Soferii romani ar putea plati rovinieta pe mai putin de un an

Posesorii romani de autovehicule ar putea achita taxa de utilizare a retelei de drumuri nationale pentru o zi, o saptamana, o luna, sase sau 12 luni, a decis, marti, plenul Senatului. Astfel a fost modificata Ordonanta de Guvern 15/2002 care prevedea ca rovinieta trebuie achitata, obligatoriu, pe 12 luni.

Amendamentul adoptat, marti, cu 55 de voturi “pentru” si 2 abtineri,
apartine senatorului UDMR, Gyorgy Frunda. Una dintre motivatiile acestuia este ca actuala legislatie dezavantajeaza soferii romani in raport cu cei straini. Acestia din urma isi pot cumpara rovinieta “in functie de durata de parcurs si de stationare pe reteaua de drumuri nationale din Romania, astfel: 7 zile, o luna, 6 luni si 12 luni”, prevede Ordonanta 15/2002.

Anterior, amendamentul lui Frunda primise aviz negativ de la Guvern si a fost respins de Comisia economica, in timp ce Comisiile de buget, juridica si pentru drepturile omului i-au dat aviz favorabil. Ordonanta va intra in dezbaterea Camerei Deputatilor.

0 thoughts on “Soferii romani ar putea plati rovinieta pe mai putin de un an

  1. manea

    sunt de acord cu aceasta hotarare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.