Premierul Marcel Ciolacu: Avem nevoie în continuare de măsuri, de educație și de implicare pentru a reduce numărul accidentelor rutiere

Premierul Marcel Ciolacu a găzduit astăzi, 20 noiembrie, la Palatul Victoria, dezbaterea “#LegeaAnastasia. Drumul către viață!”, eveniment dedicat conștientizării pericolelor pe care le implică conducerea sub influența consumului de alcool, droguri sau fără permis.

Evenimentul a reunit, alături de membri ai Guvernului și de senatorul Robert Cazanciuc, inițiatorul Legii Anastasia, reprezentanți ai asociațiilor victimelor accidentelor rutiere, ai societății civile și ai companiilor private care susțin campanii publice privind siguranța rutieră. 

“Fii curat la volan!” este un motto foarte bun de promovat de către noi toți pentru a conștientiza rolul prevenției și siguranței rutiere. Mulțumesc marilor companii, societății civile și Parlamentului, care au reacționat în timp real și se alătură acestui demers. Îi mulțumesc tatălui Anastasiei care a găsit puterea să se implice, să treacă peste durerea personală pentru a salva vieți, făcând apel la prevenție.

În contextul în care România ocupă locul 1 în Europa la numărul deceselor cauzate de accidente rutiere, susțin inițiativa domnului senator Robert Cazanciu de a înaspri legislația. În plus, nu e suficientă legislația, trebuie educație și implicarea tuturor”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Senatorul Robert Cazanciuc, inițiator al Legii Anastasia, a subliniat nevoia reală a societății de a avea o asemenea legislație al cărei scop este protejarea valorii supreme a omului și anume, viața, precum și votul covârșitor din Parlament.

“Oameni buni, nu vă urcați la volan băuți, drogați sau fără permis, pentru că veți ajunge la închisoare. Nu-i lăsați pe cei de lângă voi să facă această imprudență, pentru că vor ajunge la închisoare”, a conchis senatorul.

Potrivit #Legii Anastasia, care a intrat în vigoare în luna iunie 2023, săvârșirea omorului din culpă de către un șofer care a condus fără permis, sub influența alcoolului sau a substanțelor psiho-active se pedepsește cu închisoarea, fără posibilitatea ca instanța să dispună suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.

Dezbaterea “#LegeaAnastasia. Drumul către viață!” a fost organizată de Guvern în contextul Zilei mondiale de comemorare a victimelor accidentelor de circulație, marcată anual în a treia duminică a lunii noiembrie. 

https://gov.ro/ro/media/foto/participarea-premierului-marcel-ciolacu-la-dezbaterea-legeaanastasia-drumul-catre-viata-organizata-in-contextul-zilei-mondiale-de-comemorare-a-victimelor-accidentelor-de-circulatie&page=1

1 Response

  1. florin says:

    Va credeam om serios, daca si aici am ajuns sa citesc de Ciolacu… inseamna ca e foame mare!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.