Parada MX-5 intra in Guiness Book

Cea mai mare parada de masini – este noul record mondial MX-5, realizat de fanii entuziasti Mazda MX-5 din Noua Zeelanda.

Parada Mazda MX-5 a avut loc pe 9 octombrie in Noua Zeelanda si a stabilit un nou record pentru MX-5. Guinness World Records a confirmat ca aceasta parada este cea mai mare din lume, avand o lungime de 4 km si 249 de modele Mazda MX-5.

Primul record mondial stabilit de Mazda MX-5 a fost „Cel mai bine vandut roadster din lume”, in anul 2000, cu peste 720.000 unitati vandute in lume, de la lansarea sa in 1989.

Andrew Clearwater, Directorul de Vanzari si Marketing Mazda din Noua Zeelenda a declarata ca aceasta manifestare a insemnat o sansa pentru iubitorii de Mazda MX-5 sa ia parte intr-un eveniment ce celebreaza succesul acestui model, si marcheaza in acelasi timp, lansarea celei de-a treia generatii MX-5. Masinile au venit din toata Noua Zeelanda – inclusiv Sudul Isladei – pentru a lua parte la evenimentul desfasurat in Auckland.

In luna noiembrie, Comitetul Executiv Japonez Masina Anului a declarat castigatoare a premiului “Masina Anului 2005-2006” Mazda Roadster, cunoscut in Europa ca Mazda MX-5.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.