Renault deschide comenzile pentru noul SCENIC E-TECH ELECTRIC

  • Scenic E-Tech electric este de astăzi disponibil pentru comenzi în România. Primele livrări vor avea loc în primăvara lui 2024.
  • Gama Scenic va fi formată din trei versiuni de echipare: evolution, techno și, pentru prima dată pe un model electric, versiunea esprit alpine, un mix de  emoție și sportivitate.
  • Pentru a satisface nevoile clienților de flote și ale familiilor, pe Scenic E-Tech electric sunt oferite două capacități de baterie:

– 60 kWh pentru o autonomie de până la 430 km (WLTP)

– 87 kWh pentru o autonomie de până la 625 km (WLTP)

  • Prețuri începând de la 39.900 € (TVA inclus) pentru versiunea evolution (60 kWh). Versiunea techno autonomie extinsă (87 kWh) este disponibilă de la 45.500 € (TVA inclus).

O nouă ofertă de vehicul electric în segmentul C, care să răspundă tuturor tipurilor de utilizare 

Renault s-a angajat în mobilitatea electrică de mai bine de un deceniu, se bazează pe această expertiză și își accelerează ofensiva asupra segmentului C pentru a oferi vehicule electrice la prețuri accesibile.

Noul Scenic E-Tech electric este conceput pentru familii și nevoia acestora de a călători liber și în siguranță. Noul model este 100 % electric, plin de tehnologie utilă și intuitivă și proiectat într-un mod mai sustenabil. Este primul vehicul de serie care încapsulează obiectivul Renault Group de a deveni un producător de automobile de ultimă generație, susținând tranziția corectă. Scenic va putea, de asemenea, să răspundă nevoilor celor mai pretențioși clienți de flote, în ceea ce privește TCO (Total Cost of Ownership), care doresc să-și controleze cheltuielile și să se bucure de o autonomie confortabilă.

Scenic E-Tech electric:  specificații și versiuni

Scenic E-Tech electric, care a fost dezvăluit în septembrie 2023 la IAA Mobility din München, este acum disponibil pentru comenzi.

Scenic E-Tech electric este o mașină pentru timpul său și o nouă generație de vehicule de familie. Este mai ușor (versiunea cântărește 1 850 kg) și mai compact decât un vehicul mediu din segmentul C (4,47 metri lungime, 1,86 metri lățime și 1,57 metri înălțime). Spațiul său, pe de altă parte, este remarcabil, în primul rând pentru că este construit pe platforma AmpR Medium (anterior CMF-EV) și în al doilea rând pentru că are podea plată.

Ampatamentul lung (2,78 metri) oferă confort pentru pasagerii din spate, cu o rază amplă a genunchilor de 278 mm și un plafon generos de 884 mm înălțime, în versiunile care vin cu trapa opacizantă Solarbay.  Scenic E-Tech electric are un portbagaj generos de 545 de litri, pentru a se potrivi cu tot ce ai nevoie pentru o vacanță distractivă în familie.

Scenic E-Tech electric vine într-o gamă de trei versiuni de echipare: evolution, techno și, pentru prima dată pe un vehicul electric, esprit alpine, exprimând atât emoție, cât și sportivitate.

Bateria cu autonomie extinsă (87 kWh) se regăsește pe versiunile techno și esprit alpine, oferind

 până la 625 km (WLTP). Versiunea evolution este  disponibilă cu bateria din gama confort (60 kWh), permițând o autonomie de până la 430 km (WLTP).

Toate versiunile au la bord un cablu compatibil cu încărcarea DC de la terminale rapide, precum și un cablu AC7 pentru încărcare casnică. Compatibilitatea cu încărcarea AC trifazată de până la 22 kW, tipică terminalelor publice, este disponibilă opțional pentru întreaga gamă.

Scenic E-Tech electric: prețuri

Pe lângă faptul că este pionierul mobilității electrice de peste un deceniu, Renault este hotărât să o facă accesibilă unui număr cât mai mare de oameni, având preturi competitive la achiziție și leasing, dar și costuri deosebit de atractive de utilizare.

Disponibil pentru comandă din 14 decembrie, prețurile încep de la 39.900 €, pentru versiunea evolution 170 CP autonomie confort (60 kWh). Versiunea standard techno 220 CP autonomie extinsă (87 kWh) este disponibilă la 45.500€. Fabricat în Franța, la Ampere Electricity Douai Factory, Noul Scenic E Tech electric va avea primele livrări pentru clienții din România în primăvara anului 2024.

Nivel de echipareVersiunePreț tarif Euro fără TVAPreț tarif Euro cu TVA
ELECTRIC
evolution170CP autonomie confort33,52939,900
techno220CP autonomie extinsă38,23545,500
esprit alpine220CP autonomie estinsă39,91647,500
Prețurile tarif afișate mai sus includ prețul bateriei electrice și al serviciilor asociate acesteia.

DESPRE RENAULT

Renault, marcă istorică de mobilitate și pionier al vehiculelor electrice în Europa, a dezvoltat întotdeauna vehicule inovatoare. Prin planul strategic „Renaulution”, Renault s-a angajat într-o transformare ambițioasă, generatoare de valoare, îndreptându-se către o gamă mai competitivă, mai echilibrată și mai electrificată. Ambiția sa este de a întruchipa modernitatea și inovația în tehnologie, energie și servicii de mobilitate în industria auto și nu numai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.