Dacia introduce nivelul de echipare Extreme

 • Dacia introduce un nou nivel de echipare ce duce mai departe abordarea « robustă și outdoor » a mărcii.
 • Gama Dacia Extreme se distinge printr-un design inspirat de universul outdoor și prin echipamente utile pentru activitățile în aer liber.
 • Pentru o aderență optimă pe drumurile dificile, Sandero Stepway Extreme și Jogger Extreme sunt echipate în serie cu sistemul „Extended Grip”.
 • Pachetul „Sleep” transformă habitaclul modelului Jogger Extreme într-un spațiu pentru dormit.
 • Dacia Spring Extreme este echipată, în exclusivitate, cu noul motor ELECTRIC 65.

Planul strategic Renaulution, prezentat în ianuarie 2021 de Luca de Meo, CEO al Renault Group, a stabilit o direcție clară pentru brandul Dacia: abordarea unor noi orizonturi prin punerea în valoare a atributelor care au contribuit la succesul de până acum al mărcii.

De doi ani, Dacia duce la îndeplinire această strategie. Primul pas l-a constituit prezentarea conceptului Bigster și anunțul referitor la viitoarea intrare a mărcii în segmentul C. Apoi, în 2022, a urmat introducerea noii identități vizuale, ce exprimă valorile mărcii Dacia: « Esențială și cool», « Robustă și outdoor », « Eco-smart : economică și ecologică».

DACIA abordeaza noi orizonturi, ramanand fidela valorilor sale.

Nivelul de echipare „Extreme” pune accent pe latura « robustă și outdoor » a mărcii, nu doar în materie de design, ci și de atribute practice, fără a neglija însă celelalte valori fundamentale: „esențial și cool”, „economic și ecologic”. Noua versiune răspunde așteptărilor unei categorii largi de clienți, atrași de aventură și de ieșirile în natură și care apreciază nivelele mai bogate de echipare (în prezent, 70% din clienții Dacia optează pentru versiunile superioare ale gamei).

DACIA EXTREME : O GAMĂ ÎN SINE

Versiunea Extreme este disponibilă pe patru modele ale gamei Dacia: Spring, Sandero Stepway, Duster și Jogger. Modelul Spring Extreme beneficiază, în exclusivitate, de noul motor ELECTRIC 65.

Extreme reprezintă versiunea superioară de echipare pentru toate cele patru modele. În cazul modelelor Sandero Stepway și Jogger, ea constituie nivelul 3, deasupra actualelor versiuni Essential și Expression. În cazul Duster, versiunea Extreme reprezintă nivelul 3 al gamei, după Expression și Journey. Pe modelul Spring, Extreme constituie o versiune specială, disponibilă doar cu motorul ELECTRIC 65.

DACIA EXTREME : UN DESIGN SPECIFIC OUTDOOR

Cele patru modele Dacia Extreme au în comun elemente de design specifice, concepute pentru a evoca aventura și ieșirile în aer liber. Cuvântul cheie pentru sursa de inspirație stilistică este „simbioza”.

Design exterior : principalele elemente specifice comune pentru gama Dacia Extreme

 • Culori inedite : Cedar Green pentru Sandero Stepway, Duster, Jogger și Slate Blue pentru Spring. Aceste nuanțe se adaugă paletei actuale de culori.
 • Numeroase elemente de culoare Copper Brown, o nuanță special dezvoltată pentru versiunea Dacia Extreme. Carcasele oglinzilor retrovizoare, centrul roților, denumirea „Dacia” inscripționată pe hayon și alte câteva elemente de design sunt puse în evidență cu ajutorul culorii Copper Brown.
 • Elemente de decor specifice, care evocă modul în care sunt trasate curbele de nivel pe hărțile topografice. Acest detaliu grafic se regăsește pe protecțiile laterale și pe ușile din față ale modelelor Spring, Sandero Stepway și Jogger Extreme, precum și pe montantul B al modelului Duster Extreme.
 • Jante de aliaj Shiny Black, de 16” pe Sandero Stepway și Jogger, și de 17” pe Duster.

