25 de ani de Automobile Bavaria.

Cea mai mare reţea de dealeri BMW din Europa Centrală şi de Est continuă povestea de succes a BMW în România, începută în anul 1994.

MHS Holding își consolidează poziția de lider de piață în Europa Centrală și de Est.

MHS Holding, entitatea sub care operează unele dintre cele mai mari rețele de dealeri auto din Europa, a înregistrat în anul 2018 o cifră de afaceri de peste 387 milioane euro şi o creştere totală a vânzărilor de autovehicule noi cu 14% faţă de anul precedent, reprezentând peste 7600 de vehicule livrate la nivel european.

La 25 de ani de la înființare, Automobile Bavaria, cea mai mare rețea de dealeri BMW și MINI din Europa Centrală și de Sud.Est, continuă să fie lider de piaţă în rețeaua dealerilor BMW autorizaţi în România, cu o creştere a vânzărilor de autovehicule noi BMW de 8% faţă de anul 2017.

În cei 25 de ani de activitate, Automobile Bavaria a vândut peste 45.000 de vehicule și peste 1.050.000 de clienți au vizitat atelierele de service autorizate BMW, MINI şi Rolls-Royce.

MHS Truck & Bus, importatorul MAN în România a înregistrat o creștere cu 35% a vânzărilor de autocamioane noi MAN față de anul 2017 și o dublare a numărului de contracte de service.

Toate companiile din cadrul MHS Holding (Automobile Bavaria, MHS Truck & Bus, Schmidt Automobile, Schmidt Premium Cars, MHS Motors și Bavaria Mobility), au avut o evoluţie pozitivă în 2018, cifra de afaceri totală însumând peste 387 millioane euro.

În anul 2018, Automobile Bavaria, a înregistrat o creștere cu 8% a vânzărilor de automobile BMW, înregistrând 1.622 livrări, la care se adaugă 206 de unităţi MINI noi vândute.

MHS Motors, noul dealer Opel din Targu Mures, a vândut în primul an de la deschiderea oficială 121 de automobile noi.

Vânzările automobilelor rulate, la nivelul MHS Holding au înregistrat o evolutie pozitivă, depăşind pragul de 3000 unităţi livrate în România și Germania, reprezentând o creştere cu 15%, față de anul 2017.

Cele 12 locaţii Automobile Bavaria, autorizate BMW şi MINI, au fost vizitate în 2018 de 56154 de automobile, iar cifra de afaceri în zona de servicii BMW şi MINI a avut o creştere de 4,5 milioane EUR.

Schmidt Automobile – joint venture cu Pappas Holding GmbH

“Anul 2019 aduce o serie de schimbări şi investiţii importante la nivelul reţelei de dealeri BMW din Germania. Anul trecut am a încheiat un joint venture cu Pappas Holding GmbH, una dintre cei mai puternice companii din domeniul auto, din Europa, cu o cifră de afaceri anuală de 1,5 mld.Eur, fiind prezentă prin 40 dealeri în 4 ţări. Holdingul are în protofoliu 20 mărci auto și înregistrează vânzări anuale de peste 35.000 unități, cu peste 2.800 de angajați. Ei au desemnat noul CEO al companiei, în timp ce eu am desemnat noul CFO.

La finalul anului 2018 am lansat noul BMW X5, unul dintre cele mai de succces modele livrate de BMW în România, în cei 25 de ani de prezență aici. Avem încredere în faptul că şi noua generaţie va depăşi, ca preformanţe de vânzări, modelele anterioare.

Pentru 2019 avem ca obiectiv principal consolidarea poziţiei de lider în cadrul reţelei BMW din România, prin continuarea investiţiilor în modernizare şi implementarea celor mai noi standarde BMW la nivelul reţelei de service-uri, precum şi lansarea noilor modele BMW X7, BMW Seria 3, BMW Seria 7 pe piaţa din România.” a explicat Preşedintele Automobile Bavaria Group, dl. Michael Schmidt.

Vânzările BMW şi MINI au crescut în reţeaua Automobile Bavaira Group, în anul 2018, fiind îndeplinite obiectivele propuse la început de an.

În anul 2018, reţeaua de dealeri auto Automobile Bavaria Group a livrat în România 1.622 automobile BMW noi, 206 de automobile noi marca MINI. Segmentul automobilelor rulate, reprezentat la nivelul Grupului prin Bavaria Used a depăşit 1.000 de unităţi livrate, creştere susţinută prin servciile premium oferite clienţilor. Pachetele atractive oferite la achiziţionarea unui autoturism rulat, istoricul certificat al automobilelor si garanţia de 24 de luni, dar si flexibilitatea serviciilor de finantare au contribuit semnificativ la creşterea acestui segment.

Automobile Bavaria Group a livrat anul trecut flote importante pentru mărcile BMW i, MINI şi modelele BMW iPerformance. La finalul lui 2018, Automobile Bavaria a livrat cea mai mare flotă de automobile BMW plug-in hybrid din România cu o valoare de peste 700.000 Euro, către grupul de companii Teaha.  Costul de utilizare redus, eficienţa motoarelor, emisiile scăzute de noxe şi programele atractive de finanţare au generat un interes crescut din partea clienților.

Marca Opel în portofoliul Automobile Bavaria Group

MHS Motors dealerul Opel inaugurat anul trecut la Târgu Mureş, a înregistrat vânzări record, de 121 unităţi, în primul an de la deschidere.

Operaţiunile multibrand ale Grupului vor include începând cu acest an şi primul dealer Volkswagen.

Principalele direcţii pentru MHS Holding

 “Cu un număr de peste 7600 vehicule livrate, anul 2018 este unul dintre cei mai bun ani din istoria holdingului. În acest context, ne-am propus o serie de investiţii strategice pentru consolidarea structurii MHS Holding şi a reţelei de dealeri, diversificarea serviciilor cu valoare adăugată pentru client.

Creşterea cotei de piaţă pentru mărcile BMW şi MINI, împreună cu investiţii în proiecte strategice, în zona segmentului de automobile electrice, cu insfrastrucutra specifică, fac parte din obiectivele pentru anul 2019.

Începând cu octombrie 2018 toţi dealerii Automobile Bavaria au devenit dealeri autorizaţi BMWi. Autorizarea a implicat achiziţia de echipamente speciale şi trainingul personalului specializat.

În 2019, ne vom concentra să păstrăm evouţia pozitivă din anii anteriori. Ne-am bugetat o creştere peste media pieţei susţinută dintr-un mix de creştere organică si expansiune regională. Considerăm că segmentul de automobile rulate are un potential de crestere similar cu cel din anii anteriori.” explică dl. Georg Pfeffer, CEO Automobile Bavaria.Georg Pfeffer, a fost numit în funcţia de CEO Automobile Bavaria la începutul acestui an, având o vastă experienţă, de peste 25 de ani, la nivel de management, în domeniul auto. De asemenea, el a lucrat până în prezent în cadrul MHS Holding, la conducerea dealerilor BMW din Germania şi în cadrul Automobile Bavaria la mijlocul anilor 2000, în perioada în care a fost lansat showroom-ul BMW din Băneasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.