Nouă sau utilizată: care mașină este mai bună pentru tine?

Decizia de a cumpăra o mașină este prima și probabil cea mai ușoară etapă a întregului proces. După aceea, următoarea este să decideți dacă vreți să cumpărați un vehicul nou sau un vehicul folosit. Este o întrebare importantă deoarece vă va afecta finanțele și confortul în următorii câțiva ani. Din fericire, am creat o lista cu principalele avantaje și dezavantaje atât pentru mașina nouă, cat și pentru mașina folosită, care vă va oferi o imagine de ansamblu și vă va ajuta să alegeți opțiunea cea mai convenabilă.

Avantajele cumpărării unei mașini noi

Garanție. Acesta este probabil cel mai semnificativ avantaj al cumpărării unei mașini noi. Deși în primii ani majoritatea mașinilor noi nu vor avea multe reparații, este bine să știți că nu trebuie să vă îngrijorați. Tot ce trebuie să faceți este să vă concentrați asupra întreținerii și să vă bucurați de mers.

Tehnologie recentă. Aceasta înseamnă sisteme de siguranță mai avansate, economie de combustibil îmbunătățită, emisii mai reduse și alte caracteristici extraordinare. În plus, mașinile noi au de obicei cea mai modernă tehnologie instalată, astfel încât vă puteți conecta dispozitivele la ele mult mai ușor, ceea ce vă economisește timp și vă ajută să evitați stresul.

Dezavantajele cumpărării unei mașini noi

Actualizări. Dacă cumpărați o mașină nouă, va fi probabil un nou model al acesteia. Chiar dacă sună atrăgător, își are și părțile rele. Un astfel de model este primul, deci producătorii pot decide să modernizeze motorul, să modifice designul și să remedieze problemele pe care le-ar observa după lansare. Cu siguranța nu vrei să fii atins de astfel de probleme.

Depreciere. În primii câțiva ani, o mașină nouă are cea mai mare depreciere, astfel încât imediat ce ajungi în spatele volanului și începi să conduci, pierzi bani. După primii doi sau trei ani, ați pierdut câteva mii de euro, iar dacă vă decideți să o vindeți, suma pe care o veți obține pentru aceasta ar putea fi dezamăgitoare. Este un dezavantaj financiar pe care îl puteți evita, doar dacă economisirea banilor nu se află pe lista dvs. de priorități.

Avantajele achiziționării unei mașini uzate

Valoarea păstrată. Vorbind despre depreciere din nou – nu vă întâlniți cu aceste lucruri când cumpărați o mașină uzată. Primul proprietar primește cea mai mare lovitură de depreciere și tu, pe de altă parte, te bucuri de cumpărare pentru mai mulți ani fără să-și piardă valoarea. Când vreți să vă vindeți mașina, pierderea dvs. nu va fi atât de semnificativă.

Experiențe anterioare. Spre deosebire de cumpărarea unui model complet nou, atunci când cumpărați o mașină utilizată, veți avea ocazia să citiți recenziile clienților. Apoi puteți folosi experiențele celorlalți cu performanța mașinii pentru a vă lua decizia.

Asigurare mai mică. Deși depinde de un model de mașină, un alt mare avantaj este că asigurarea acestuia este de obicei mult mai scăzută decât cea a celui nou. La început, poate părea că diferența nu este foarte semnificativă, dar odată ce adăugați totul, veți vedea că economisiți o sumă echitabilă de bani.

Dezavantaje ale cumpărării unei mașini second-hand

Compromiterea. Pe măsură ce căutați cea mai optimă opțiune pentru o mașină care vă va servi bine, va trebui să faceți niște compromisuri cu privire la alte lucruri. De exemplu, dacă încercați să obțineți o mașină cu o istorie bună, nu veți putea să alegeți culoarea, așa că trebuie să mergeți cu ceea ce este oferit pe piață în acel moment. Va trebui de asemenea să aveți răbdare și timp pe care să-l petreceți într-o vânătoare de mașină pentru ca rareori prima opțiune găsită este cea achiziționată.

Posibile reparații. Un alt dezavantaj uriaș este îngrijorarea cu privire la cât de fiabilă este și dacă nu cumva vă va obliga la o rutină zilnică de reparații. Din fericire, tehnologia se îmbunătățește în timp, deci mașinile care se fac sunt acum cu siguranță mai fiabile. Cu excepția cazului în care mașina pe care o urmăriți are aproape 10 ani și a parcurs peste 100.000 de mile, nu trebuie să vă confruntați cu prea multe probleme.

Până la urmă, unele dintre dezavantajele de a cumpăra o mașină folosită pot fi ușor evitate. Dacă nu sunteți convins de informațiile pe care vânzătorul le furnizează despre autovehicul sau ați dori să fiți 100% siguri, există un raport istoric al vehiculelor carVertical pe care îl puteți achiziționa. Acesta nu numai că vă va arăta kilometrajul real, dar și o istorie completă a unei mașini, inclusiv accidente, dacă a fost furat, bug-uri comune, echipamente originale, etc. Rapoartele carVertical sunt bazate pe tehnologia Blockchain, deci datele despre trecutului mașinii sunt sigure. Acest lucru va ușura procesul dvs. de luare a deciziilor fără nici o îndoială.

2 Responses

  1. Alex says:

    Eu am optat pentru o masina noua. O masina mai accesibila ca pret, dar care beneficiaza de garantie. Am cumparat masina cu intentia sa o pastrez pe 8-10 ani. Inainte aveam o masina cumparata second-hand, si am cheltuit intr-un an mai mult cu reparatii decat ratele pe 1 an la noua masina. Cum trecea timpul tot mai multe probleme apareau. Doar faptul ca poti pleca la drum lung oricand cu masina noua, merita investitia.

  2. Sorin says:

    Mașina care mi-o permit financiar. La aceeași bani, clar, una noua. Personal nu îmi permit sa pierd, după 3 ani, 50% din valoarea unei mașini care noua costa de la 28.000 euro în sus asa ca prefer sa cumpăr aceasta mașină după ce are 3 ani, vechime.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.