucru e sigur, in materie de tehnologie si dinamica, ramane etalonul momentului in segmentul compact.

Modelul de test e posibil sa fie o preserie demonstrativa, intrucat nu se poate configura un model exact la fel in Romania, insa a fost bine ca am putut prezenta macar o parte din noile tehnologii cu care vine Focus.

Marele castig al noului Focus? Spatiul, atat spatiul pentru pasagerii din spate, cat si portbagajul au crescut, acum masina nemaifiind criticabila pentru acest aspect, in plus calitatea materialelor si a asamblarii interiorului e de asemenea mai buna, ramanand insa diverse zone in care un plastic poate prea banal inca s-a perpetuat.

Motorul diesel nu are nevoie AdBlue, deci e clar foarte economic, respectand normele de poluare in vigoare fara sa fie necesar un sistem SCR.

In cazul de fata era cuplat cu o cutie de viteze automata, cu 8 trepte, cutie cu convertizor de cuplu, deci cel putin teoretic fina si fiabila. M-a surprins si prin functionarea impecabila, dar si prin faptul ca permite consumuri mici de carburant.

Si mai impresionant, desi ma asteptam ca preturile sa fie foarte mari, se pare ca avand ofertele speciale Ford, acest Focus poate fi achizitionat la un pret mai bun decat pare la prima vedere…

9 thoughts on “Ford Focus 1.5l TDCi EcoBlue AT8 ST Line Business

 1. Andrei

  Frumoasa mașina. O părere daca se poate ford focus 1.5 dci ecoblue 120CP sau Hyundai i30 1.4 benzina 100CP?

  • turatiimaster

   Ford merge mai bine cu motorul 1.5, insa nu sunt direct comparabile, daca faceti sub 15 000-20 000 km pe an e mai bun i30-ul. La km multi e mai bun dieselul.

 2. bancher

  am auzit ca ati facut comparatie intre Hyundai I30 si Ford Focus si le puneti cam pe acelasi calapod.
  Eu am mers cu I30 si parerea mea este ca Focusul este in fata: e o masina mult mai solida, mai bine inchegata si mai manevrabila.
  Insa si I30 a progresat mult…dar tot imi da senzatia de masina usoara, cu tabla subtire .

 3. George

  Roti de 18″ la un motor de 1.5 si 120cp este o gluma, de aia si consumul ala mare la 130km/h pt un diesel. Roti de 18″ pui la minim 170cp si 300nm. Are consum mai mare decat un passat de 2.0tdi 140-150cp la 130km/h

 4. Florin

  Pe cand un test cu noul Focus 1.5 benzina si noul motor in 3 cilindri?

  • turatiimaster

   O sa fie, momentan nu e masina de test la Ford, in configuratia asta.

 5. Andrei

  Craciun fericit,multa sanatate,bucurie si tot ce va doriti!

  • turatiimaster

   Sa fie la toata lumea, multumesc!

 6. Stefan

  Frumoasa si reusita masina. Pacat ca la capitolul insonorizare nu s-a acordat atentia necesara. Intr-un comparativ direct cu noul Kia Ceed, ce ati alege si de ce?.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.