STOP accidentelor rutiere!

La ora 16.30, in piata Constitutiei din capitala, a avut loc lansarea oficiala a Programului Partenerial de Prevenire si Combatere a Accidentelor Rutiere, intitulat sugestiv „Stop accidentelor rutiere / Viata are prioritate”. Programul este initiat de catre Inspectoratul General al Politiei Romane in colaborare cu alte institutii ale statului, reprezentanti ai societatii civile si mass media, care urmeaza a se derula in perioada 19 ianuarie – 31 iulie 2006.

La lansare au participat Presedintele Romaniei, Traian BASESCU, Primul-ministru al Guvernului, Calin POPESCU-TARICEANU, ministrul Administratiei si Internelor, Vasile BLAGA, Prefectul Capitalei, Mioara MANTALE, medicul Raed ARRAFAT, coordonatorul Programului S.M.U.R.D. din Romania, Constantin NICULESCU, presedintele ACR, alti inalti oficiali si personalitati ale vietii publice si politice romanesti.

In discursurile rostite cu acest prilej, atat Primul-ministru cat si Presedintele Romaniei au subliniat faptul ca, in perspectiva aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, siguranta rutiera trebuie sa devina o prioritate nationala, ce trebuie tratata ca o problema integrata de securitate sociala.

Politia Romana, ca una dintre autoritatile responsabile pentru siguranta circulatiei rutiere, si-a asumat rolul de initia Programul partenerial de prevenire si combatere a accidentelor rutiere si de a coagula in jurul sau eforturile institutiile statului si ale societatii civile pentru cresterea sigurantei rutiere.

Scopul campaniei consta in reducerea cu 5% a numarului de accidente rutiere, in urmatoarele 6 luni iar obiectivele principale vizeaza constientizarea opiniei publice asupra dinamicii si consecintelor accidentelor rutiere, diminuarea numarului accidentelor rutiere care au drept cauza viteza excesiva, precum si a celor provocate de indisciplina pietonilor, precum si dezvoltarea colaborarii cu alte institutii care au atributii in domeniu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.