Passat: Best Family Car

Juriul britanic a decis: “Este cea mai buna masina de familie aflata in vanzare”. Recent, modelul german a fost distins cu Premiul “Gelber Engel” (“Ingerul Galben”) pentru anul 2006 de catre ADAC, automobil clubul din Germania.

Acum, Volkswagen Passat este distins cu un nou premiu prestigios, primind trofeul “Best Family Car” acordat de revista auto britanica “What Car?”.

Un juriu format din zece membri ai colegiului redactional “What Car?” au ales castigatoarea categoriei “Best Family Car” dintre cele cinci modele diferite, cautand masina care intruneste toate cerintele: un automobil care sa confere spatiu si protectie pentru adulti, copii si bagajele lor, in timp ce ofera si performante impresionante atat in trafic urban, cat si pe autostrazi.

Pe scurt, juriul a cautat o masina care sa fie sigura, fiabila si economica, un prieten pentru familie!

Votul a decis: Passat. Acest model este a sasea generatie a unuia din cele mai bine vandute automobile, care a primit si cel mai inalt calificativ din partea Euro NCAP – cinci stele – pentru siguranta vehiculului, in urma unor teste de impact.

Juriul revistei britanice a fost impresionat de o masina care dezvaluie cele mai fine particularitati la toate capitolele. Stilul vehiculului este unul aparte fata de rivalele sale, este comentariul ce a aparut in ultimul numar “What Car?”.

Dar nu numai impactul vizual al designului a impresionat juriul. Particularitatile modelului Passat – inclusiv dotarile de inalta tehnologie care pot fi gasite, in mod normal, numai la clasa de lux (frana electronica de parcare, lumini spate LED) – si valoarea economica a masinii au fost alti factori care au fost apreciati de redactorii revistei.

Conform juriului, Passat satisface un mare numar de cerinte prin designul robust si prin confortul pasagerilor, dar nu face rabat la a oferi un spatiu de depozitare suficient atat in habitaclu, cat si in portbagaj. In mod deosebit, juriul a apreciat motorul – 2.0 litri, turbo diesel (TDI), cu o putere de 103 kW/140 CP -, suspensia ferma si controlul sigur, concluzionand ca “este cea mai confortabila masina de familie aflata in vanzare”.

De la introducerea pe piata britanica in mai 2005, noul Passat a castigat toate testele What Car? la care a participat. What Car? este cea mai bine vanduta revista britanica din domeniul auto si este pentru a 29-a oara cand acorda renumitele trofee.

Noul Passat – un campion

In urma cu doar cateva zile, pe 19 ianuarie 2006, Passat a primit o alta distinctie renumita: “Gelber Engel” (“Ingerul Galben”) pentru anul 2006, acordat de ADAC, automobil clubul german. Competitia s-a bucurat de votul a 320.000 de cititori, care si-au exprimat optiunile, iar Passat a fost aleasa castigatoare la categoria “Masini”. De asemenea, Passat a cucerit “2005 Goldene Lenkrad” (Volanul de Aur 2005), un premiu acordat de ziarul german Bild am Sonntag.

De la lansarea pe piata, Passat si Passat Variant au primit numeroase distinctii atat in Germania, cat si in alte tari. Numarul de vehicule inregistrate in 2005 de Oficiul Federal pentru Trafic Motorizat din Germania ilustreaza ca modelul Passat a fost foarte bine primit de clienti. Cu un total de 98.136 inmatriculari noi pentru acest automobil si cu o cota de piata de 17,3 procente (11.705 vehicule in decembrie; cota de piata 26,7%), noul Passat s-a evidentiat ca fiind una din cele mai bine vandute masini din segmentul de mijloc, iar aceasta intr-un interval de numai cateva luni.

No Responses

  1. crysty says:

    nu stiu ce sa zic am acest model din luna a 12 , 2006 nu are decat 14000 km si ieri am constatat ca la oprirea motorului se aude un zgomot ciudat ca si cum pompa de motorina ar merge in continoare nu stiu ce este

  2. RAOUL says:

    ce c@c@tde masina ii fuge spatele des pe carosabil umed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.