Dacia Duster 1.3l TCe 150 MT6 4×2 Prestige

Am mai facut un test scurt, de completare, de data asta cu Duster, in compania noului motor 1.3l TCe, varianta de 150 CP, cutie de viteze manuala, 6 trepte, echipare de varf, Prestige. Filmari complete, pentru cine vrea sa vada tot ce se poate vedea la un Duster, gasiti aici, mai puteti vedea varianta cu EDC aici si primul nostru contact cu noul Duster a fost acesta.

Ce e mai special la acest model testat? In primul rand e cel mai puternic model Dacia de serie, existent vreodata, apoi, ca si cum nu ar fi suficient, motorul este unul dintre cele mai rafinate si economice din aceasta zona de cilindree si putere, il putem numi, fara greseala, un etalon in gama motorizarilor turbo benzina de pana in 160 CP. Exista motoare mai puternice, dar combinatia de putere/economie reala oferita de 1.33 TCe e destul de rara…

Aerodinamica mai putin elaborata nu permite depasirea barierei de 200 km/h, insa 199 km/h e o valoare onorabila pentru un SUV “smart buy”. Desigur, pe o caroserie de tip sedan, cu aerodinamica superioara, potentialul de viteza maxima ar fi fost mult mai mare cu acest motor, poate chiar in zona de 210-220 km/h. Duster e insa un SUV si pentru un SUV, performantele oferite sunt mai mult decat decente.

Mi-as fi dorit un sasiu modificat, cu discuri de franare pe spate si o setare mai ferma, pentru ca limitele masinii sunt mai usor de atins acum, cu o asemenea putere. Insa pentru clientela careia i se adreseaza, ce ofera dinamic Duster cu acest motor, dupa parerea mea e mai mult decat trebuie pentru o masina cu o garda la sol de 21 cm…

Cum spuneam si alta data, Duster continua sa fie un hit, in ciuda detractorilor marcii, vanzarile scriu povestea unui succes iar cartea vietii modelului Duster e mai groasa decat au crezut multi.

5 thoughts on “Dacia Duster 1.3l TCe 150 MT6 4×2 Prestige

 1. kim

  Primul pas e facut: a aparut versiunea 1.3 150 CP 4X4
  https://www.promotor.ro/news/dacia-duster-cu-cel-mai-puternic-motor-si-tractiune-integrala.-care-sunt-preturile-in-romania-18139062
  Din pacate, parerea mea e ca nu va mai urma si un al doilea pas, adica adaugarea unei cutii automate la combinatia de mai sus.

 2. Nicu

  De ce este diferita cutia la un 1.6 SCE 6MT fata de 1.3 TCE 6MT? La 1.6 mai scurta, la 1.3 mai lunga.

 3. Nelu

  Pe motorul de 1332 Mercedes se poate monta GPL

 4. Nsrei

  O sa comentez puțin pe marginea mărcii Dacia. E bună deoarece fiind low cost are o rata de depreciere mai mica. E bună deoarece folosește soluții tehnice ceva mai vechi, ieftine, deci e destul de fiabila și la eventualele defecte nu trebuie sa ți vinzi un rinichi că sa le remediezi.

  Ce nu mi place. Stabilitatea. Toate Daciile îs prea instabile pentru gustul meu. E de ajuns sa ai ceva viteza și sa tragi de volan că să eviți o groapă, biciclist, câine sau mai știu eu ce.
  Deci sa cumpere alții Dacia. Eu am altceva și nu mai pot să mă întorc la marca Dacia, decât poate când oi ieși la pensie și n oi mai putea să hrănesc sute de cai putere.

 5. AF

  Salut Robert, așteptam cu nerăbdare impresiile tale despre Duster 1.3 TCe, mulțumim. Între timp am primit Duster-ul comandat, in varianta de 130CP, și pot confirma șocurile resimțite la schimbarea treptelor 1, 2, 3. Crezi că e o problemă care s-ar putea agrava in timp, s-ar putea remedia pe garanție? Cum ai simțit confortul scaunelor? Eu am o problemă cu spătarul, îmi dă dureri de spate după o oră de condus.
  Mulțumesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.