Vă pregătiți să cumpărați o mașină la mâna a doua? Verificați mai întâi istoricul ei

România este o piață foarte mare pentru șoferii care doresc să cumpere ori să vândă o mașină la mâna a doua. Vă sfătuim să verificați mai întâi istoricul ei pentru a face achiziția în cunoștință de cauză sau cel puțin cu mai puține griji în privința datelor pe care le obțineți de la proprietarul autovehiculului.

Ce puteți face pentru a afla informații despre trecutul mașinii pe care doriți să o cumpărați? Accesați site-ul https://www.verificareavin.ro/ și după completarea unui scurt formular veți afla o mulțime de lucruri despre viitoarea dumneavoastră mașină de ocazie.

Cum este posibil să vă arătăm aceste informații? Prin seria de șasiu sau seria VIN (Vehicle Identification Number), număr de identificare unic trecut pe motor și vizibil în partea de jos a parbrizului.

Astfel, în cazul în care autovehiculul a avut unul sau mai multe accidente pe care vânzătorul nu vi le comunică, puteți afla aceste chestiuni din raportul cu istoricul masinii pe care site-ul vi-l generează. Până acum, singura modalitate de a verifica accidentele din trecut era să treceți pe la un service auto înainte de a achiziționa mașina și un specialist o evalua pe rampă. Doar că nu întodeauna apar ușor, la verificarea directă, aceste informații.

O altă îngrijorare la cumpărare este legată de proveniența mașinii: dacă este furată și actele sunt false? Soluția este tot acest raport VIN pentru că numărul de șasiu cuprinde informații despre țara de origine a mașinii, anul de fabricație, tipul motorului și al șasiului, tipul de combustibil, culoarea caroseriei și tapițeriei și dotările adiționale. Producătorul poate codifica, aici, destinația pieței de desfacere a autovehiculului. De asemenea, numărul VIN îți permite să afli istoricul detaliat al autovehiculului – informațiile referitoare la reparații, inspecții tehnice, daune ale autovehiculului și/sau eventuala inundație a mașinii. În baza numărului VIN, poți afla dacă autovehiculul este furat sau nu.

Alte informații utile pe care le putem citi în raport sunt datele de service și fotografii ale mașinii. Raportul cuprinde informații cu privire la inspecții tehnice, reparații, kilometraj (din 2014). Datorită acestuia eviți autovehiculele ce au fost implicate în accidente, au avut motorul înlocuit sau kilometrajul dat înapoi.

În raportul seriei de șasiu – VIN vei avea fotografiile autovehiculului pe care dorești să-l cumperi, dacă sunt disponibile. Acest lucru îți va permite să evaluezi dacă acesta îndeplinește cu adevărat așteptările tale. Vei afla de câte ori au fost puse la dispoziție fotografiile (de ex. la anunțurile de vânzare auto).

Intrați pe pagina web  https://www.verificareavin.ro/ și verificați online, rapid, fără bătăi de cap istoricul mașinii de ocazie pe care doriți să o cumpărați pentru a evita mai târziu surprize neplăcute.

One thought on “Vă pregătiți să cumpărați o mașină la mâna a doua? Verificați mai întâi istoricul ei

  1. Buna informatie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.