Noua generație de anvelope de iarnă: Continental prezintă WinterContact TS 870 și WinterContact TS 870 P

  • Noi anvelope de iarnă din gama superioară, pentru a celebra cea de-a 150-a aniversare a companiei
  • Analiză comparativă ce demonstrează o performanță de excepție
  • Campanie legată de lansare

WinterContact TS 870: alegerea perfectă pentru mașinile de dimensiuni medii

Succesoarea premiatei WinterContact TS 860, aclamată de presa specializată, îmbină performanța deosebită pe timpul iernii cu o excelentă performanță în condiții de vreme umedă. WinterContact TS 870 este un produs cu totul nou, dezvoltat de la zero în ceea ce privește construcția, profilul benzii de rulare și compusul din care este realizat. Rezultatul constă într-un model care, într-o comparație directă, oferă distanțe de frânare mai scurte cu trei la sută pe gheață și manevrabilitate cu cinci la sută mai bună pe zăpadă. Având în vedere obiectivele contradictorii cu care se confruntă în mod obișnuit inginerii în ceea ce privește proprietățile relevante pentru siguranță în raport cu performanța de mediu, progresul înregistrat în ambele domenii este foarte bun – o reducere de doi la sută a rezistenței la rulare este însoțită de o creștere de zece la sută a randamentului kilometric.

Noile striații încrucișate 3D, pentru o mai bună aderență

Pentru producător, o parte dintre avantajele oferite de acest model sunt striațiile încrucișate 3D, care creează goluri și mai mari pentru zăpadă în banda de rulare, pentru că cea mai bună aderență pe zăpadă se obține prin prinderea zăpezii pe zăpadă.

Ce înseamnă asta? Zăpada pătrunde în profilul benzii de rulare, unde „se comprimă”, apoi zăpada compactată din anvelope se îmbină cu zăpada de pe carosabil. Cu cât este mai bine reținută zăpada compactată în profilul benzii de rulare, cu atât este mai bună aderența anvelopelor. Aici, Continental folosește tehnologia SnowCurve+. Anvelopele care folosesc această tehnologie au o structură specială a peretelui șanțului, care se intercalează cu zăpadă compactată în peste 1000 de puncte din banda de rulare.

Acest lucru asigură o aderență mai bună și o transmisie mai bună a forțelor de frânare – în special în viraje. Pentru a reduce și mai mult distanțele de frânare pe drumurile alunecoase pe timpul iernii, Continental a mărit numărul de blocuri din banda de rulare în pata de contact cu solul la WinterContact TS 870 cu nu mai puțin de zece la sută. Canturile și striațiile din aceste blocuri acționează ca ștergătoarele de parbriz, dispersând rapid zăpada topită și asigurând o aderență bună pe suprafețele acoperite cu gheață.

Șanțurile în formă de V sunt susținute de șanțul central sinuos situat de-a lungul circumferinței anvelopei

WinterContact TS 870 are profilul în formă de V, acesta fiind adoptat de numeroși producători de anvelope. Însă una dintre inovațiile extraordinare de aici constă în faptul că principalele șanțuri în formă de V se îndreaptă către un canal central sinuos dispus pe întreaga circumferință a anvelopei, conferindu-i noului expert pe timp de iarnă de la Continental un aspect complet diferit de cel al majorității concurenților săi. Iar asta nu e tot – printr-o combinație între canalele pentru apă și canalul central, dezvoltatorii au obținut o eliminare și mai rapidă a apei pe timp de ploaie.

Acest lucru asigură o protecție și mai eficace împotriva acvaplanării și oferă o îmbunătățire suplimentară în ceea ce privește performanța de frânare pe carosabilul umed. Un alt factor care contribuie la obținerea distanțelor scurte de frânare constă în compusul nou-dezvoltat al benzii de rulare care, la fel ca la modelul anterior, poartă denumirea de Cool Chili. Cu amestecul său de rășini speciale, acesta garantează o aderență mai bună și o distanță de frânare mai scurtă, reducând, în același timp, rezistența la rulare, consumul de combustibil și, prin urmare, emisiile de dioxid de carbon.

Analiză comparativă realizată de TÜV SÜD: WinterContact TS 870 are cele mai bune performanțe la frânarea pe carosabilul umed, la manevrabilitatea pe carosabilul umed și la tracțiunea pe zăpadă.

