DEKRA prezintă testul rapid de baterie pentru mașinile electrice

DEKRA a prezentat în cadrul unui eveniment organizat pe circuitul AMC Kart din Tunari, un test rapid de baterie pentru mașinile electrice și hibride plug-in. Procesul brevetat și validat de Universitatea RWTH Aachen cuprinde două etape distincte, testarea statică și testul dinamic. Acesta nu durează mai mult de cincisprezece minute pentru a furniza o valoare exactă a stării de sănătate (SoH) a unei baterii de tracțiune.

Dezvoltarea acestui produs este determinată de creșterea parcului de mașini electrice second hand. Datorită subvențiilor guvernamentale, sute de mii de vehicule fie cu baterii, fie cu propulsoare hibride intră acum pe piață. Imediat după vânzare, starea de sănătate a bateriilor acestora devine un factor extrem de relevant în determinarea valorii lor.

“Vânzarea de mașini electrice crește exponențial, așadar, tranzacționarea celor rulate are nevoie de un produs ca cel dezvoltat de DEKRA pentru determinarea precisă și rapidă a stării de sănătate a bateriei. Testul rapid de baterie pentru mașinile electrice permite o evaluare corectă a valorii acestora astfel încât toate părțile implicate în procesul de vânzare-cumpărare vor beneficia de tranzacții sigure” spune Ionuț Muntean, Directorul Executiv al DEKRA România.

În cazul acestui test rapid dezvoltat de DEKRA know-how-ul esențial constă în capacitatea de a interpreta valorile măsurate. În timpul testului static și dinamic rezultatele măsurării sunt evaluate pe baza acestor parametri specifici tipului de mașină testată, rezultatul având o marjă de eroare minimă, de cca 2%.

În prezent, lista de vehicule pentru care DEKRA poate oferi un test rapid cuprinde peste 70 de modele. Acestea includ modele de volum de la diverși producători germani și europeni (VW, Mercedes-Benz, BMW, Renault) dar și, de exemplu, mărci asiatice (Kia, Hyundai). ).

  • Procesul brevetat oferă rezultate precise în 15 minute
  • În prezent pot fi testate 72 de modele – până la sfârșitul anului numărul de modele va depăși 100
  • Produsul este destinat companiilor de leasing, companiilor naționale de vânzări și marilor dealeri auto

1 Response

  1. Aika says:

    foarte util acest articol

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.