Romani din Romania! S-a impozitat prostia!

Ce parere aveti de faptul ca noul cod fiscal impoziteaza autovehiculele si proprietatile achizitionate in leasing, cu un asa zis impozit pe leasing? Mai concret, faci ca omul (sau firma) un contract de leasing la o masina pe cativa ani. Ai optiunea sa o cumperi sau nu la sfarsitul perioadei de leasing (banuiesc ca toata lumea stie cate ceva despre ce e ala leasing…). Pana la a ajunge sa iti exerciti actul de vointa de a cumpara sau nu masina, nu esti proprietar, ci doar un “detentor precar” (asta e termenul exact din contractul de leasing). In nici un caz nu esti proprietar, ci doar un amarat de chirias!

Cum se poate ca noul Cod Fiscal sa ceara unei firme sau persoane fizice sa declare la fisc masina luata in chirie, ca si cand ar fi proprietari si sa li se mai ia si impozit? Asta e cea mai mare aberatie pe care am auzit-o de cand ma stiu (asa zic mereu, dar romanii sunt mereu surprinzatori…). Iar ca si chirias, pentru ca asta e situatia, nu ma poate obliga nimeni sa platesc impozit pe proprietatea altcuiva, intrucat, Dumnezeule mare, nu sunt proprietar al bunului respectiv!

A, se vrea sa platim impozit pe leasing? Pai de ce sa platim, musiu’, impozit pe leasing in 2007, daca am incheiat un contract de leasing in 2005? Chiar nu se mai respecta nimic in tara asta? Nu mai e bun simt, nu mai e nimeni cu cap pe acolo pe unde se concep idioteniile astea?

Ireal aproape, proprietarul, firma de leasing, platea si pana acum impozit pe proprietate, respectiv pe masina luata in leasing de un detentor precar, impozit pe care i-l factura acestuia apoi. Si era totul ok, firma platea, fiscul isi lua banii, societatea de leasing era satisfacuta si toata lumea era multumita!

Imbecilii nostri de guvernanti vor altfel: cica sa mearga locatorul (bai ce destepti sunt astia, au desoperit si ei leasingul in 2007…) pana la 31 ian 2007 sa declare ca e titular de contract de leasing si sa plateasca impozitul pe masina. Dar locator nu inseamna proprietar. Ca atare, locatorul nu poate accede la toate actele pe care le cere fiscul, respectiv cartea de identitate, pe care nu a vazut-o nici pana acum, fiindca nu a avut nevoie de ea, ramanand (logic) la actualul proprietar, societatea de leasing.

Asadar, pierdere de vreme, cu declaratia de impunere pentru mijlocul de transport, contractul de leasing in original si copie xerox, factura fiscala in original si copie xerox, cartea de identitate a vehiculului in original si copie xerox si certificatul unic de inregistrare in original si copie. Care factura fiscala, ca sunt o gramada? Cum sa ii dea cartea de identitate firma de leasing? Chiar nu vede nimeni aberatiile astea continue, numite norme si legi sau, pompos, Cod Fiscal?

Si nu e dubla impunere cumva, fiindca plateste si societatea de leasing impozit pe proprietate (ca asa e legea) si locatorul impozit pe leasing – ca asa vor muschii noului Cod Fiscal??? Parerea mea, trebuiau sa numeasca impozitul asta, impozit pe chirie… Sau o fi impozitul pe prostie, de care aminteam in alta zi?

Vai de capul nostru…

No Responses

 1. MIHAI O says:

  Doamne Dumnezeule cata prostie mai este permisa in tara asta!!!!??? Chiar nu mai exista o limita!Sau trebuie sa asteptam ca bunul Dumnezeu sa ne aduca aminte cat de mici suntem (si mojici si jegosi).Ce creiere impotente, netede ca un parchet , au putut concepe si aproba asemenea ineptii fiscale!!!???

 2. robert says:

  @Liviu: atentie, plateste pentru ca asta e impozitul pe 2006. Impozitul pe 2007 va veni in ianuarie sau februarie pe 2008. Asadr firma de leasing nu a gresit cu nimic, ci iti factureaza impozitul pe 2006.

 3. liviu says:

  am primit deja factura de la firma de leasing ptr. aceasta taxa (25lei)- termen scadent 26.02.07 . sa refuz plata si sa actionez in instanta?! nu-i rentabil dar asa ar trebui, pe asta se si bazeaza …”porcii”. mi-e lehamite

 4. Andy says:

  Sa-mi spuna si mie cineva…Daca in 2009 (cand se termina contractul de leasing ) ma hotaresc ca nu vreau masina…imi da cineva banii inapoi? E o hotie curata impusa de Tãriceanu si ministrul de transport.Eu zic ca ar trebuii sa iesim toti pe strada in toate orasele mari si sa blocam circulatia.Ce naiba? Nu mai au astia de unde sa fure? Mi-e scarba deja de tara asta !

