Gesturile obscene costa!

In tot mai multe tari opinia publica este contrariata, cautandu-se raspuns la o intrebare legitima: Ce facem cu acele persoane aflate la volan, care isi agreseaza partenerii de trafic prin gesturi pline de “inventivitate”? In Germania, de exemplu, de trei ani s-a pus piciorul in prag odata cu noul Cod rutier ce a intrat in vigoare! Astfel, sunt penalizate aspru atat expresiile adresate verbal partenerilor de trafic, dar si politistilor, cu un spor substantial, daca acestia din urma se afla in exercitarea atributiunilor de serviciu.

Bunaoara, daca la volan ii sugerezi cu degetul aratator la tampla unei persoane ca ar fi… “deranjata” la cap, amenda este de 300 de euro. Cand acelasi gest il faci la adresa unui politist, amenda va fi de 1.000 de euro! Expresiile jignitoare fata de demnitatea umana il costa pe soferul contravenient 1.900 de euro, iar atunci cand aceleasi vorbe sunt adresate unui politist, pretul contraventiei este de 2.700 de euro! Insulte mai… simple, gen “dobitocule!”, “prostule!”, “cretinule!”, sunt taxate intre 700 si 1.000 de euro.

Mult mai drastic este sanctionata o expresie considerata foarte jignitoare in limba germana: “porc batran!” sau, si mai rau, “scroafa batrana!”. Aceasta ultima “vorba de duh” adresata unei femei la volan este taxata… fara reducere cu 1.300 de euro, iar daca ii este “comunicata” unei politiste, amenda se dubleaza!

Mai ieftin scapi daca ii arati doar limba celui care… te-a deranjat in trafic. Pe soferii germani chestia asta ii costa (totusi!) 2.000 de euro! Iar nesabuinta de a ridica degetul mijlociu unui politist, ei bine, amenda este usturatoare: 4.000 de euro! Ori cu banii astia poti cumpara un autoturism convenabil la mana a doua…

Deoarece in Parlamentul Romaniei se afla in faza… terminala de dezbatere noua Lege a circulatiei, deputatii si senatorii nostri s-au inspirat, in asemenea cazuri, din prevederile pe care le-au adoptat autoritatile U.E., masuri menite sa potoleasca manifestarile obscene cu care, mai ales si pe drumurile din Romania, ne intalnim la tot pasul…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.