Kia fabrica masini in Slovacia!

Kia Motors Corporation (KMC) a anuntat ca investitia de 1 miliard euro in fabrica de la Zilina (Slovacia) a fost finalizata iar productia de proba este planificata sa incepa la sfirsitul lunii in curs.

La fabrica din Zilina va fi produs un nou model de clasa C (nume de cod ‘ED’), primul model Kia produs in Europa si aliniat la cerintele clientilor europeni.

Capacitatea maxima a fabricii va fi de 300,000 unitati pe an. Productia va fi impartita intre modele de clasa C si SUV-uri compacte. Kia va fi singurul producator global care va fabrica si motoare in Slovacia, atit pe benzina cit si diesel.

Fabrica de la Zilina, prima capacitate de productie Kia in Europa, este planificata sa inceapa productia de masa la sfirsitul acestui an. Compania a finalizat instalarea liniei si echipamentelor de productie, urmind ca in perioada imediat urmatoare sa realizeze testarea si sincronizarea diverselor tehnologii de fabricatie, in timpul productiei de proba.

In-Kyu Bae, Presedinte si CEO, Kia Motors Slovakia (KMS), a declarat: “Am construit fabrica din Zilina avind ca obiectiv indici superiori de flexibilitate, calitate si productivitate. Odata cu finalizarea acestei investitii, ne propunem sa introducem pe piata europeana produse de inalta calitate si sa obtinem indici de satisfactie maximi, din partea clientilor europeni.”

“Pentru asigurarea continuitatii in calitatea productiei, am implementat cele mai moderne si avansate sisteme de productie disponibile. Cu ajutorul fortei de munca bine pregatite suntem gata sa initiem in Slovacia una dintre cele mai competitive operatiuni de productie auto”, a completat Bae.

Kia a angajat in Slovacia peste 1200 de muncitori. Recrutarea fortei de munca pentru primul schimb s-a finalizat luna trecuta, in acest moment fiind selectati muncitorii pentru cel de-al doilea schimb. Pina in 2009 KMS va angaja pina la 3000 muncitori, fabrica urmind sa functioneze in trei schimburi.

Muncitorii din fabrica Kia reprezinta doar o parte din cele 10000 locuri de munca create atit direct cit si indirect in regiune, de catre KMS si cei peste 10 furnizori de piese si componente care isi vor construi capacitati de productie in Slovacia.

Noua fabrica din Zilina, noul sediu central pentru Europa si centrul de design din Frankfurt reprezinta declaratii ferme referitoare la importanta pietei europene in strategia globala de dezvoltare a Kia Motors Corporation.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.