Renault Megane Sedan 1.3l TCe 140 EDC Intens

Nu puteam rata un test cu un Megane Sedan echipat cu noul 1.3l TCe, in varianta de 140 CP. Pur si simplu, nu se face asa ceva, cand o multime de oameni asteapta sa vada cum se comporta noul motor. Si iata-ne, cu un test scurt, dupa ce am testat deja de 8 ori Renault Megane…

Puteti vedea o prezentare completa a primului Megane aici, cu functia Cautare puteti sa le gasiti pe toate, avem si hatchback, si sedan si break, adica pentru toate gusturile, poate avem noroc si de un RS in perioada urmatoare.

Pana atunci, delectati-va cu acest superb si fantastic nou motor, imperecheat perfect cu o cutie de viteze rapida si rafinata, care il pune perfect in valoare…

7 thoughts on “Renault Megane Sedan 1.3l TCe 140 EDC Intens

 1. Stefan

  Cei de la 4TUNNIG spun ca motorul 1.3 T-ce “pe cat este de puternic pe atat este de gurmand”. In oras cu Start/Stop activat consuma in jur de 11 l/100 km. La drum intins cu 90 km/h consuma in jur de 6 litri.

 2. Stefan

  Cum este Megane IV hatchback 1.4 T-ce 140 CP in comparatie cu Skoda Scala 1.5 TSI 150 CP?. Pe care ati alege-o dintre cele doua?.

  • turatiimaster

   Salut, nu am condus Skoda Scala, cei de la Skoda nu doresc o relatie normala cu noi, ca atare nu iti pot raspunde la aceasta intrebare in cunostinta de cauza.

 3. Nicu

  Ati recomanda Megane cu motor 1.4 T-ce 140 CP inaintea unui Ceed, i30, Astra, Focus cu motoare turbo similare de 1,4 -1,5 l si puteri 140-150 CP?.

  • turatiimaster

   Depinde, la ce bani, ce faci cu ea, cauti spatiu, fiabilite, dinamica, etc, fiecare are plusuri si minusuri, nu exista compromis ideal, ci numai compromis, ce esti dispus sa lasi ca sa castigi in alta parte. Ceed, i30, Astra sau Focus sunt mai bine facute la interior ca Megane, insa Megane are motorul cel mai interesant ca economie si dinamica (si cel de pe Opel e bun), eu unul as lua Ceed sau i30, sunt alegeri fara riscuri majore. La Megane nu stim inca nimic despre fiabilitate, eu presupun ca va fi ok, dar pana nu trec kilometrii, nu avem de unde sa stim.

 4. Florin

  Cum vi se pare acest motor fata de cel de pe Hyundai/Kia, de 1.4 și 140 cai putere? La fel de silențios și sportiv? Dar la consum?

  • turatiimaster

   Da, e similar ca performanta si feeling, dar cred ca e o idee mai economic, poate cu jumatate de litru mai putin la medie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.