Noul motor pe benzina 1.3 TCe este disponibil pe modelul Duster

Dacia news Paris 2018


Gama Duster se îmbogățește de azi cu o nouă versiune de motorizare pe benzină, performantă și economică. Este vorba de propulsorul 1.3 TCe, disponibil în două variante de putere, de 130 CP și 150 CP.

Rezultat al colaborării dintre Alianța Renault Nissan Mitsubishi și Daimler, acest motor a fost prezentat în premieră pe gama Duster în Octombrie 2018, cu ocazia Salonului Auto de la Paris. Noul propulsor turbo cu injecție directă integrează un filtru de particule (GPF) care asigură reducerea semnificativă a emisiilor poluante.

Beneficiind de un bloc motor din aluminiu și de o tehnologie inovatoare pentru tratamentul de suprafață al interiorului cilindrilor, motorul 1.3 TCe oferă performanțe superioare în materie de putere și cuplu, asigurând astfel un plus de confort în exploatare.

Noua motorizare este disponibilă în România, începând din data de 30 ianuarie 2019, pe versiunile de echipare Comfort și Prestige, exclusiv în configurația de tracțiune 4×2. Prețurile variază între 15.250 de Euro (TVA inclus) pentru versiunea Comfort, cu motorul 1.3 TCe de 130 CP și 17.500 de Euro (TVA inclus) pentru versiunea Prestige cu jante din aluminiu de 17” echipată cu motorul 1.3 TCe de 150 CP. Deschiderea comenzilor pentru varianta Duster 4×4 echipată cu acest motor va avea loc în a doua jumătate a anului 2019.

Dacia news Paris 2018

6 Responses

 1. Jijie Florin says:

  Felicitari pentru prezentarile facute! Doresc sa achizitionez si eu un Duster, înca nu stiu cu ce motorizare, astept drivetestul si apoi iau decizia finala. Multumesc!

 2. Adrian Dumitru says:

  Buna ziua,
  Nu v-a ajuns pe mana nici un Duster 1.3 TCE? Sau macar vreo informatie de la vreun prim cumparator? Vreau sa cumpar si eu unul si as dori un feedback.

  • turatiimaster says:

   O sa vina si Duster, l-am pipait azi in garaj la Dacia, am condus deja si filmat un Qashqai cu 1.3l DIG-T (acelasi motor), insa varianta de 157 CP, o sa programam si Duster, sunt sigur ca va merge fantastic. Pe Qashqai trage fantastic, consumul mediu pe 500 km a fost 7.5l la suta de km (4×2).

 3. Gogu says:

  Daca va scoate un consum mediu de 6.5-6.8/100km atunci imi cumpar Duster 4×4 cu motor de 1.3 tce in toamna cand va apare.

 4. Costin says:

  Hai cu drivetestul!!!!! Abia astept sa vad cum se comporta masina cu aceste motoare!!!
  Tine-o tot asa!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.