Performanța deosebită a acestei linii inovatoare pentru condiții de vreme rece a fost confirmată și de un test independent realizat de TÜV SÜD la cererea companiei Continental în februarie și în martie 2021, printre altele pe WV Golf VII, cu dimensiunea utilizată frecvent 225/45 R 17. Producătorul german de anvelope premium a decis să folosească această abordare pentru că măsurile luate anul trecut în lupta împotriva pandemiei de coronavirus au amânat începerea producției.

„Lansarea pe piață a trebuit să fie amânată. Prin urmare, WinterContact TS 870 nu a fost inclusă în testul realizat pe anvelope de iarnă de ADAC în anul 2021. În pofida acestui lucru, pentru a pune la dispoziția partenerilor noștri de vânzări și utilizatorilor finali o dovadă calificată a performanței, am solicitat companiei TÜV SÜD să certifice caracteristicile produsului, comparativ cu cei mai importanți concurenți ai săi,” afirmă Ralf Hoffman, șef Marketing și determinare a prețurilor pentru sectorul de autoturisme și camionete din Germania.

Programul cuprinzător a inclus toate testele standard realizate pe zăpadă și pe carosabilul umed și uscat, precum și criterii de mediu, precum rezistența la rulare și zgomotul. De asemenea, randamentul kilometric a fost documentat în cadrul unui test suplimentar realizat în martie și în aprilie. În baza acestor teste, TÜV SÜD certifică WinterContact TS 870, considerând că deține calități echilibrate pe timp de iarnă, la cel mai înalt nivel. În toate probele din cadrul testului, noua anvelopă Continental pentru vreme rece s-a clasat pe primele trei locuri – obținând cele mai bune punctaje la frânarea pe carosabilul umed și la tracțiunea pe zăpadă.

WinterContact TS 870 a fost dezvoltată pentru modele precum WV up!, WV Golf și Citroen C4, dar și pentru modele cu prețuri un pic mai ridicate, inclusiv BMW Seria 1 și Seria 3. Gama de produse conține pentru început 19 dimensiuni, pentru jante de la 14 până la 17 inch. Anul viitor vor fi adăugate încă 45 de dimensiuni la această gamă.

WinterContact TS 870 P: creat pentru autoturismele din clasa mijlocie și SUV-uri

De asemenea, treptat, Continental va introduce WinterContact TS 870 P ca succesoare a anvelopei TS 850 P. La fel ca în cazul „fratelui mai mic” (WinterContact TS 870), WinterContact TS 870 P folosește un compus îmbunătățit Cool Chili, precum și tehnologia Hydro Grooves. Pentru a le oferi mai multă siguranță șoferilor care își echipează autovehiculele cu anvelope mai late, dezvoltatorii au ales să renunțe la banda de rulare convențională cu model în V.

În schimb, s-au oprit asupra unei construcții mai rigide, cu patru șanțuri mari pe circumferință, dispuse între șirurile de blocuri din banda de rulare. Această structură inovatoare a benzii de rulare, care este foarte diferită de predecesoarea sa, oferă avantaje majore – în special pe carosabilul umed. Cu ajutorul ei, apa din pata de contact cu solul este dislocată foarte rapid, asigurând o manevrabilitate mai bună, distanțe mai scurte de frânare și protecție eficace împotriva acvaplanării.

Comparativ cu predecesoarea consacrată a acestei anvelope, dezvoltatorii au oferit o îmbunătățire de patru la sută în ceea ce privește frânarea pe carosabilul umed și o îmbunătățire de opt la sută în materie de acvaplanare, fără a face compromisuri la performanța sa în alte privințe.

Trebuie să menționăm în mod special îmbunătățirea de cinci la sută la frânarea pe gheață, de șase la sută la manevrabilitatea pe carosabilul uscat și de șase la sută la manevrabilitatea pe zăpadă. De asemenea, această nouă anvelopă de iarnă de la Continental prezintă și date convingătoare din punct de vedere ecologic: o reducere de doi la sută a rezistenței la rulare merge mână în mână cu o creștere de 16 la sută a randamentului kilometric.