 5. dan says:

  Codul fiscal (gasit la http://www.softagency.ro/cf/cod/titlu8.html) spune la art 15 aliniatul 3:

  CAPITOLUL IV Taxa asupra mijloacelor de transport
  Art.15. Reguli generale
  (1) Orice persoana care are in propritate un mijloc de transport care trebuie inmatriculat in Romania datoreaza o taxa anuala pentru mijlocul de transport, cu exceptia cazurilor cand in acest capitol se prevede diferit.
  (2) Taxa prevazuta la alin. (1), numita in continuare “taxa asupra mijloacelor de transport”, se plateste la bugetul local al unitatii administrativ-teritoriale la care trebuie inmatriculat mijlocul de transport.
  (3) In cazul unui mijloc de transport care face obiectul unui contract de leasing financiar, taxa asupra mijlocului de transport se datoreaza de locator.

  http://www.softagency.ro/cf/cod/titlu8.html

  In Dex la articolul “locator”: “persoana care da in locatie un lucru”

  Intrebarea este: pe ce temei legal se cere utilizatorului sa plateasca impozit pe ceva ce nu ii apartine?

 6. marian says:

  DUPA OPINIA MEA CEI CARE AR PUTEA FACE CEVA IN ACEASTA PRIVINTA SUNT SOCIETATILE DE LEASING, CARE TREBUIE SA-SI PROTEJEZE CLIENTII CAT SI MARILE FIRME CARE AU PARCURI INTREGI DE MASINI ACHIZITIONATE IN LEASING.
  MAI MULT CHIAR, CURTEA CONSTITUTIONALA CONSIDER CA AR FI NECESAR SA-SI INTRE IN ATRIBUTII SI SA DECLARE ACEST ARTICOL DIN CODUL FISCAL NECONSTITUTIONAL, DEOARECE LEGILE TREBUIE SA AIBA EFECTE DOAR PENTRU VIITOR, PE CAND ACEASTA IMPUNERE AFECTEAZA SI CONTRACTELE DE LEASING INCHEIATE PANA LA 31.12.2006, CEEA CE NU ESTE NORMAL.

 7. Adrian Nicolaev says:

  Sunt inca in stare de soc! Desi stiam ca, spre deosebire de inteligenta, prostia este fara limite, totusi nimic nu m-a pregatit pentru o asemenea ineptie! Eu sunt curios cum a putut o asemenea lege sa treaca de Parlament si Presedintie?! Oare chiar in toate aceste institutii ale Statului avem de-a face cu bureti-de-apa-dulce?! Imi pare rau, dar sincer nu-i pot clasa mai sus de atat pe scara evolutiei, pentru ca a vota si promulga asa ceva denota apartenenta la o specie care precede cu mult formele de viata inteligente de pe aceasta planeta…
  Intrebarea este: avem de gand sa-i lasam sa scape si de data asta, sau ne vom coaliza impotriva lor? Eu singur nu pot face nimic; dar impreuna cu tine, cu el s.a.m.d. ne putem face auziti. Asta este ceea ce vreau: avem dreptul constitutional sa ne organizam si sa ne aparam impotriva abuzurilor de acest gen. Cosmin, efortul tau de a nu te supune unei astfel de aberatii e admirabila, dar nu vei avea succes daca ramai singur. Alaturi de tine, refuz sa ma supun acestei colosale dovezi de prostie. Sper sa fim din ce in ce mai multi, si atunci sigur se va schimba ceva in tara asta, incepand cu asa-zisa clasa conducatoare. Respectele mele pentru voi toti!

 8. petrica says:

  Mai e ceva de comentat? Avem o clasa politica ce priveste doar propriul interes ,nu priveste la noi MURITORII DE RAND……

 9. Cosmin says:

  am aflat cu stupoare ca am de platit impozit la un bun care nu este al meu.
  si culmea mi-au spus ca daca nu platesc imi iau bunul … care nu e al meu.
  si si mai culmea, eu am platit la banca cheltuieli administrative in care sigur intra si impozitul pe care bancaa l-a platit si ar trebui sa il plateasca pe masina, ca doar e a ei.
  si mai sigur e ca banca va plati si ea in continuare impozit pe masini, ca doar le are in posesie.
  Romania , tara de kkt.
  nu le platesc nimic si astept sa ma dea in judecata. probabil ca cu prima ocazie o sa ma apuc sa muncesc la negru sa nu le mai da si kktul de impozit pe salariu ca sa il fure toti jegosii. si o sa caut modalitati de emigrare in tari mai normale …

 10. Dragos Craiova says:

  M-ai facut sa rad… foarte tare scris, esti figura! Deh, daca legile sunt facute de oligofreni, nu toate ce e drept. Din pacate n-o sa fie ultima nebunie; ma uit la taxele de la Giurgiu, de care tin tampitii aia cu dintii si acum dupa marea lipire. Sa speram ca o sa fie asa o debandada, de-or sa renunte la ast impozit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.