Tu ce ai alege între camioane Scania și camione DAF?

Camioane Scania

Fiecare marcă de camione are o serie de beneficii și specificații proprii de care un cumpărător ține cont. Renumele mărci este foarte important, însă mulți șoferi se rezumă doar la asta. Pentru a putea face o alegere echilibrată și care să aducă succesul afacerii tale, ține cont și de avantajele și dezavantajele fiecărei mărci de camioane.

De ce să alegi Scania?

Renumele companiei suedeze a fost construit pe valori clare. Una dintre cele mai importante valori ale companiei Scania este reprezentată de faptul că aceștia au ales să pună clientul pe primul loc. Compania suedeză a venit întotdeauna spre clienți cu soluții adaptate care să asigure reușita într-un sistem de transport durabil. 

Scania a dovedit de-a lungul timpului hotărârea de a face lucrurile la superlativ. Motivația lor constă în  depășirea continuă a nivelului la care se află. Orice provocare este întâmpinată cu soluții inovative. Scopul Scania este acela de a crește productivitatea prin îmbunătățirea condițiilor de muncă, iar încrederea este incurajată și de faptul că achiziționarea se face direct de la un delaer autorizat.

Este recomandat ca înainte de a cumpăra un camion second-hand să îi faceți o verificare într-un service. Scania pune la dispoziție verificarea inițială. Înainte de a fi pus în vânzare, Scania se ocupă de verificarea și testarea camionului. Principalele lucruri de atins ale testului sunt: performanța, siguranța și fiabilitatea.

Fiind considerată regina șoselelor, confortul și siguranța sunt alte două avantaje bifate de Scania. Șoferii de camioane recomandă Seria R de la Scania și susțin despre aceasta că este reprezentanta performanței totale.

Seria de camioane Scania R păstrează încă tunelul central, spre deosebire de S unde podeaua este complet plată. Astfel, înălțimea interioară constantă de 207 cm de la S este disponibilă la R doar în fața scaunelor; în rest avem o valoare de 192 cm. Poziția scaunului cu 15 cm mai jos te face să simți mai bine drumul.  Direcția rămâne una dintre cele mai bune de pe piață și se pliază pe dorințele fiecărui șofer.

O altă carcateristică a camioanelor Scania Seria R constă în apariția unei frâne de mână automate. Așadar, în locul manetei clasice prezente pe camioanele mai vechi ale seriei R cum ar fi R 500, pe modele Scania R 520 a apărut un buton de control compact electro-pneumatic în partea dreaptă a panoului de instrumente.

O altă noutate este și funcția Autohold, care chiar dacă motorul merge și cutia este băgată în viteză, blochează vehiculul dacă ușile nu sunt închise sau centurile de siguranță nu sunt prinse. De asemenea, dezactivarea frânei pentru începerea urcărilor nu mai este dependentă de timp, ci de presiunea în pedala de accelerație. Prin Seria R, Scania prioritizează siguranța și confortul șoferilor.

Piața camioanelor este diverisifcată, un model agreat de șoferii fiind DAF.

De ce camioane DAF?

Camioanele DAF și-au câştigat notorietatea pentru eficienţa lor în consumul de carburant, clasându-se mereu în topul testelor de economisire  a combustibilului. Cu ele se realizează o economie de 7-10 % la motorina și evident că și costurile transporturilor pe kilometrii sunt mai mici. Acest aspect generează succesul în afaceri fiindca tarifele percepute clienților vor fi și mai mici.

Camioanele DAF cântăresc cu aproape 100 de kilograme mai puțin și se manevrează ușor, iar alerta bateriei descărcate este deosebit de utilă conducătorului auto. Motoarele DAF sunt caracterizate de un cuplu ridicat la turaţii joase ale motorului. Reductorul de viteză într-o singură treaptă cu raport rapid asigură cea mai mare eficiență pentru orice aplicație.

Vizibilitatea este o altă caracteristică a camioanelor DAF. Toate cabinele  DAF au un parbriz larg și oglizni laterale mari, pentru o vedere directă și excelentă a participanților la trafic. Oglinzile mari și lipsite de vibrații asigură o vedere suplimentară perfectă către spate, în lateral sau frontal, pentru acoperirea zonelor care sunt ascunse vederii directe prin geamuri.

Pentru vederile indirecte sau opționale sunt disponiile camerele laterale și cele frontale.  Mai mult decât atât, camioanele DAF au incorporată funcția de iluminare în viraje. Proiectoarele din bara de protecție asigură vizibilitate suplimentară, reducând astfel riscul de avariere.

Recomandarea noastră este ca înainte de a achiziționa un camion rulat sau nou să priviți cu atenție toate specificațiile.

2 Responses

 1. Florin says:

  Salut, Robert
  Ma intereseaza achizitia unui SUV pe benzina, cutie automata 4×4, si oscilez intre hyundai tucson 1.6 T GDi Luxury +, si mazda cx 5 G165 takumi.
  Ce parere ai?

  • turatiimaster says:

   Mazda, are automata conventionala si consuma mai putin decat Tucson. Altfel Tucson e mai rapid si mai dinamic, insa pe ansamblu as lua Mazda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.