70 km/h pe DN1!

Limita de viteza pe DN 1 a crescut de la 50km/h la 70 km/h. Soferii pot sa-si ia “adio” de la traficul infernal de pe DN 1. Conducatorilor auto li s-a dat, de ieri, unda “verde” pentru a apasa pedala de acceleratie.

Nu prea mult insa. Doar pana la 70 km/h. Pentru a descongestiona cat de cat aglomeratia de pe tronsonul cuprins intre Bucuresti si Brasov, politistii s-au gandit ca ar fi bine sa mareasca de la 50 la 70 km/h viteza de deplasare. Atentie, insa! Aceasta reglementare este valabila doar pentru autoturisme, pentru celelalte vehicule fiind pastrata restrictia de circulatie.

Directia Politiei Rutiere din cadrul IGPR a precizat, ieri, ca soferii vor afla de aceasta modificare prin indicatoarele cu mentiunea “intrare in localitate”.

Autoritatile spun ca masura a fost luata in conformitate cu prevederile articolului 155 din Regulamentul de aplicare a OUG nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, de catre Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, cu acordul DPR.

Politistii fac, totusi, mentiunea ca marirea vitezei nu se aplica in localitatea Posada si pe sectorul de drum din zona comunei Timisul de Sus, unde soseaua nu permite circulatia cu o viteza ridicata. Si cu aceasta ocazie, oamenii legii fac precizarea, inutila, spunem noi, pentru conducatorii auto de a respecta viteza legala si de a o adapta la conditiile de drum si trafic pentru prevenirea accidentelor de circulatie.

Sursa: Curierul National

0 thoughts on “70 km/h pe DN1!

  1. zoloft

    daca vorbiti de decongestionarea traficului…sa va duceti pe DN1…daca se merge mai bine intre BUC-PLOiesti…inseamna ca aveti avion 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.