Ce piese auto pentru mașinile Mercedes-Benz cumpără șoferii din România?

România este o piață de desfacare bună pentru automobilele premium, fie că sunt cumpărate noi sau second-hand de afară. Mărci precum Mercedes-Benz au mare căutare și, automat, piața pieselor de schimb pentru ele este în plină dezvoltare. Conform celei mai mari platforme dedicată pieselor auto din țară, www.Piese.ro, acestea sunt cele mai cumpărate piese pentru modelele Mercedes-Benz.

Piese de caroserie pentru Clasa C și Clasa S

Se pare că în țara noastră numărul posesorilor de Mercedes-Benz C Class și S Class este cel mai mare. Pentru că pentru aceste două modele, din diferite generații, se caută cele mai multe piese de caroserie . Aici ne referim în primul rând la piesele auto pentru partea frontală, adică bară de protecție, grilă, capotă, aripi și faruri. Se cumpără în egală măsură piese originale din dezmembrări și piese aftermarket. Numărul celor care cumpără elemente originale este destul de redus, deoarece aceștia conduc modele din ultima generație și beneficiază de asigurare Casco, așadar înlocuirea pieselor se face în reprezentanță.

Turbosuflante pentru SUV-urile ML

Chiar dacă motoarele Mercedes sunt fiabile și rezistă mult, șoferii români circulă cu vehiculele dotate cu propulsoare diesel preoponderent în oraș. Iar acest lucru duce la anumite probleme în timp. Se pare ce pentru motoarele de SUV, model Mercedes-Benz ML, de 2.7 și 4.0 litri diesel, se caută turbina. E vorba de acea turbosuflantă care mărește puterea motorului, împingând aer cu presiune în admisie datorită gazelor de evacuare. Turbinele la motoarele diesel sunt o problema generală în rândul mașinilor din România, nu doar la cele germane. Din fericire, șoferii aleg turbosuflante recondiționate sau noi, mai rar de la dezmembrări, deoarece riscă să fie în stare mai proastă decât cea pe care vor să o schimbe.

Elemente de interior pentru clasele mici A și B

Mercedes-Benz A Class și B Class sunt mașini compacte, de dimensiuni reduse, pentru mediul urban, care s-au bucurat de un mare succes în România. Din nefericire, majoritatea sunt aduse de afară, unde au circulat mulți kilometri și unele au făcut chiar și TAXI. Chiar dacă motoarele sau transmisiile funcționează bine, românii cu bugete reduse preferă să dea bani mai puțini pe un vehicul care merge bine, dar care arată mai puțin bine. Așa că în momentul în care cumpără o mașină cu mulți kilometri, e nevoie de investiții. Adică de elemente de interior care să facă vehiculul mai arătos. Se caută foarte multe volane, interioare, fete de uși și carcase de bord pentru aceste modele compacte. Dar și elemente mici de electronică, cum ar fi butoane, senzori, relee și așa mai departe. Pesemne că marca germană premium a folosit în cazul acestora elemente mai ieftine decât la modelele scumpe, la care asemenea probleme nu apar.

Faruri cu xenon și LED

Tot mai multe modele de Mercedes au apărut în ultimii ani foarte dotate din fabrică. Nu mai există în ziua de azi faruri cu halogen, doar cu LED. Dar până nu demult, ultima tehnologie în materie de iluminare auto era xenonul. Nu știm dacă se strică sau pur și simplu oamenii vor să își facă un upgrade, dar cert este că farurile care sunt cu xenon sau LED au mare căutare, indiferent de model. Nu contează că vorbim de Clasa C sau de Clasa G, pentru că orice far cu tehnologie modernă de iluminare dispare imediat de pe raftul parcurilor de dezmembrări. Când vine vorba de piese aftermarket, lumea nu prea se înghesuie, deoarece calitatea este redusă, iar în cazul farurilor originale prețul este unul astronomic, pe care nu și-l permite orice posesor chiar și de Mercedes.

Ce piese auto pentru Mercedes nu au căutare deloc?

Un semn clar că vorbim de o marcă de calitate, renumită nu doar pentru lux, confort și aspect, ci și pentru fiabilitate, este prezența unei lungi liste cu piese care, pur și simplu, nu se strică. De exemplu, Mercedes face niște cutii de viteze manuale și automate extrem de bune, niciodată nu vei găsi unele stricate. Poate doar dacă, cumva, acel șofer a abuzat de cutie și a mers cu ea fără ulei sau, dintr-o eroare, cutia a fost spartă și s-a scurg uleiul fără știrea șoferului. Însă în principal, Mercedes îl alertează pe șofer dacă există nivel scăzut la orice lubrifianți, așa că asemenea situații nu ar trebui să apară. Însă există și cutii de vânzare pentru orice model de Mercedes la dezmembrări, dar sunt la prețuri mici, singurii clienți care le caută fiind cei care vor să le schimbe doar pentru moft sau confort, nu că ar avea o problema cea originală.

Pe lângă cutiile de viteze, piese de o calitate superioară la Mercedes sunt instalațiile electrice, calculatoarele de orice fel, dar și partea mecanică ce, la alte mărci cedează mai ușor. De exemplu, casetele de direcție, etrierele de frână, planetare, cutii de transfer sau elemente de suspensie.

Spre fericirea vânzătorilor de piese auto, mulți șoferi de Mercedes din România conduc modele puțin mai vechi, aduse de afară, care nu au avut parte de îngrijire pe măsura brandului de lux. Așa că mai cedează una, altă. Dar în cazul celor care și-au cumpărat automobilele noi, rar se întâmplă să investească în alte piese decât cele consumabile, obligatorii pentru orice alt autoturism. Pe scurt, Mercedes a fost și a rămas una din cele mai fiabile mărci auto, dacă ne uităm la piesele auto care se caută pentru numărul mare de asemenea modele care circulă în România. Prin comparație, dacă ne uităm la o marca germană medie, foarte populară, vom vedea că se caută de zeci de ori mai multe piese, de orice fel, semn că fiabilitatea nu este ca în cazul modelelor cu stea în frunte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.