Design interior : principalele elemente specifice comune pentru gama Dacia Extreme

 • Un nou material textil gri MicroCloud. Moale, cu un aspect apropiat de cel al catifelei, rezistent și ușor de curățat, acest material este aplicat pe panourile de uși și pe scaune (pe modelele Sandero Stepway, Duster, Jogger) precum și pe planșa de bord (Sandero Stepway și Jogger).
 • Elemente de decor specific pe pragurile de uși și pe covorașele de cauciuc disponibile pe toate locurile (inclusiv pentru rândul al treilea pe Jogger). În cazul modelului Spring, covorașele sunt disponibile doar pentru locurile din față.
 • Elemente de culoare Copper Brown pe panourile ușilor și pe conturul aeratoarelor.
 • Sigla Dacia Link imprimată în relief pe spătarul scaunelor din față.

DACIA EXTREME : Echipamente și dotari CONFORME VALORILOR DACIA

Noua gamă Extreme se caracterizează atât prin designul outdoor cât și prin echipamente și dotări care duc valorile mărcii la un nivel superior.

 • Materiale inovatoare, solide și ușor de întreținut.

Noul material textil MicroCloud , disponibil pe nivelul de echipare Extreme al modelelor Sandero Stepway, Duster și Jogger, a fost dezvoltat special pentru a fi în același timp nu doar rezistent la murdărie ci și ușor de spălat.

Covorașele de cauciuc sunt nu doar aspectuoase, cu elementele de decor specifice, ci, mai ales, deosebit de practice: ușor de scos și ultra-rezistente, pot fi spălate rapid cu un simplu jet de apă.

 • Sistemul „Extended Grip” pentru ieșirile în afara drumurilor amenajate

Rularea pe drumuri noroioase, înzăpezite sau alunecoase se poate dovedi deosebit de dificilă pentru un vehicul cu două roți motrice. Sistemul „Extended Grip” este soluția ingenioasă oferită de Dacia pentru cei care doresc să pornească fără griji și pe drumuri neamenajate.

Disponibil în serie pe versiunea Extreme (pe modelele Stepway și Jogger), sistemul „Extended Grip” (care poate fi activat printr-un buton aflat pe consola centrală), permite o aderență suplimentară pe suprafețele dificile, prin adaptarea setărilor sistemului de control electronic al stabilității (ESP).

Pentru ieșirile pe drumuri cu adevărat dificile, clienții modelului Duster Extreme au la dispoziție transmisia 4X4 care oferă prestațiile unui veritabil vehicul offroad.

 • Pachetul Weekend, pentru un somn odihnitor în mașină

Disponibil pe modelul Jogger, pachetul Sleep este primul element al gamei de accesorii denumită InNature. Cu ajutorul său, habitaclul modelului Jogger se poate transforma, în doar câteva minute, într-un spațiu pentru dormit. În cazul configurației cu 7 locuri, scaunele de pe rândul al treilea trebuie extrase înainte de montarea pachetului. Acesta este simplu și ușor de instalat.

Un pat pentru două persoane. Pachetul Sleep este alcătuit din 3 elemente: un pat pentru două persoane care se poate monta în mai puțin de două minute, un suport plat și o cutie care servește drept spațiu de depozitare. Sistemul asigură un spațiu de dormit confortabil, dispunând de saltele cu lungimea de 190 cm și cu o lățime de 130 cm la nivelul ușilor din spate. Spațiul disponibil în poziția culcat este de minim 60 cm de la nivelul capului până la plafon.

Un spațiu de încărcare optimizat.

Atunci când tableta de deasupra spațiului pentru bagaje este instalată în poziție, pachetul nu este vizibil iar Jogger arată ca un model obișnuit cu 5 locuri. Modul ingenios de deschidere și închidere al cutiei din lemn permite un acces ușor la spațiul de încărcare disponibil (cu un volum de 220 litri) indiferent dacă patul este desfăcut sau pliat.

Un raft. Atunci când este instalat, capacul cutiei, pe care este imprimată sigla Dacia, poate fi folosit ca un raft.

Întregul pachet Sleep nu cântărește decât 50 kg, prin urmare poate fi instalat și manevrat cu ușurință. El este adaptat pentru toate modelele Jogger, inclusiv cele aflate deja în circulație și poate fi completat cu accesorii precum jaluzele pentru toate geamurile (asigurând intimitate și control asupra luminii) și un cort exterior care se poate atașa într-un mod ingenios la mașină atunci când hayonul este deschis, oferind un spațiu de campare mai generos.

