Eldrive România și JOY Retail Park dau în folosință stații de încărcare pentru mașini electrice

Eldrive România și JOY Retail Park au încheiat un parteneriat pentru instalarea unor stații de încărcare pentru mașini electrice în mai multe orașe din România. Primul rod al colaborării se află în Calafat, județul Dolj, unde tocmai au fost puse în funcțiune stațiile. Urmează Sovata (județul Mureș), apoi Dorohoi și Roznov (județul Neamț). La JOY Retail Park din Calafat sunt disponibile, în această fază, două stații de încărcare în configurația 50 kW DC + 22 kW AC, marca ABB. Ele pot alimenta simultan patru mașini
electrice.

„Acum avem servicii de încărcare pentru mașini electrice Eldrive România și în Calafat, un punct important pe hartă. Facem astfel o punte cu colegii de la Eldrive Bulgaria, care, pe celălalt mal al Dunării, asigură servicii de încărcare într-o benzinărie strategică din zonă. Încărcarea poate fi realizată din aplicația Eldrive România, atât pentru utilizarea rețelei din țara noastră, cât și pentru Bulgaria”, a declarat Camelia Popescu (Sin), Country Manager

Eldrive în România.

Stațiile de încărcare Eldrive România de la JOY Retail Park sunt aflate la o distanță mai mică de 20 de kilometri de stația Eldrive din Bulgaria, amplasată într-o benzinărie OMV. În acest moment utilizatorii Eldrive România au, în zona Calafat-Vidin, trei stații de încărcare. Ele sunt utile pentru clienții centrului comercial, dar și pentru persoanele aflate în tranzit.

„Calafatul n-a avut până acum stații de încărcare rapide pentru mașini electrice, iar noi suntem bucuroși să le dăm în folosință pe primele, prin parteneriatul cu Eldrive România. Astfel, pe lângă spațiile comerciale variate pe care le punem la dispoziția clienților, putem să le asigurăm și încărcare pentru mașini electrice în Calafat și, în curând, în toate
proiectele JOY Retail Park de pe teritoriul României”, a declarat Adrian Păcuraru – CEO Pro Development – deținător al brandului JOY Retail Park.

Stațiile Eldrive din JOY Retail Park pot fi activate prin (1) aplicația de mobil Eldrive România; (2) prin card RFID solicitat la Eldrive România și (3) prin funcția Autocharge, disponibilă pentru toate stațiile DC cu conector CCS (nu și pentru CHAdeMO sau Type 2). Pentru viitoarele HUB-uri de încărcare din Sovata, Dorohoi și Roznov, Eldrive România și JOY au în vedere instalarea unor stații cu puteri similare, dar în configurații de conectori diferite (detalii în anexa acestui comunicat).

Acesta este doar începutul colaborării dintre Eldrive România și JOY. Ambele companii doresc să extindă parteneriatul și în alte amplasamente din România, iar numărul de stații disponibile pentru clienți să crească într-un ritm accelerat.

Despre JOY Retail Park
JOY Retail Park propune clienților din orașele de provincie un concept modern și simplu pentru a face cumpărături. Cu o experiență a fondatorilor de peste 15 ani în imobiliare, Pro Development – deținătorul brandului JOY Retail Park – își propune să dețină un portofoliu de peste 75.000 mp în următorii 5 ani. Primul amplasament JOY este în Gherla, județul Cluj. Au urmat apoi JOY Balș, JOY Rupea, JOY Sovata, JOY Roznov și JOY Calafat.

Site-ul oficial al companiei este https://joyretailpark.ro

Despre Eldrive

Eldrive este un brand al companiei internaționale eMobility International AD, care operează în România prin societatea eMobility Charging S.R.L. Eldrive activează și în Bulgaria și Lituania, iar Letonia figurează în planurile de extindere. În acest moment sunt active peste 800 de stații de încărcare în rețeaua Eldrive.

Simplu spus, Eldrive România este unul dintre principalii furnizori de servicii de încărcare pentru mașini electrice din țară. Stații de încărcare Eldrive sunt amplasate în parcările centrelor comerciale, clădirilor de birouri, cartierelor rezidențiale și stațiilor de carburanți. Eldrive România are acoperire națională și lucrează permanent la extinderea rețelei de încărcare, atât în orașe, cât și pe șoselele din țară. Scopul Eldrive este de a deveni cel mai important jucător din România pe piața de alimentare a autovehiculelor electrice.

Site-ul oficial al companiei este https://eldrive.eu
Aplicația Eldrive România este disponibilă în
App Store: https://bit.ly/eldriveRO-iOS
Google Play: https://bit.ly/eldriveRO-Android

2 Responses

  1. Casinopedia says:

    Felicitari pentru parteneriatul dintre Eldrive Romania si JOY Retail Park, care asigura o mai buna infrastructura de incarcare pentru masinile electrice in statiile de la Calafat. Sunteti un exemplu de leadership in promovarea masinilor electrice si de dezvoltare a infrastructurii. Asteptam cu interes anuntul despre extinderea acestui parteneriat spre alte orase din Romania.

  2. Mogu says:

    Felicitări Eldrive și JOY Retail Park pentru colaborarea lor! Acest parterniat este extrem de important pentru a crește numărul de stații de încărcare în mai multe orașe din România și pentru a facilita utilizatorilor de mașini electrice să parcurgă distanțe mai mari fără a fi nevoit să se oprească prea des. Sper ca acest parteneriat să devină un exemplu și altor companii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.