Gama de produse cuprinde inițial 52 de dimensiuni pentru autoturisme și SUV-uri, de la 16 până la 21 de inch și/sau marcajul XL, care indică o capacitate portantă mai mare. Acestea fac din WinterContact TS 870 P soluția ideală pentru montarea de anvelope noi pe automobilele tip sedan, SUV și pe mașinile sport, precum Audi TT. De asemenea, construcția rigidă a anvelopei face ca aceasta să fie o alegere excelentă pentru modelele mai grele, cu sistem de propulsie electric.

De asemenea, Continental produce anvelope de iarnă pentru cele mai exclusiviste și/sau sportive mașini din lume – încercați WinterContact TS 860 S pentru a vedea ce înseamnă performanța supremă pe timpul iernii. 

În mișcare de 150 de ani.

Pentru a-și celebra cea de-a 150-a aniversare, Continental a lansat campania intitulată „În mișcare de 150 de ani”, care va fi vizibilă în lunile octombrie și noiembrie, 2021. De asemenea, în perioada cuprinsă între 1 octombrie și 30 noiembrie 2021, primiți un cadou dacă decideți să vă schimbați anvelopele cu unele noi de la Continental.

Cadourile se oferă la achiziționarea unui set de 4 anvelope, indiferent dacă sunt anvelope de iarnă sau all-season, pentru autoturisme, vehicule 4×4 sau camionete, toate dimensiunile. Primiți cadou o boxă JBL la cumpărarea unui set de anvelope cu dimensiuni de până la 16 inch, iar la cumpărarea de anvelope de 17 inch sau mai mari, primiți cadou o pereche de căști JBL wireless. Pentru mai multe informații, vizitați www.continental-promotion.com/ro.

Continental dezvoltă tehnologii și servicii inovatoare pentru mobilitatea sustenabilă și conectată a oamenilor și a bunurilor acestora. Compania cu profil tehnologic fondată în 1871 oferă soluții sigure, eficiente, inteligente și accesibile pentru autovehicule, mașini, trafic și transport. În anul 2020, Continental a realizat vânzări preliminare de 37,7 miliarde de euro și are în prezent aproximativ peste 235.000 de angajați în 58 de țări și piețe. În 2021, compania își sărbătorește cea de-a 150-a aniversare.

Aria de activitate Tires dispune de 24 de locații de producție și de dezvoltare în întreaga lume. Continental este unul dintre principalii producători de anvelope și a generat vânzări în această arie de activitate de 10,2 miliarde de euro în anul fiscal 2020, având peste 56.000 de angajați.

Continental este unul dintre liderii tehnologiei din domeniul producției de anvelope și oferă o paletă largă de produse pentru autoturisme, autovehicule utilitare și speciale, precum și pentru cele pe două roți. Prin investițiile constante în cercetare și dezvoltare, Continental are o contribuție majoră la asigurarea unei mobilități sigure, economice și ecologice. Portofoliul unității operaționale Tires include servicii de tranzacționare a anvelopelor și aplicații de flotă, precum și sisteme digitale de gestionare a anvelopelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Privacy Preference Center

Marketing

1 - Registers a unique ID on mobile devices to enable tracking based on geographical GPS location. 2 - Used by Facebook to register impressions on pages with the Facebook login button. 3 - Tries to estimate the users bandwidth on pages with integrated YouTube videos. 4 - Registers a unique ID to keep statistics of what videos from YouTube the user has seen. 5 - used by AdUnity.com for ad serving purposes, 6 - used by AdUnity.com for ad serving purposes, 7 - used by AdUnity.com for ad serving purposes, 8 - used by AdUnity.com for ad serving purposes

1 - GPS (Youtube.com), 2 - Impression (Facebook.com), 3 - Visitor Info Live (Youtube.com), 4 - YSC (Youtube.com), 5 - auguid (AdUnity.com), 6 - x0.gif (AdUnity.com), 7 - x1daid (AdUnity.com), 8 - x1guid (AdUnity.com)

GDPR

1 - only to comply with GDPR requests, 2 - only to comply with GDPR requests.

1 - GDPR allowed cookies (Turatii.ro), 2 - GDPR consent types (Turatii.ro)

Traffic

1 - Visitor statistics, 2 - Visitor statistics for ranking site in auto category, 3 - Visitor statistics

1 - trafic_h (Trafic.ro), 2 - trafic ranking (Trafic.ro), 3 - trafic_v (Trafic.ro)