Schneider Electric lanseaza o noua generatie de statii de incarcare pentru vehicule electrice

Schneider Electric anunta lansarea unei noi generatii de statii de incarcare pentru vehiculele electrice, cu montaj pe perete sau podea.

EVlink Pro AC este o solutie de incarcare inteligenta, fiabila, flexibila si sustenabila, care optimizeaza consumul de energie, maximizand timpul de functionare si nivelul de eficienta energetica. Noile statii de incarcare asigura o experienta de utilizare simpla pentru instalatorii, operatorii si utilizatorii de vehicule electrice.

EVlink Pro AC e proiectata pentru cladiri, mai degraba decat pentru utilizare individuala, oferind proprietarilor sau chiriasilor din locuinte apartinand aceluiasi complex rezidential, o experienta de incarcare foarte buna.

Statiile de incarcare EVlink Pro AC EV sunt potrivite pentru cladirile de birouri si spatiile industriale, oferind la randul lor siguranta, eficienta si flexibilitate utilizatorilor.

Principalele avantaje ale gamei EVlink Pro AC sunt urmatoarele:

  • Conectivitate avansata;
  • Simplu si intuitiv de instalat si pus in functiune, dar si de folosit si intretinut;
  • Produse sustenabile, cu eticheta Green Premium; EVlink Pro AC respecta directivele RHOS si REACh, care fac referire la limitarea folosirii substantelor periculoase in procesul de fabricatie.
  • Siguranta imbunatatita datorita protectiilor incorporate;

Protectie diferentiala, impotriva electrocutarii (sigurante diferentiale in functie de modelul de statie ales) si protectie prin bobina de minima tensiune, care detecteaza un eventual contact anormal in interiorul statiei de incarcare;

  • Flexibilitate sporita – pot fi montate pe perete sau pe sol;
  • Design personalizabil – gama larga de culori disponibile pentru carcasa metalica.

Spre exemplu, incarcarea completa a unui automobil cu o baterie de 26,8kWh se realizeaza intr-o ora si 15 minute daca este conectat la o statie EVlink Pro AC de 22 de kW, respectiv in 3h si 42 min daca este conectat la o statie EVlink Pro AC de 7 kW.

Produsele sunt testate si certificate conform SR EN IEC 61851 ed3. IK10 – acest standard contine toate criteriile de performanta si siguranta pe care o statie de incarcare pentru vehicule electrice trebuie sa le indeplineasca in Romania. Un produs care are aceasta certificare este un produs sigur, performant, compatibil din punct de vedere electromagnetic cu vehiculele electrice.

„Pretul autovehiculelor electrice este in scadere, iar acest lucru va incuraja accelerarea achizitiilor si, implicit, va genera o crestere a cererii pentru statii de incarcare. Gama EVlink Pro AC este conceputa special pentru a raspunde nevoilor utilizatorilor referitoare la acest aspect, fiind un sistem fiabil, flexibil si sustenabil de incarcare pentru cladiri, care optimizeaza consumul de energie, asigurand un nivel maxim de eficienta”, spune Lucian Enaru, Director General, Schneider Electric Romania. De asemenea, este important de evidentiat faptul ca, un factor determinant pentru consumatori este confortul, prin urmare statiile de incarcare EVlink Pro AC sunt usor de instalat, de utilizat si de intretinut.

Statiile de incarcare din gama EVlink Pro AC sunt deja disponibile pe piata din Romania si pot fi comandate de la distribuitorii autorizati ai companiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.