Ingenioasă, simplă și practică, oferta Sleep Pack este și accesibilă. Prețul său este de 1.490 € dacă este comandat în același timp cu un Jogger nou sau 1.790 € ca accesoriu pentru un vehicul deja achiziționat.

SAGA SPRING CONTINUĂ

Lansat în 2021, Dacia Spring a înregistrat până acum peste 110.000 de comenzi. În 2022, Spring a ocupat locul al treilea în topul celor mai bine vândute vehicule electrice către clienții particulari din Europa. Eficiența energetică a modelului a fost recompensată în 2022 cu nota maximă de 5 stele atribuită de organismul european independent Green NCAP.

Dacia Spring a permis unui număr mare de clienți să aibă acces la mobilitatea electrică, răspunzând perfect nevoilor acestora. Statisticile culese cu ajutorul serviciilor conectate arată că utilizatorii săi parcurg zilnic, în medie, o distanță de 31 km cu o viteză de 26 km/h. În 75 % din cazuri, mașina este încărcată la domiciliu, și în 66 % din cazuri la o priză casnică.

Odată cu introducerea nivelului de echipare Extreme, Spring beneficiază de o nouă motorizare, intitulată ELECTRIC 65.

Spring Extreme ELECTRIC 65 se adresează clienților care doresc un plus de performanțe și de polivalență. Noua motorizare oferă mai multă putere (65 CP/48 kW) decât motorul ELECTRIC 45 (45 CP/33 kW), care rămâne disponibil pe nivelul de echipare Essential.

Noul motor ELECTRIC 65 se caracterizează printr-un regim mai înalt de turații (14.700 rot./min, față de 8.500 rot./min. în cazul motorului ELECTRIC 45), ceea ce asigură mai multă putere. Odată cu creșterea raportului de demultiplicare al reductorului de la 7.162 la 12.057, cuplul transmis efectiv punții motoare este de asemenea mai ridicat.

Spring Extreme ELECTRIC 65 accelerează de la 0 la 50 km/h în 3,9 secunde, cu 1,9 s mai puțin decât Spring ELECTRIC 45. Pe șosea, timpul necesar pentru o accelerație de la 80 la 120 km/h este redus practic la jumătate (13,5 s față de 26 s). Spring Extreme ELECTRIC 65 oferă o autonomie de 220 km în ciclu mixt WLTP, și 305 km în ciclu WLTP City.

Dacia Spring Extreme ELECTRIC 65 este deja comercializată la prețul de 22.450 € TVA inclus (fără Rabla Plus).

Dacia Spring Essential ELECTRIC 45 este în continuare disponibilă la prețul de 20.800 € (fără Rabla Plus).

GAMA DACIA EXTREME ÎN DETALIU

Dacia Spring Extreme

Dacia Spring Extreme este disponibilă exclusiv cu noua motorizare ELECTRIC 65.

1. Ornamente de culoare Copper Brown  pe barele de pavilion.

2. Carcase ale oglinzilor retrovizoare de culoare Copper Brown 

3.Sticker specific. 

4. Ornament de culoare Copper Brown  sub blocul optic.

5. Protecții laterale specifice

6. Logo Dacia de culoare Copper Brown  în centrul roților.

7. Inscripție « Dacia » de culoare Copper Brown  pe hayon.

1. Contur al aeratoarelor de culoare Copper Brown 

2. Contur al blocului de instrumente de culoare Copper Brown 

3. Ornamente specifice de culoare Copper Brown  pe panourile ușilor.

4. Covorașe de cauciuc cu model specific.

5. Scaune cu sigla Dacia Link imprimată și cu cusături aparente de culoare Copper Brown .

6. Praguri cu ornament specific.

Dacia Spring : Preț pe piața din România

Dacia Spring Extreme ELECTRIC 65 : 22.450 € TVA inclus

Dacia Sandero Stepway Extreme

Dacia Sandero Stepway Extreme este disponibilă cu motorizările TCe 90 CVT, TCe 110 și GPL ECO-G 100.

