Noua Kia Ceed este Masina Anului 2019 in Romania

Noul model Kia Ceed a câștigat titlul „Mașina Anului 2019 în România” acordat de juriul Asociației Presei Auto din Romania (APAR). Kia Ceed câștigă astfel disputa celor șapte modele finaliste cu un total de 221 puncte. Și prima generație Kia cee’d a câștigat acest trofeu pentru anul 2008. Podiumul final a fost completat de Opel Combo care a acumulat 130 puncte, respectiv Hyundai Kona cu 129 puncte.

Ajunsa la cea de-a 20-a ediție, competiția „Mașina Anului în România” organizată de Asociatia Presei Auto din România s-a derulat pentru a patra oară consecutiv la Academia Titi Aur. Cele șapte modele finaliste au fost selectate în prealabil de juriul competiției format din 15 membri din toate mediile de comunicare, din peste 30 de modele nou lansate anul acesta, eligibile conform criteriilor competiției. Cele șapte finaliste au fost: Ford Focus, Hyundai Kona, Kia Ceed, Mercedes A-Class, Mitsubishi Eclipse Cross, Opel Combo și Volkswagen Touareg.

“Am primit cu mare satisfacție vestea că noul Ceed a câștigat titlul Mașina Anului 2019 în România. Este un trofeu prestigios, pe care suntem onorați să îl primim.

Este încă o dovadă a poziției și importanței modelului Ceed în ansamblul clasei compacte și a progreselor înregistrate de acesta de la o generație la alta dupa ce, în 2008, Kia Ceed a obținut primul titlu de Mașina Anului în România pentru Kia. O coincidență fericită este faptul că Ceed a câștigat pentru prima dată cea de a 10-a ediție a competiției Mașina Anului în România, pentru ca anul acesta să câștige cea de a 20-a ediție – un trofeu la fiecare 10 ani.

Nu în ultimul rând, ne face o deosebită plăcere să fim câștigători în anul în care AutoPro, prima revistă auto românească în format occidental, aniversează 25 de ani de existență.

Ne bucurăm că jurnaliștii auto români au apreciat la Ceed designul, calitatea execuției, trenul de rulare sportiv, pachetul de siguranță complet, garanția de 7 ani unică în industrie și, nu în ultimul rând, prețul foarte competitiv cu care noul Ceed a debutat de curând pe piața din România.

Celelalte modele din familia Ceed – SportsWagon, ProCeed și Ceed GT – precum și viitoarele versiuni – sedan, crossover și SportsWagon Plug-in Hybrid, vor constitui una dintre cele mai bogate oferte din clasa compactă din prezent”, a declarat Dan Chitaru, Președinte Kia Romauto.

Programul de testare și jurizare a celor șapte modele finaliste a inclus atât deplasarea pe drumurile publice, cât și teste specifice de manevrabilitate și confort organizate pe pista Academiei Titi Aur. Juriul a avut astfel posibilitatea de a verifica – într-un mod extensiv, atât în condiții de trafic pe drumuri naționale cât și într-un mediu specific – toate capacitățile mașinilor din competiție.

„A fost un eveniment cu încărcătură dublă, având în vedere că este ce-a de-a 20-a ediție a competiției. În contextul actual, sunt puține exemple de continuitate și longevitate ale unei competiții de asemenea anvergura în alte domenii, la nivel național.

Un motiv de bucurie în plus pentru APAR, care a reunit și de această dată un Juriu cu o expertiza excelentă, reprezentând toate tipurile de media, de la presa scrisă, la on-line, radio și TV.

În ceea ce privește modelul câștigător, Kia Ceed s-a impus categoric, fiind votată pe primul loc de 14 dintre cei 15 membri ai juriului. Este a doua oară, după titlul câștigat în 2008, când modelul coreean câștigă titlul de Mașina Anului în România.” a precizat Daniel Costea, Președinte APAR.

CLASAMENT FINAL MAȘINA ANULUI 2019 ÎN ROMÂNIA
1. Kia Ceed 221 puncte
2. Opel Combo 130 puncte
3. Hyundai Kona 129 puncte
4. Volkswagen Touareg 106 puncte
5. Ford Focus 96 puncte
6. Mitsubishi Eclipse Cross 89 puncte
7. Mercedes A-Class 84 puncte

Palmaresul competiţiei „Maşina Anului în România”

1999. Ford Focus Ediţia I
2000. Fiat Punto II
2001. Ford Mondeo III
2002. Nu s-a acordat.
2003. Mazda 6 IV
2004. Fiat Panda V
2005. Mitsubishi Colt VI
2006. Honda Civic VII
2007. Opel Corsa VIII
2008. Kia cee’d IX
2009. Dacia Sandero X
2010. Ford Fiesta XI
2011. Dacia Duster XII
2012. Kia Rio XIII
2013. Dacia Logan XIV
2014. Renault Captur XV
2015. Opel Corsa XVI
2016. Opel Astra XVII
2017. Renault Mégane XVIII
2018. Dacia Duster XIX
2019. Kia Ceed XX

Câştigători – 9 mărci
Dacia, Ford, Opel – 3 titluri
Opel Corsa – 2 titluri
Asia – 6 titluri
Grupul Renault – 6 titluri

4 thoughts on “Noua Kia Ceed este Masina Anului 2019 in Romania

 1. Nicu

  Bravo Kia!. Frumoasa ascensiune are Ceed. Cum se explica asa mare diferenta de puncte intre Kia Ceed (221 puncte) si Ford Focus (96 puncte) ?. Vazand filmuletele cu Ceed si Focus , nu pare a fi asa mare si categorica diferenta intre ele. Dupa ce le-ati condus pe amandoua, care ar fi prima alegere?.

  • turatiimaster

   Conteaza si cum voteaza fiecare membru, de exemplu in opinia mea Opel Combo nu avea ce sa caute nici in primele 7, dar sa mai iasa pe locul 2. E o masina deosebita, insa criteriul relevanta pe piata din Romania nu se valideaza. La fel s-a votat si pentru Focus, unii mai obiectiv, altii mai subiectiv…

   • Spiridusul

    Privind retroactiv lista castigatorilor 1999-2019 constat ca mi-e greu sa gasesc criteriul de apreciere al juriului.
    In lista se regasesc si modele “sterse de timp” si fara succes pe piata locala.
    Un mucalit s-ar feri sa fie mentionat in lista 🙂

    • turatiimaster

     Nu pot sa te contrazic, insa personal imi asum si voturile, adica nu am votat niciodata decat cum am crezut, nu dupa interese. Dar da, cum spuneam si mai jos, uneori te intrebi cate ceva. Criteriile sunt multe, insa sunt unele care mie cel putin imi par imuabile, de aici si mirarea. Daca ai criteriu, reprezentativitatea pe piata romaneasca, e normal sa te intrebi ce cauta in finala modele care se vand cateva zeci anual? Asta e doar un exemplu. In rest, fiecare face ce ii dicteaza constiinta. Pentru mine e o experienta interesanta, pentru ca poti conduce modelele, inclusiv pe circuit, testul elanului, franare, manevrabilitate, pista circulara cu suprafete diferite, etc, si se vad aspecte mai greu de vazut intr-un test de strada. E un compromis asumat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.