Automobile Bavaria a livrat 81 de autobuze MAN la Brasov

Compania Automobile Bavaria, importatorul oficial al marcii MAN si NEOPLAN in Romania a finalizat pe 1 Decembrie, la Brasov, un contract care prevede vanzarea unui numar de 81 de autobuze MAN catre Regia de Transport Brasov (RAT).

“Suntem multumiti ca am reusit sa oferim cetatenilor Brasovului noi mijloace de transport moderne si sigure, sa le aducem un nou standard de calitate atat ca imagine cat si in privinta conditiilor de calatorie. In plus, autobuzele MAN sunt nepoluante, au un consum redus de motorina si sunt echipate cu transmisie automata, ceea ce va reprezenta un avantaj atat pentru soferii care le conduc, cat si pentru bugetul local”, a declarat Alina Zin, marketing manager MAN Romania.

Contractul s-a derulat prin Automobile Bavaria SRL, iar dealerul MAN brasovean – societatea Contempo, va asigura serviciile after sales.

In urma acestei achizitii, municipalitatea Brasov si-a imbogatit parcul de transport cu 56 de autobuze medii, cu o lungime de 12 metri lungime si o capacitate de 96 de locuri si cu 25 de autobuze articulate de 18 metri lungime si o capacitate de 156 de locuri. Noile mijoace de transport fac parte din ultima generatie de mijloace de transport produse de binecunoscutul producator german MAN.

Banii necesari pentru achizitia acestor mijloace de transport au fost asigurati prin fonduri structurale oferite de BERD municipalitatii Brasov pentru inlocuirea parcului auto si modernizarea infrastructurii rutiere in oras. Valoarea autobuzelor a fost de aproximativ 13 milioane de euro. MAN a mai colaborat cu municipalitatea Brasov in urma cu 6 ani, cind primaria a mai achizitionat un numar de 15 autobuze MAN.

Grupul MAN vehicule comerciale cu sediul in München, reprezinta cea mai mare companie a grupului MAN si unul dintre ofertantii de top de autovehicule si solutii de transport la nivel mondial. In anul fiscal 2005 compania a realizat o cifra de afaceri de 7,4 miliarde de Euro prin cei aproximativ 33.400 de angajati si peste 68.200 de autocamioane vandute respectiv prin cele 6.000 de autobuze/ autocare si sasiuri. Rezultatul operational a crescut cu 147 milioane de Euro fata de anul precedent, la o valoare record de 469 milioane de Euro.

In Romania, grupul MAN este reprezentat de Automobile Bavaria – importator oficial al marcilor MAN si NEOPLAN, cu un portofoliu complet de vehicule comerciale de la autosasiuri, basculante, betoniere pana la autobuze si autocare marca MAN si NEOPLAN.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.