Design exterior

2. Marcaj « Stepway » de culoare Copper Brown  pe barele de pavilion.

3. Carcase ale oglinzilor retrovizoare de culoare Copper Brown 

4. Sticker specific cu sigla Dacia Link de culoare Copper Brown .

5. Ornament de culoare Copper Brown  pentru proiectoarele de ceață.

6. Protecții laterale specifice.

7. Logo Dacia de culoare Copper Brown  în centrul roților.

8. Jante de aliaj, de culoare Shiny Black de 16”

9. Inscripție « Dacia » de culoare Copper Brown pe hayon.

Design interior

1. Contur al aeratoarelor de culoare Copper Brown 

3. Ornamente specifice de culoare Copper Brown  pe panourile ușilor.

4. Comanda sistemului Extended Grip.

5. Covorașe de cauciuc cu model specific.

6. Scaune din material textil gri MicroCloud, cu emblema Dacia Link și cusături aparente de culoare Copper Brown .

7. Praguri cu ornament specific.

Dacia Sandero Stepway : Prețuri România

Sandero Stepway Extreme TCe 90 CVT : 17.850 € TVA inclus

Sandero Stepway Extreme ECO-G 100 : 17.100 € TVA inclus

Sandero Stepway Extreme TCe 110 : 17.500 € TVA inclus

Dacia Duster Extreme

1. Antenă „aripioară de rechin” de culoare Shiny Black .

2. Marcaj « Duster » de culoare Copper Brown  pe barele de pavilion.

3. Carcase ale oglinzilor retrovizoare de culoare Copper Brown 

4. Element decorativ specific pe montantul B

5. Ornament « X » de culoare Copper Brown 

5. Protecții de aripi

6. Logo Dacia de culoare Copper Brown în centrul roților.

7. Jante din aliaj de culoare Shiny Black de 17”

9. Inscripție « Dacia » de culoare Copper Brown pe hayon

Design interior

1. Contur al aeratoarelor de culoare Copper Brown 

3. Contur al ornamentului de la baza schimbătorului de viteze de culoare Copper Brown.

4. Covorașe de cauciuc cu model specific

5. Scaune din material textil gri MicroCloud, cu emblema Dacia Link și cusături aparente de culoare Copper Brown .

6. Cotiere pe fețele ușilor din material textil gri MicroCloud  

cu cusături aparente de culoare Copper Brown.

7. Praguri cu ornament specific.

Dacia Duster : prețuri România

Dacia Duster Extreme TCe 150 EDC 4X2 : 24.400 € TVA inclus

Dacia Duster Extreme Blue dCi 115 4X4 : 24.500 € TVA inclus

Dacia Duster Extreme TCe 150 4X4 : 24.900 € TVA inclus

Dacia Jogger Extreme

Dacia Jogger Stepway Extreme este disponibilă în configurație cu 5 sau 7 locuri cu motorizările pe benzină TCe 110, GPL ECO-G 100 și HYBRID 140.

Design exterior

1.  Antenă „aripioară de rechin” de culoare Shiny Black .

3. Carcase ale oglinzilor retrovizoare de culoare Copper Brown 

4. Sticker specific cu sigla Dacia Link de culoare Copper Brown .  

5. Ornament de culoare Copper Brown pentru proiectoarele de ceață.

6. Protecții laterale specifice.

7. Logo Dacia de culoare Copper Brown în centrul roților.

8. Jante de aliaj, de culoare Shiny Black de 16”

9. Inscripție « Dacia » de culoare Copper Brown pe hayon.

1. Contur al aeratoarelor de culoare Copper Brown 

2. Material textil gri MicroCloud pe planșa de bord și pe panourile ușilor din față.

3. Ornamente specifice de culoare Copper Brown pe panourile ușilor.

4. Comanda sistemului Extended Grip

5. Covorașe de cauciuc cu model specific (inclusiv pentru rândurile 2 și 3)

6. Scaune din material textil gri MicroCloud, cu emblema Dacia Link și cusături aparente de culoare Copper Brown.

7. Praguri cu ornament specific.

Dacia Jogger : Prețuri România

Dacia Jogger Extreme ECO-G 110 5 locuri : 19.650 € TVA inclus*

Dacia Jogger Extreme TCe 110 5 locuri : 20.050 € TVA inclus*

Dacia Jogger Extreme HYBRID 140 : 25.100 € TVA inclus*

*Versiunile cu 7 locuri: + 900 €.

                                                

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.