Cum să verificați kilometrajul real al unei mașini?

carVertical odometer

Deși cumpărarea unei mașini este o experiență importantă și interesantă, aceasta necesită, de asemenea, o atenție deosebită pentru detalii și, de cele mai multe ori, provoacă o cantitate rezonabilă de stres, mai ales dacă optați pentru o mașină utilizată.

Pe lângă verificările de bază recomandate, cum ar fi uitarea la anvelope, ascultarea motorului și efectuarea unui test, trebuie să vă asigurați că kilometrajul este autentic. Reducerea kilometrajului, denumită și “clocking”, este frecventă printre vânzători. Ideea unei mașini care a fost păstrată și nefolosită, poate fi o afacere perfectă pentru dvs. – ceea ce înseamnă că vânzătorul poate pune un preț mai mare pe ea.

ESTE FRUMOASĂ ȘI ÎN INTERIOR ȘI LA EXTERIOR?

Un kilometraj adevărat este cel mai precis indicator al unei stări reale a unei mașini, dar uneori poate funcționa și în cealaltă direcție. Deci, primul lucru pe care ar trebui să-l faceți dacă simțiți că kilometrajul unui vehicul este prea mic este de să verificați aspectul general și uzura mașinii. Nu pierdeți cauciucurile pedalei, schimbătorul de viteze sau volanul – arată mai nou decât mașina în sine? Dacă afișajul mașinii nu este digital – verificați numerele de pe contorul de parcurs – nu se potrivesc perfect? Dacă se dovedește că răspunsul la toate aceste întrebări este da, probabil înseamnă că mașina a văzut și a făcut mult mai multe decât  vrea să știți vânzătorul. Cu toate acestea, nu vă grăbiți să luați o decizie finală și verificați mai întâi tot ce este posibil.

EXISTĂ O CALE MAI UȘOARĂ

Dacă simțiți că faceți tot ce puteți pentru a vă proteja de o investiție într-o bucată de gunoi, ar trebui să consultați certificatele de inspecție ale vehiculului și documentele de service pentru a verifica cât de consecvente sunt citirile de kilometraj. De asemenea, nu uitați că este o mașină folosită. Prin urmare, cineva ar fi putut să o dețină în fața vânzătorului cu care aveți de-a face. Deci, verificați jurnalul de bord pentru informațiile proprietarului (proprietarilor) anterior/i și contactați-i pentru a întreba dacă știu ce kilometraj era atunci când vindeau mașina respectivă. Veți avea apoi o imagine de ansamblu asupra situației în care se află mașina în realitate.

Cu toate acestea, dacă vă prețuiți timpul și nu sunteți dornici să depuneți atât de mult efort în a fi un detectiv, cel mai simplu și mai eficient mod de a descoperi adevărul este cumpărați raportul istoric al vehiculului de la carVertical. În acest raport, veți vedea kilometrajul autentic al unei mașini pe perioade diferite, astfel veți afla dacă kilometrajul a fost schimbat. Mai mult, raportul arată kilometrajul mediu al unor astfel de modele de aceeași vârstă. Astfel, chiar dacă o mașină nu a fost tactată, veți afla dacă ați putea găsi o mașină mai puțin obosită.

În afară de asta, veți primi și istoricul complet al acesteia, inclusiv accidentele pe care le-a avut sau dacă a fost furată. De asemenea, veți putea vedea fotografiile de arhivă, să aflați țările anterioare de înregistrare, programul de întreținere al modelului, echipamentele originale etc. Colectate numai din surse de încredere din întreaga lume, carVertical utilizează tehnologia blockchain pentru a oferi date reale, astfel încât să puteți fi siguri că informația pe care o primiți este de calitate și de încredere.

Acestea sunt recomandările principale pentru ca să aflați cu certitudine ce cumpărați. Ar trebui să vă ajute să evitați pierderea timpului și banilor cu o mașină care vă poate abandona mai devreme decât vă așteptați.

1 Response

  1. Costin says:

    Cel mai bine de verificat este la dealer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.