160 km/h pe autostrada?

In multe din tarile Uniunii Europene se considera ca actuala viteza de 130 km/h cu care se poate circula pe autostrada este, uneori, insuficienta din punctul de vedere al aglomeratiilor inerente de la sfarsitul de saptamana sau din perioada concediilor. De aceea, se ia in calcul trecerea la valoarea de 150-160 km/h, care ar rezolva acest inconvenient, circulatia in multe zone devenind mult mai fluenta.

Expertii autocluburilor europene sunt de parere ca aceasta majorare poate fi facuta respectand configuratia fiecarui tronson de autostrada.

0 thoughts on “160 km/h pe autostrada?

 1. jjhm

  in romanica pe cand ajungi la 160 se gata AUTOBAHN-ul romanesc>>>>>>gata bye bye bye

 2. Luky

  Mai sint multe de facut la drumuri pt a ajunge la aceasta viteza.
  Pe cind ajunji la 160 se gata Autostrada.

 3. Pachumba

  la infrastructura noastra rutiera, la cele 2 autostrazi de 100km fiecare, nu are rost ….

 4. BALCANU_MB

  ar fi o idee buna dar degeaba,loganu 1.4mpi care are tot romanu ma indoiesc ca ajunge la viteza de 160 km/h

 5. Razvan

  De cele mai multe ori accidentele nu se intampla din cauza vitezei, ci din cauza idiotilor care merg pe banda a II-a cu 80. Tara cu cele mai sigure autostrazi e considerata Germania (cel putin in Europa), dar in Germania nu exista limita de viteza pe autostrada. Insa acolo a II-a banda e doar pentru depasiri. Chiar daca mergi cu 250 Km/h, dupa ce depasesti treci frumos pe prima banda. Deci pana una alta ii sfatuiesc pe cei care merg cu 80 pe a II-a banda si se plang ca trec nebunii pe langa ei cu 200, sa-si vanda masina si sa calatoreasca cu trenul. Va dau in scris ca o sa fie mult mai putine accidente.

 6. andrei

  eu personal sunt de acord dar cred ca sensul ar trebuii sa aiba cel putin 3 benzi una cu 100 cu vreo 130 si una cu 150+
  asa ar putea circulati totii fara probleme si poate chiar s-ar reduce numarul accidentelor gen trec cu dacia dupa o banda pe alta si ma loveste nenea cu bmw-ul

 7. alyn

  ar fi o idee excelenta sa mareasca viteza pe autostrazi

 8. zoloft

  pai…marirea la 160 km/ h inseamna mai mult creier pe asfalt; De cate ori nu am rulat cu 130-140 km/h si m-a depasit unul cu nu`s ce BMW sau Mertzan de parca stateam pe loc; Daca in ultima fractiune datorita oboselii nu-l vedeam si treecam pe banda lui…nici mie dar SIGUR nici lui nu-i mai ramanea capatana pe umeri.
  130 km/h inseamna ca majoritatea din noi putem rula…150-160 (care se va transforma in 180 km/h permis) va insemna sa stai cu ochii in oglida ca poate vine un nebun…LEGAL si trebuie sa te dai la o parte; sau se va aglomera prima banda pentru a face loc celor 160 km/h LEGALI…Si atunci unde mai este fluidizarea circulatiei ???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.